Google selvittää, onko loukkaavaa Blogger-sivua pyydetty poistamaan

Tuija Aalto

Google selvittää, onko Johanna Suurpäätä loukkaavaa Blogger – blogia (http://vahemmistovaltuutettu.blogspot.com/) pyydetty poistamaan ja jos on, mikä on asian käsittelyn status. Vierityspalkki kysyi Suomen Googlelta myös, millä perusteella Blogger / Google käsittelee loukkaavan aineiston poistopyyntöjä palveluistaan.

Googlen edustaja lupasi selvittää asiaa.

Kyseinen sivu näytettiin eilen TV 1:n netin keskustelukulttuuria käsitelleessä A-talk-ohjelmassa (YLE Areena A-talk 13.11.2008).

Suomessa on tuore esimerkki siitä, että loukkaavasta verkkokirjoittelusta voi saada linnaa. Tamperelainen Seppo Lehto sai toukokuun lopussa kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomion nettisivuistaan. Tuomio tuli yhdeksästä törkeästä kunnianloukkauksesta, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

A-talk – ohjelmassa ideoitiin erityistä nettivaltuutetun toimistoa, jonka puoleen kansalaisen olisi matalampi kynnys kääntyä kuin ryhtyä tekemään tutkintapyyntöä poliisille loukkaaviksi kokemistaan sivuista. Ohjelmassa vieraana ollut Suomi24.fi:n toimitusjohtaja Jussi Halli suhtautui JSN:n puheenjohtajan Pekka Hyvärisen aloitteeseen varovaisen myönteisesti. Kansanedustaja Jyrki Kasvi toi esiin näkökulman, että nettivaltuutettu toisi keskusteluun mukaan netin eri toimijoiden monipuolista näkemystä.

Aiheet: Mediat verkossa

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa
 1. Mikael says:

  Kyl homma sit aina toimii ripeesti kun meinaa tulla kielteistä mediahuomiota. :-)

 2. Tuija Aalto says:

  Sain perjantain aikana seuraavan vastauksen Googlen Ruotsin toimiston viestintäihmiseltä:

  “Hi, I heard that you had some questions regarding a certain blog and its content. Allthough we do not comment on individual cases in general Blogger prohibits certain kinds of content from being hosted on its servers. You can find all of the specific content types that are against our policies in our Terms of Service at this URL:

  When we are notified of the existence of content that violates our Terms of Service, we act to review it and determine whether it violates these policies. If we determine that it does, we remove it. We encourage users to make use of the ‘flag’ button to notify us of objectionable content.”

  (Maria Göth, Communications & Public Affairs Manager, Google Sweden)

  Vetoavat siis siihen, että kyllä poistopyyntöjä hoidetaan kun ihmiset vain “liputtavat” sisältöjä. Penäsin jatkokysymyksessä, eikö kyseistä blogia tosiaan kukaan ollut liputtanut tätä ennen.

  Jos ei, niin mitä se kertoo Pekka Hyvärisen toivoman “punaisen napin” mahdollisesta hyödyllisyydestä.

  [*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]