Fronttikoodarit järjestäytyvät Suomessa

Perttu Tolvanen

Web-alan käyttöliittymävelhot ovat viime aikoina järjestäytyneet aktiivisesti ja nyt on taas yksi virstanpylväs saavutettu. Frontend Finland ja Frontend.fi-blogi ovat päättäneet yhdistää voimansa ja pyrkiä saamaan alan tekijöille ja tekemiselle lisää huomiota. Frontend Finlandin järjestämät tapahtumat vuonna 2010 olivat hyvin suosittuja ja tarkoitus on kuulemma edelleen jatkaa toimintaa uuden, yhdistetyn organisaation piirissä.

Blogia on tarkoitus jatkossa kirjoittaa isommalla joukolla ja kieleksi on myös päätetty valita englanti. Aiheet tulevat varmasti keskittymään edelleen tiukasti käyttöliittymien toteutukseen ja siihen liittyviin haasteisiin.

Onkin hyvä, että frontend-kehittäjät osaavat pitää ääntä itsestään, koska perinteisesti alan osaajat ovat joskus jääneet paremmin tunnettujen kollegoidensa, kuten ohjelmistokehittäjien ja visuaalisten suunnittelijoiden, varjoon.

Ainakin asiakasnäkökulmasta käyttöliittymäpinnan kehittäminen on usein asia jolle on vaikea saada vastuunottajia. Kauniiden leiskojen osaava toteutus kun onnistuu harvalta koodarilta, ja aina ei projektiin edes ole kiinnitetty erityistä käyttöliittymätoteutuksen osaajaa. Päätelaitteiden kirjon ja vaatimuksien kasvaessa käyttöliittymätoteutuksen laadusta tulee kuitenkin koko ajan yhä merkittävämpi osa kilpailuedusta.

Hienoa, että jätkät jaksaa heilua!

Lisäys 7.3.:

Frontend.fi järjestää kilpailun, jossa on palkintona uusi iPad 2. Kilpailussa on tarkoituksena kehittää pieni tekninen prototyyppi tyypillisestä käyttöliittymäelementistä modernein web-teknologioin.

Aiheet: Käyttöliittymäsuunnittelu

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
 1. Anonyymi says:

  “Blogia on tarkoitus jatkossa kirjoittaa isommalla joukolla ja kieleksi on myös päätetty valita englanti.”

  Lauseen alku ei perustele lauseen loppua mitenkään. Eipä tuo ole sivulause, joten ei liene tarkoituskaan. Herättää tosin kysymyksen: kenelle frontend.fi on suunnattu? Just askin’, not dissin’.

 2. Anonyymi says:

  @Matti: Tuo on niin totta. Arkadianmäen, Etelärannan, Hakaniemen, Vekaranjärven, Dragsfjärdin ja neuvotteluhuone kakkosen konnat kuriin!

 3. Anonyyminä helppo (taas) huudella says:

  @Anonyymi-Matti: Todelliset rikolliset, eli ylitiukkaa budjettia vaativa asiakas ja taitamaton taidegraafikko, kuriin toki ensin. Hyvä konnat, odotan suuria järjestäytyneiltä, jakakaa ja monistautukaa!