Drupal-toimistot Suomessa -selvitys käynnistyy!

Perttu Tolvanen

Drupal on kasvattanut markkinaosuuttaan viime vuosina Suomessa tasaisesti. Drupalilla projekteja tekeviä firmoja on tässä maassa runsaasti, mutta asiakkaiden näkökulmasta itselle sopivinta Drupal-kandidaattia on silti varsin työlästä hakea. Eri toimistojen tekemät projektit ovat myös kovin erilaisia, koska Drupalilla voi tehdä menestyksekkäästi monenlaisia palveluita.

Drupal-2014-Suomessa-kuvitus

[EDIT 2015/06: Selvityksen tulokset voit lukea “Drupal-toimistot Suomessa 2015” -artikkelista.]

Nyt on tarkoitus kartoittaa ja laittaa järjestykseen ne Drupal-toimistot, jotka ensisijaisesti rakentavat Drupalin avulla laadukkaita verkkopalveluita.

Aiemmin blogissa laitettiin järjestykseen WordPress-toimistot Suomessa. Nyt kyseessä on samanlainen harjoitus, mutta kohteena Drupal-toimistot.

Katsaus Drupal-firmoihin Suomessa julkaistaan Vierityspalkissa loppuvuodesta. Selvitykseen voivat ilmoittautua kaikki Drupal-projekteja tehneet yritykset Suomessa. Viimeinen mahdollinen päivä lähettää hakemus on 16.10.2014.

>> Hakemuslomake Drupal-toimistojen katsaukseen

Hakemuslomakkeella kysytään tietoja tehdyistä Drupal-projekteista, asiantuntijoista sekä Drupalin merkityksestä yrityksen liiketoiminnalle kokonaisuutena. Mitä tarkemmin ja laajemmin omaa toimintaa jaksaa kuvata, niin sitä paremmin varmistaa pääsyn katsaukseen.

Katsauksessa tullaan nostamaan esille WordPress-katsauksen tapaan Drupaliin erikoistuneita toimijoita, hyviä referenssejä omaavia toimistoja sekä nousevia haastajia markkinassa. Täten kannattaa ilmoittautua mukaan vaikka ei olisikaan vielä tehnyt kymmeniä Drupal-projekteja. Yksittäisiä Drupal-freelancereita ei tässä katsauksessa tulla ottamaan mukaan katsaukseen.

Tavoitteena katsauksessa ei ole tehdä paremmuuslistausta, vaan ensisijaisesti tehdä kattava katsaus markkinaan, ja helpottaa asiakkaiden työtä itselle sopivimpien kandidaattien löytämisessä.

Jos siis työskentelet Drupal-projekteja tekevässä firmassa, niin varmista, että oma yrityksesi on lähdössä mukaan selvitykseen.

>> Hakemuslomake Drupal-toimistojen katsaukseen

Artikkelin kuva: Kuvittaja Pirita Tolvanen.

PS. Haluatko Vierityspalkin artikkelit sähköpostiisi? >> Tilaa kuukausikirje

  1. Perttu Tolvanen says:

    Yli kymmenen toimistoa jo ilmoittautunut mukaan. Suurin osa aika pieniä toimijoita vielä toistaiseksi. Hyvä katsaus tulossa joka tapauksessa.