Drupal-toimistot Suomessa -selvitys käynnistyy!

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 10 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Drupal on yllättävän iso bisnes Suomessa: "30-40 miljoonaa euroa".

Drupal on kasvattanut markkinaosuuttaan viime vuosina Suomessa tasaisesti. Drupalilla projekteja tekeviä firmoja on tässä maassa runsaasti, mutta asiakkaiden näkökulmasta itselle sopivinta Drupal-kandidaattia on silti varsin työlästä hakea. Eri toimistojen tekemät projektit ovat myös kovin erilaisia, koska Drupalilla voi tehdä menestyksekkäästi monenlaisia palveluita.

Drupal-2014-Suomessa-kuvitus

[EDIT 2015/06: Selvityksen tulokset voit lukea “Drupal-toimistot Suomessa 2015” -artikkelista.]

Nyt on tarkoitus kartoittaa ja laittaa järjestykseen ne Drupal-toimistot, jotka ensisijaisesti rakentavat Drupalin avulla laadukkaita verkkopalveluita.

Aiemmin blogissa laitettiin järjestykseen WordPress-toimistot Suomessa. Nyt kyseessä on samanlainen harjoitus, mutta kohteena Drupal-toimistot.

Katsaus Drupal-firmoihin Suomessa julkaistaan Vierityspalkissa loppuvuodesta. Selvitykseen voivat ilmoittautua kaikki Drupal-projekteja tehneet yritykset Suomessa. Viimeinen mahdollinen päivä lähettää hakemus on 16.10.2014.

>> Hakemuslomake Drupal-toimistojen katsaukseen

Hakemuslomakkeella kysytään tietoja tehdyistä Drupal-projekteista, asiantuntijoista sekä Drupalin merkityksestä yrityksen liiketoiminnalle kokonaisuutena. Mitä tarkemmin ja laajemmin omaa toimintaa jaksaa kuvata, niin sitä paremmin varmistaa pääsyn katsaukseen.

Katsauksessa tullaan nostamaan esille WordPress-katsauksen tapaan Drupaliin erikoistuneita toimijoita, hyviä referenssejä omaavia toimistoja sekä nousevia haastajia markkinassa. Täten kannattaa ilmoittautua mukaan vaikka ei olisikaan vielä tehnyt kymmeniä Drupal-projekteja. Yksittäisiä Drupal-freelancereita ei tässä katsauksessa tulla ottamaan mukaan katsaukseen.

Tavoitteena katsauksessa ei ole tehdä paremmuuslistausta, vaan ensisijaisesti tehdä kattava katsaus markkinaan, ja helpottaa asiakkaiden työtä itselle sopivimpien kandidaattien löytämisessä.

Jos siis työskentelet Drupal-projekteja tekevässä firmassa, niin varmista, että oma yrityksesi on lähdössä mukaan selvitykseen.

>> Hakemuslomake Drupal-toimistojen katsaukseen

Artikkelin kuva: Kuvittaja Pirita Tolvanen.

PS. Haluatko Vierityspalkin artikkelit sähköpostiisi? >> Tilaa kuukausikirje

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Drupal-toimistot Suomessa -selvitys käynnistyy!

 1. Yli kymmenen toimistoa jo ilmoittautunut mukaan. Suurin osa aika pieniä toimijoita vielä toistaiseksi. Hyvä katsaus tulossa joka tapauksessa.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun