Mutti – maailman suurin tomaattireseptien verkkosivu

Tekijä: Genero Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: yli 60 000 €
Palvelun tyyppi: Yrityksen sivusto

Italialainen Mutti on tomaattituotteiden ehdoton kuningas. Mutti suhtautuu tomaatteihin suurella intohimolla ja yli sadan vuoden kokemuksella – ja se myös näkyy. Niin kotikokkien kuin ammattilaistenkin ylistämä Mutti ei turhaan ole ansainnut paikkaansa yhtenä maailman rakastetuimmista tomaattibrändeistä.

Maailmanlaajuisesti toimiva Mutti halusi parantaa brändin asemaa globaalilla tasolla ja valitsi kumppanikseen Generon. Tavoitteena oli kehittää globaali sivusto lokalisoidulla sisällöllä useille eri markkinoille ja parantaa online-presenssiä entisestään joustavuuden ja tehokkaan analytiikan avulla.

Koska Mutti on vahvasti kuluttajakeskeinen yritys, nettisivujen strateginen rooli oli epäselvä. Siksi keksimme yhdessä simppelin strategian: luoda maailman suurin tomaattiresepteille pyhitetty nettisivu. Sen lisäksi, että esittelimme kaikki Muttin herkulliset tomaattituotteet ja reseptit, näimme tärkeänä kommunikoida Muttin arvot ja tuotteiden takana olevan kovan työn ja intohimon. Tämä heijastettiin sivuston rakenteeseen, tarinallisuuteen ja navigaatioon.

Nettisivun design kehitettiin helppokäyttöiseksi vahvasti brändätyn väriskaalan ja modernin rakenteen avulla. Tehokas SEO oli toinen tavoite, johon tähtäsimme koko sivuston rakenteen ja sisällön suunnittelussa. Halusimme maksimoida orgaanisen liikenteen määrän sivuille ja auttaa vierailijoita löytämään etsimänsä helpon URL-rakenteen avulla. Nettisivu kehitettiin siten, että myös Google tykkää sen rakenteesta ja sisällöstä. Näin sisällöntuottajat ja editoijat voivat keskittyä sisällön tuottamiseen ilman, että heidän tarvitsee liikaa huolehtia SEO:n säännöistä.

Sivusto rakennettiin WordPress-alustalle. Luomalla sekä valmiita templateja että muokattavia sivumalleja mahdollistimme lokalisoidun materiaalin käytön eri maissa ilman, että nettisivun ulkonäkö tai rakenne kärsii. Kaikki paikalliset nettisivut perustuvat globaalin nettisivun elementeille ja noudattavat Muttin brändille uskollista teemaa.

Strategiamme osoittautui toimivaksi. Pian ensimmäisten nettisivujen lanseerauksen jälkeen saavutimme huiman kasvun orgaanisessa näkyvyydessä ja käyttäjien määrässä. KPI:t, kuten uusien käyttäjien määrä, vierailuiden määrä ja kesto sekä poistumisprosentti ovat parantuneet merkittävästi.

Jätä kommentti