ActiveArk tarjoamaan hakukonemarkkinointia

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Miltton terästää digitoimistoprofiiliaan.

Hakukonemarkkinointia tarjoavien toimistojen joukkoon on kesän aikana liittynyt ActiveArk*. Vierityspalkin saamien tietojen mukaan uuden yksikön perustamisesta vastaa Mika Jokinen. Yksikköön ollaan myös rekrytoimassa “Digital Marketing Project Analyst”* -henkilöä.

ActiveArk liittyy viime aikoina vauhdikkaasti kasvaneeseen joukkoon toimistoja. Hakukonemarkkinointia tarjoavia toimistoja löytyy Suomesta jo melkoinen joukko ja ala työllistää ammattilaisiakin kohtuullisen määrän. Suomen suurimman toimijan titteliä pitää toki hallussaan Total Management* edelleen, mutta esimerkiksi hiljattain verkkosivustoaan uudistanut Estime* tulee kovaa perässä. Myös alan konkari GetItRight* on rekrytoinut lisää porukkaa aktiivisesti. Satama Analytics* porskuttaa myös edelleen vahvasti. Tuoreampia toimijoita ovat esimerkiksi Tulos ja Jemino*.

Myös moni perinteisempi toimija on lisännyt palvelutarjontaansa internet-markkinointiin liittyviä palveluita (esimerkiksi julkaisujärjestelmätoimittajat Naviatech*, Verkkoasema*, Really* sekä hakukoneyhtiö Vihtori*).

ActiveArkin aikaisempi toiminta on ollut kovasti flash-painotteista ja voisi kuvitella, että moni optimointifirma on saanut jopa liiketoimintaa näiden flash-pläjäyksien hakukonesijoituksien parantelusta. Toivottavasti ActiveArkin uuden yksikön toiminta suuntautuu myös omien flash-tuotoksien hakukonelöydettävyyden varmistamiseen.

[Päivitys: ActiveArkin uudesta yksiköstä lisätietoa hiljattain järjestetyn seminaarin sivuilta.*]

*Toim. huom. linkkejä poistettu toimimattomina.]

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

4 kommenttia on “ActiveArk tarjoamaan hakukonemarkkinointia”

 1. Lentävä Heppa

  Ihan mielenkiintoinen tulokas ja vaikka flashiä vihaankin yli kaiken niin ihan hienot sivut firmalla.

  Itseäni tosin häiritsee, ettei esim. tuota seminaaria löydy tekstimuodossa vaan pitää kuunnella hidasta puhetta, joka on esillä vain raskaassa flash videossa, jota ei voi kelata. Hakukonenäkyvyys sikseen, jotkut meistä ihan käyttäjistä suosivat pitkän sisällön kohdalla ihan lukemista.

  Ilmeisesti eivät ala kuitenkaan optimointia myymään erikseen vaan palkkaavat jonkun tarkistamaan, että muuten tuotettuja sivuja löytyy myös Googlella? Eli eri sarjaan taitaa mennä mainittujen varsinaisesti optimointiin keskittyneiden yritysten kanssa.

  Ja tarvetta vaikuttaisi löytyvän, sillä firman omatkaan sivut eivät nyt sijoitu oikein millään. Mutta juuri tähän ongelmaan varmaan haetaan muutosta, eli asiaa voi arvioida uudestaan parin kuukauden päästä.

  Itseasiassa, olisi mielenkiintoista nähdä välillä näiden “Yritys X tulee markkinoille” sijasta katsauksia “Yritys X tuli markkinoille silloin, näin on mennyt…”, mutta noissa on tietysti omat ongelmansa.

  No, aina on tilaa vielä yhdelle. :)

 2. Kuulin huhuja, että ActiveArkin uusi sivusto olisi tulossa lokakuussa pihalle ja silloin kuulemma tämäkin osio olisi paremmin edustettuna. Tällöin voisi varmaan kokeilla tehdä jotain follow-up-artikkelia uuden yksikön alkutaipaleesta.

  Tuo seminaarisivusto on muuten harvinaisen hyvää settiä. Video pyörii komeasti ja alapuolella on pdf:t ladattavissa. Tuollainen sivu pitäisi jokaisesta seminaarista olla tsekattavissa seminaarin jälkeen.

  Hyvä huomio tuo että taitaa ActiveArk mennä enemmän hakukonemainonnan puolelle kuin optimoinnin puolelle. Ainakin seminaariesityksistä päätellen firman profiili on enemmän digitaalinen mainostoimisto kuin konsulttitoimisto – ja silloin tuo hakumainonta on esimerkiksi ihan hyvä parivaljakko noiden flash-saittien kanssa (=”nopeasti jotain tosi makeeta hyvällä meiningillä”). Vaikkakin ActiveArkin kunniaksi pitää sanoa, että vaikka raskasta flashia tulee, niin komeata jälkeä on.

 3. Juha Söderholm

  Luulen, että Active Ark on törmännyt samaan ongelmaan kun ulkomaalaiset yritykset yrittäessään suomen SEO-markkinoille, päteviä tekijöitä täällä on aika vähän. Eli työvoimaa varsin haastava löytää. Adwords-mainonnan tarjoaminen on helpompi aloittaa, vaikka senkin pätevä ja oikeaoppinen tekeminen vaatii rutkasti treeniä / tietoa.

  Itseäni ko. yrityksestä lähestyttiin jo aikaisemmin ja todennäköisesti myös muita SEO-ihmisiä.

  Tsemppiä kuitenkin uudelle tulokkaalle.

 4. Lentävä Heppa

  —Tuo seminaarisivusto on muuten harvinaisen hyvää settiä. Video pyörii komeasti ja alapuolella on pdf:t ladattavissa. Tuollainen sivu pitäisi jokaisesta seminaarista olla tsekattavissa seminaarin jälkeen.—

  Oho, en huomannut noita aluksi. Parantaa kyllä asiaa jo selkeästi. Silti, kaipaisin tapaa kelata tuota videota.

  —Hyvä huomio tuo että taitaa ActiveArk mennä enemmän hakukonemainonnan puolelle kuin optimoinnin puolelle. Ainakin seminaariesityksistä päätellen firman profiili on enemmän digitaalinen mainostoimisto kuin konsulttitoimisto – ja silloin tuo hakumainonta on esimerkiksi ihan hyvä parivaljakko noiden flash-saittien kanssa (=”nopeasti jotain tosi makeeta hyvällä meiningillä”). Vaikkakin ActiveArkin kunniaksi pitää sanoa, että vaikka raskasta flashia tulee, niin komeata jälkeä on.—

  Voi olla, että menee mainonnan puolelle enemmän. Tarkoitukseni oli kuitenkin sanoa, että vaikuttaisi, että he lähinnä aikovat liittää hakukonenäkyvyyttä jo muutenkin tekemiinsä sivuihin.

  Eli jos he tekevät flash sivut muutenkin, koittavat myös saada ne löytymään Googlella ja haluavat tässä auttamaan jonkun asiantuntijan. Ei vaikuttanut siltä, että he alkaisivat soittamaan asiakkaita lävitse myyden juuri optimointia tai että ihmiset alkaisivat soittamaan heille tarvitessaan optimointia. Luultavasti eivät myös panosta optimointiin (sen kummemmin sisäiseen linkitykseen kuin ulkoiseen optimointiin) ihan yhtä paljoa kuin juuri siihen keskittyvät firmat.

  Eli tarkoitin, ettei varmaan tule olemaan suora kilpailija hakukoneoptimointiyrityksille. :P

  Mutta joo, todella hienoa jälkeä Flashissä tekevät etusivusta päätellen. Pisteet heille siitä.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun