Web-ammattilaisten kirjatoiveita

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Verkkokaupat panostavat elämyksellisyyteen.

Liekö web 2.0 -huuman merkkejä tämäkin, mutta suomeksi kirjoitettua web-asiaa on ilmestynyt kirjakauppoihin syksyn aikana kohtuullisen mukavasti. Tässä muutamia poimintoja ja jos jotain unohtui niin kertokaapa kommenteissa niin lisätään listalle.

Tuoreita kirjoja jotka aidosti kotimaista tuotantoa:

 • Viesti verkossa, digitaalisen viestinnän käsikirja – Pohjanoksa-Kuokkanen-Raaska (2007)*
 • Yhteisöllinen media ja muuttuva markkinointi 2.0 – Salmenkivi-Nyman (2007)*
 • Digitaalinen markkinointi – Merisavo-Raulas-Vesanen-Virtanen (2006)*
 • Verkkoviestintäkirja – Aula-Matikainen-Vili (2006)*
 • Tutkielmamatka verkkoviestintään – Aula-Matikainen-Vili (2006)*

Suomeksi käännettyjä kirjoja maailmalta:

 • Google, kuinka varmistat verkkonäkyvyytesi – Davis (2007)*
 • Älä pakota minua ajattelemaan – Krug (2006)*

Jo vähän ikääntyneempiä, mutta edelleen paljon tärkeätä asiaa:

 • 101 kysymystä ja vastausta Google-markkinoinnista – Poutiainen (2006)*
 • Verkkokirjoittajan käsikirja – Anja Alasilta (2002)*

Muita klassikkoja jotka liittyvät web-liiketoimintaan tavalla tai toisella on ainakin nyt uudestaan julkaistu Funky Business*. Kirjalla alkaa olla jo ikää, mutta ainakin kirjan sisältöön syntyy uutta näkökulmaa kun pitää mielessään, että kyseisen kirjan innoittamana tehtiin monia edellisen nousukauden suurimmista voitoista, ja tappioista.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomana.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

6 kommenttia on “Web-ammattilaisten kirjatoiveita”

 1. Hyvä Vierityspalkin väki,
  Pystyttekö koskemaan bloginne esitystapaan niin, että yksittäisen kirjoituksen sivullakin näkyisi kirjoittajan nimi. Feedistä postiin päätyessä täytyy turhaan hakeutua mukavan bloginne etusivulle, jotta näkisi, kenen kynästä ko teksti on lähtenyt.

  Hyvät Joulut!

 2. kiitos palautteesta toni. Katsotaan jos saataisiin asialle jotain tehtyä.

 3. Toni T, kiitos palautteesta. Lukijoita Vierityspalkilla piisaa ilahduttavasti, mutta varsinaisia kehitystoiveita tulee sen verran harvoin, että nyt kun tuli, niin ehdottomasti pitää yrittää toive toteuttaa. ;)

  Kirjoittajan nimen näkymistä artikkelikohtaisesti ei saa suoraan säädettyä WordPress.comin asetuksista, vaan se näyttääpi olevan käytössä olevasta teemasta kiinni (näin siis nyt kun, ainakin toistaiseksi, olemme riippuvaisia WordPress.comin valmistarjonnasta). Vaihdettiinpa samantien koko teema – eli tämä uusi näyttää kirjoittajan nimen artikkelin yhteydessä sekä pääsivulla että yksittäisen artikkelin näytössä.

  Katsotaan josko tällä taaplattaisiin nyt tovi. Tietysti jos saamme valtaisasti palautetta, että vanha kunnon Kubrick-teema oli parempi, niin katsotaan.. =)

 4. vanha oli parempi :)

 5. Eniten tässä ärsyttää näiden kommenttien sijainti (ja toimituksemme haluaa pitää kategorialistan näkyvillä), mutta kaikki WordPress.comin valmisleiskat ovat nyt enempivähempi kompromisseja joka tapauksessa, joten olkoot tämä nyt edes vähän aikaa.. :)

 6. Ja heti perään säätöä. =) Olivat ne kommentit sen verran hevonlepässä että..

  Uusi yritys siis.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun