Iltalehti hylkää Internet Explorer 6 -selaimen

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Verkkokaupan maksutavat - vertailussa Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska.

Iltalehti.fi on uudistunut tällä viikolla. Näin web-kehittäjänä parannusten lomasta esiin nousee yksi mieltä lämmittävä yksityiskohta, jonka Iltalehden verkkoliiketoiminnan johtaja ja Vierityspalkin taustahahmo Asmo Halinen paljastaa Twitterissä:

Ja hyviä uutisia IE6:n kanssa tappeleville. Käytännössä tästä päivästä lähtien Suomen suurin sivusto ei enää tue IE-kuutosta.

Tunnetusti IE6:n tukeminen aiheuttaa runsaasti päänvaivaa, nostaa kehityskustannuksia ja pahimmillaan rajoittaa teknisiä ratkaisuja. Minusta näin ison palvelun linjaveto vie Suomessa koko toimialaa eteenpäin ja helpottaa muiden pienempien toimijoiden päätöksentekoa. Hieno juttu.

10 kommenttia on “Iltalehti hylkää Internet Explorer 6 -selaimen”

 1. Hyvä. Ei hetkeäkään liian aikaisin. Luulisin tosin, että pienemmät sivustot ovat jo unohtaneet kutosen, vai haaveilenko vain?

 2. Olli Kopakkala

  Jesh. Vihdoinkin :)

 3. Voi ilon päivää!

 4. SANATON! Nyt kun muutkin suuret mediat menisi perässä….

 5. Kapea eliitti iloitsee kun tehdään kapean eliitin etuja tukevia päätöksiä. Suuren yleisön ääntä ei kuulla. Edes selainasioissa.

  Niin kovin tuttua mainostoimistomaailmassa, niin kovin tuttua viestintämaailmassa.

  Tämä blogi alkaa kääntyä rajusti itseään vastaan.

 6. Iltalehden sivu on ihan luettavissa IE6:lla, eli antiikkiselaimen käyttäjiä ei suinkaan ole estetty pääsemästä sivuille.

  Ainoa näkyvä haitta ovat hassusti näkyvät mainokset ja palstojen marginaalit. Uutiset ovat kuitenkin ihan täysin luettavissa.

 7. Janne Yliruusi

  Eikä tuoreempiin ja turvallisempiin selaimiin siirtymään “pakottaminen” ole vain ns. kapean eliitin vaan kaikkien etu.

 8. Mikä saitti enää “tukee” ie6:sta kysyn vaan? Sama kuin joku sanoisi että luovumme NS 4.7 tuesta tai lynx-tuesta. Webbimaailmassa sattuu ja tapahtuu, jos tällaisia uutisia saamme lisää niin olemme webbikehityksen huipulla! Suomi on www-palveluiden kärjessä tällaisilla _uudistuksilla_! Itselläni ainakin Kuopion sää tippuu vasempaan alakulmaan leiskan ulkopuolelle! Olemme lopettaneet divien leveyden määrityksen tuen! Olemme myös vaihtaneet keskityksen valituilla sivuilla kuten /rss . Olemme myös jättäneet uudistuksessa xhtml tagejä sulkematta ja muuta satunnaista (411 Errors, 263 warning(s) )

 9. Tarkenna omaa lausuntoani: hyvää uudistuksessa on IE 6:n unohtaminen ihan periaatetasolla. Muussa toteutuksessa olisi parantamisen varaa.

 10. Anonymi (ei siis Anonyymi, joka olen minä) kirjoitti:

  Kapea eliitti iloitsee kun tehdään kapean eliitin etuja tukevia päätöksiä. Suuren yleisön ääntä ei kuulla. Edes selainasioissa.
  Niin kovin tuttua mainostoimistomaailmassa, niin kovin tuttua viestintämaailmassa.
  Tämä blogi alkaa kääntyä rajusti itseään vastaan.

  Ihan pakko kysyä: mitä tämä horina tarkoittaa? Mikä eliitti, mitkä edut? Miten mikään tässä kääntää mitään mitään vastaan? Me täällä eliitissä ollaan niin tymiä, ettei tajuta, joten kerro.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun