Alma Media: Telkku.com Iltalehden kylkeen

Tuija Aalto

Telkku.com:in julkaisuyhtiö Jadecon Oy liittyy osaksi Alma Media -konserniin kuuluvaa Iltalehteä.

Iltalehti aloittaa viikoittain ilmestyvän tv-lehden julkaisemisen maaliskuussa. Telkku.com-kauppa tukee Iltalehden strategiaa ja vahvistaa lehden asemaa TV-tiedon markkinoilla.

Telkku.com:issa on viikoittain yli puoli miljoonaa eri kävijää ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli hieman yli miljoona euroa. Iltalehden kustantaja ja vastaava päätoimittaja Kari Kivelä sanoo, että tavoitteena on “vahvistaa Telkku.comin asemaa yhteisöllisenä mediana ja nostaa se Suomen kolmen suurimman verkkoyhteisöpalvelun joukkoon”.

Alma Median tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Yhtin viime vuoden 2007 liikevaihto oli 329 miljoonaa euroa. Yrityskaupan myötä Telkku.com:ia voidaan markkinoida Alma Median muissa verkkopalveluissa.

Telkku.com on aikaisemmin ollut kytköksissä Suomi24:een (ITViikko 19.2.2003: Telkku.com kytkeytyy Suomi24:ään) ja sitä ennen Elisaan, joka myöhemmin toteutti itse vastaavan palvelun osoitteessa Ohjelmat.info.

YLE.fi uudisti ohjelmaoppaansa etusivun ohella joulukuussa. Myös Iltasanomat on uudistanut ohjelmaoppaansa äskettäin (kiitos PerttuT lisätiedosta).