Ole mitä olet, digitoimisto.

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Paper Planes sai omistajaksi ison tanskalaisen digitoimiston.

Haastattelin viime vuonna Digitoimisto Duden jannuja Jyväskylästä. Olin jo silloin vaikuttunut jätkien suorasta ‘no bullshit’ -asenteesta. Eikä tässä ollut kyse kaiken nähneistä veteraaneista, vaan alaa ja yrittämistä opettelevista nuorista miehistä.

2015-01-23_dude

Jossain tässä välissä Dude on uudistanut oman sivustonsa, ja pitkästä aikaa olin vaikuttunut jonkun digitoimiston omasta sivustosta. Ei kikkailua, ei sliipattuja palvelukuvauksia, vaan rehellisesti omalla naamalla kaikki pelissä ja asiat sanottuna siten kun ne ovat. Ja jos tunne raivokkaasta avoimuudesta oli jo vahva ennen esittelyvideota, niin muistijälki oli taattu kun miehet juoksivat alasti järveen videon lopussa.

Kyllä, video on tehty aika sliipatusti. Ja varmasti Duden meininki ei pure kaikkiin. Mutta näinhän se on kaikkien yrityksien kohdalla. Kaikkia ei voi miellyttää. Siksi kannattaa valita omat joukkonsa ja olla sitä mitä on. Vaikka sitten pyllyt paljaana järveen juoksemalla, jos se on sitä mikä oman tekemisen meiningin kiteyttää.

Ammatikseen alan toimistoja arvioivana en voi sanoa muuta kuin, että ottakaa ihmiset mallia Dudesta. Älkää kopioiko sellaisenaan, vaan miettikää mikä se teidän juttu olisi. Kaikkine videoineen ja isoine kuvineen webbi mahdollistaa tänä päivänä monenlaisia juttuja. Ei sen oman sivuston tarvitse näyttää ja tuntua samalta kuin kaikilla muillakin.

>> Digitoimisto Dude

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Ole mitä olet, digitoimisto.

 1. On mukavaa huomata että näinkin pienestä ja paikallisesta toimijasta tykätään. Sivustouudistus tuli tarpeeseen jo ihan pelkästään uusien työnäytteiden vuoksi. Samalla halusimme tuoda omaa persoonaa ja asennetta vahvemmin, suoremmin ja läpinäkyvämmin esiin uusien sivujen kautta ja viestinnän kautta osin hieman piikitellä juurikin hintsusti kritisoiden nykymeininkiä viestinnän ja verkkomarkkinoinnin saralla. Kiitosta vaan yllättävästä jutusta jälleen kerran!

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun