Iltalehti hylkää Internet Explorer 6 -selaimen

jaamo

Iltalehti.fi on uudistunut tällä viikolla. Näin web-kehittäjänä parannusten lomasta esiin nousee  yksi mieltä lämmittävä yksityiskohta, jonka Iltalehden verkkoliiketoiminnan johtaja ja Vierityspalkin taustahahmo Asmo Halinen paljastaa Twitterissä:

Ja hyviä uutisia IE6:n kanssa tappeleville. Käytännössä tästä päivästä lähtien Suomen suurin sivusto ei enää tue IE-kuutosta.

Tunnetusti IE6:n tukeminen aiheuttaa runsaasti päänvaivaa, nostaa kehityskustannuksia ja pahimmillaan rajoittaa teknisiä ratkaisuja. Minusta näin ison palvelun linjaveto vie Suomessa koko toimialaa eteenpäin ja helpottaa muiden pienempien toimijoiden päätöksentekoa. Hieno juttu.

 1. Anonyymi says:

  Hyvä. Ei hetkeäkään liian aikaisin. Luulisin tosin, että pienemmät sivustot ovat jo unohtaneet kutosen, vai haaveilenko vain?

 2. Anonymi says:

  Kapea eliitti iloitsee kun tehdään kapean eliitin etuja tukevia päätöksiä. Suuren yleisön ääntä ei kuulla. Edes selainasioissa.

  Niin kovin tuttua mainostoimistomaailmassa, niin kovin tuttua viestintämaailmassa.

  Tämä blogi alkaa kääntyä rajusti itseään vastaan.

 3. jeejee says:

  Iltalehden sivu on ihan luettavissa IE6:lla, eli antiikkiselaimen käyttäjiä ei suinkaan ole estetty pääsemästä sivuille.

  Ainoa näkyvä haitta ovat hassusti näkyvät mainokset ja palstojen marginaalit. Uutiset ovat kuitenkin ihan täysin luettavissa.

 4. Janne Yliruusi says:

  Eikä tuoreempiin ja turvallisempiin selaimiin siirtymään “pakottaminen” ole vain ns. kapean eliitin vaan kaikkien etu.

 5. Mikä saitti? says:

  Mikä saitti enää “tukee” ie6:sta kysyn vaan? Sama kuin joku sanoisi että luovumme NS 4.7 tuesta tai lynx-tuesta. Webbimaailmassa sattuu ja tapahtuu, jos tällaisia uutisia saamme lisää niin olemme webbikehityksen huipulla! Suomi on www-palveluiden kärjessä tällaisilla _uudistuksilla_! Itselläni ainakin Kuopion sää tippuu vasempaan alakulmaan leiskan ulkopuolelle! Olemme lopettaneet divien leveyden määrityksen tuen! Olemme myös vaihtaneet keskityksen valituilla sivuilla kuten /rss . Olemme myös jättäneet uudistuksessa xhtml tagejä sulkematta ja muuta satunnaista (411 Errors, 263 warning(s) )

 6. Anonyymi says:

  Tarkenna omaa lausuntoani: hyvää uudistuksessa on IE 6:n unohtaminen ihan periaatetasolla. Muussa toteutuksessa olisi parantamisen varaa.

 7. Anonyymi says:

  Anonymi (ei siis Anonyymi, joka olen minä) kirjoitti:

  Kapea eliitti iloitsee kun tehdään kapean eliitin etuja tukevia päätöksiä. Suuren yleisön ääntä ei kuulla. Edes selainasioissa.
  Niin kovin tuttua mainostoimistomaailmassa, niin kovin tuttua viestintämaailmassa.
  Tämä blogi alkaa kääntyä rajusti itseään vastaan.

  Ihan pakko kysyä: mitä tämä horina tarkoittaa? Mikä eliitti, mitkä edut? Miten mikään tässä kääntää mitään mitään vastaan? Me täällä eliitissä ollaan niin tymiä, ettei tajuta, joten kerro.