Fronttikoodarit järjestäytyvät Suomessa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 13 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut Tulli.fi on reilusti asiointikanava - eikä vain viraston verkkosivu.

Web-alan käyttöliittymävelhot ovat viime aikoina järjestäytyneet aktiivisesti ja nyt on taas yksi virstanpylväs saavutettu. Frontend Finland ja Frontend.fi-blogi ovat päättäneet yhdistää voimansa ja pyrkiä saamaan alan tekijöille ja tekemiselle lisää huomiota. Frontend Finlandin järjestämät tapahtumat vuonna 2010 olivat hyvin suosittuja ja tarkoitus on kuulemma edelleen jatkaa toimintaa uuden, yhdistetyn organisaation piirissä.

Blogia on tarkoitus jatkossa kirjoittaa isommalla joukolla ja kieleksi on myös päätetty valita englanti. Aiheet tulevat varmasti keskittymään edelleen tiukasti käyttöliittymien toteutukseen ja siihen liittyviin haasteisiin.

Onkin hyvä, että frontend-kehittäjät osaavat pitää ääntä itsestään, koska perinteisesti alan osaajat ovat joskus jääneet paremmin tunnettujen kollegoidensa, kuten ohjelmistokehittäjien ja visuaalisten suunnittelijoiden, varjoon.

Ainakin asiakasnäkökulmasta käyttöliittymäpinnan kehittäminen on usein asia jolle on vaikea saada vastuunottajia. Kauniiden leiskojen osaava toteutus kun onnistuu harvalta koodarilta, ja aina ei projektiin edes ole kiinnitetty erityistä käyttöliittymätoteutuksen osaajaa. Päätelaitteiden kirjon ja vaatimuksien kasvaessa käyttöliittymätoteutuksen laadusta tulee kuitenkin koko ajan yhä merkittävämpi osa kilpailuedusta.

Hienoa, että jätkät jaksaa heilua!

Lisäys 7.3.:

Frontend.fi järjestää kilpailun*, jossa on palkintona uusi iPad 2. Kilpailussa on tarkoituksena kehittää pieni tekninen prototyyppi tyypillisestä käyttöliittymäelementistä modernein web-teknologioin.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

4 kommenttia on “Fronttikoodarit järjestäytyvät Suomessa”

 1. “Blogia on tarkoitus jatkossa kirjoittaa isommalla joukolla ja kieleksi on myös päätetty valita englanti.”

  Lauseen alku ei perustele lauseen loppua mitenkään. Eipä tuo ole sivulause, joten ei liene tarkoituskaan. Herättää tosin kysymyksen: kenelle frontend.fi on suunnattu? Just askin’, not dissin’.

 2. Rikolliset järjestäytyvät.

 3. @Matti: Tuo on niin totta. Arkadianmäen, Etelärannan, Hakaniemen, Vekaranjärven, Dragsfjärdin ja neuvotteluhuone kakkosen konnat kuriin!

 4. Anonyyminä helppo (taas) huudella

  @Anonyymi-Matti: Todelliset rikolliset, eli ylitiukkaa budjettia vaativa asiakas ja taitamaton taidegraafikko, kuriin toki ensin. Hyvä konnat, odotan suuria järjestäytyneiltä, jakakaa ja monistautukaa!

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun