Ole mitä olet, digitoimisto.

Perttu Tolvanen

Haastattelin viime vuonna Digitoimisto Duden jannuja Jyväskylästä. Olin jo silloin vaikuttunut jätkien suorasta ‘no bullshit’ -asenteesta. Eikä tässä ollut kyse kaiken nähneistä veteraaneista, vaan alaa ja yrittämistä opettelevista nuorista miehistä.

2015-01-23_dude

Jossain tässä välissä Dude on uudistanut oman sivustonsa, ja pitkästä aikaa olin vaikuttunut jonkun digitoimiston omasta sivustosta. Ei kikkailua, ei sliipattuja palvelukuvauksia, vaan rehellisesti omalla naamalla kaikki pelissä ja asiat sanottuna siten kun ne ovat. Ja jos tunne raivokkaasta avoimuudesta oli jo vahva ennen esittelyvideota, niin muistijälki oli taattu kun miehet juoksivat alasti järveen videon lopussa.

Kyllä, video on tehty aika sliipatusti. Ja varmasti Duden meininki ei pure kaikkiin. Mutta näinhän se on kaikkien yrityksien kohdalla. Kaikkia ei voi miellyttää. Siksi kannattaa valita omat joukkonsa ja olla sitä mitä on. Vaikka sitten pyllyt paljaana järveen juoksemalla, jos se on sitä mikä oman tekemisen meiningin kiteyttää.

Ammatikseen alan toimistoja arvioivana en voi sanoa muuta kuin, että ottakaa ihmiset mallia Dudesta. Älkää kopioiko sellaisenaan, vaan miettikää mikä se teidän juttu olisi. Kaikkine videoineen ja isoine kuvineen webbi mahdollistaa tänä päivänä monenlaisia juttuja. Ei sen oman sivuston tarvitse näyttää ja tuntua samalta kuin kaikilla muillakin.

>> Digitoimisto Dude

Aiheet: Digitoimistot

Tagit: ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
  1. Roni Laukkarinen says:

    On mukavaa huomata että näinkin pienestä ja paikallisesta toimijasta tykätään. Sivustouudistus tuli tarpeeseen jo ihan pelkästään uusien työnäytteiden vuoksi. Samalla halusimme tuoda omaa persoonaa ja asennetta vahvemmin, suoremmin ja läpinäkyvämmin esiin uusien sivujen kautta ja viestinnän kautta osin hieman piikitellä juurikin hintsusti kritisoiden nykymeininkiä viestinnän ja verkkomarkkinoinnin saralla. Kiitosta vaan yllättävästä jutusta jälleen kerran!