Web-ammattilaisten kirjatoiveita

Perttu Tolvanen

Liekö web 2.0 -huuman merkkejä tämäkin, mutta suomeksi kirjoitettua web-asiaa on ilmestynyt kirjakauppoihin syksyn aikana kohtuullisen mukavasti. Tässä muutamia poimintoja ja jos jotain unohtui niin kertokaapa kommenteissa niin lisätään listalle.

Tuoreita kirjoja jotka aidosti kotimaista tuotantoa:

 • Viesti verkossa, digitaalisen viestinnän käsikirja – Pohjanoksa-Kuokkanen-Raaska (2007)*
 • Yhteisöllinen media ja muuttuva markkinointi 2.0 – Salmenkivi-Nyman (2007)*
 • Digitaalinen markkinointi – Merisavo-Raulas-Vesanen-Virtanen (2006)*
 • Verkkoviestintäkirja – Aula-Matikainen-Vili (2006)*
 • Tutkielmamatka verkkoviestintään – Aula-Matikainen-Vili (2006)*

Suomeksi käännettyjä kirjoja maailmalta:

 • Google, kuinka varmistat verkkonäkyvyytesi – Davis (2007)*
 • Älä pakota minua ajattelemaan – Krug (2006)*

Jo vähän ikääntyneempiä, mutta edelleen paljon tärkeätä asiaa:

 • 101 kysymystä ja vastausta Google-markkinoinnista – Poutiainen (2006)*
 • Verkkokirjoittajan käsikirja – Anja Alasilta (2002)*

Muita klassikkoja jotka liittyvät web-liiketoimintaan tavalla tai toisella on ainakin nyt uudestaan julkaistu Funky Business*. Kirjalla alkaa olla jo ikää, mutta ainakin kirjan sisältöön syntyy uutta näkökulmaa kun pitää mielessään, että kyseisen kirjan innoittamana tehtiin monia edellisen nousukauden suurimmista voitoista, ja tappioista.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomana.)

Aiheet: Digitaalinen markkinointi, Kirjat, Web-suunnittelu

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
 1. Toni T says:

  Hyvä Vierityspalkin väki,
  Pystyttekö koskemaan bloginne esitystapaan niin, että yksittäisen kirjoituksen sivullakin näkyisi kirjoittajan nimi. Feedistä postiin päätyessä täytyy turhaan hakeutua mukavan bloginne etusivulle, jotta näkisi, kenen kynästä ko teksti on lähtenyt.

  Hyvät Joulut!

 2. perttut says:

  kiitos palautteesta toni. Katsotaan jos saataisiin asialle jotain tehtyä.

 3. asmunder says:

  Toni T, kiitos palautteesta. Lukijoita Vierityspalkilla piisaa ilahduttavasti, mutta varsinaisia kehitystoiveita tulee sen verran harvoin, että nyt kun tuli, niin ehdottomasti pitää yrittää toive toteuttaa. ;)

  Kirjoittajan nimen näkymistä artikkelikohtaisesti ei saa suoraan säädettyä WordPress.comin asetuksista, vaan se näyttääpi olevan käytössä olevasta teemasta kiinni (näin siis nyt kun, ainakin toistaiseksi, olemme riippuvaisia WordPress.comin valmistarjonnasta). Vaihdettiinpa samantien koko teema – eli tämä uusi näyttää kirjoittajan nimen artikkelin yhteydessä sekä pääsivulla että yksittäisen artikkelin näytössä.

  Katsotaan josko tällä taaplattaisiin nyt tovi. Tietysti jos saamme valtaisasti palautetta, että vanha kunnon Kubrick-teema oli parempi, niin katsotaan.. =)

 4. asmunder says:

  Eniten tässä ärsyttää näiden kommenttien sijainti (ja toimituksemme haluaa pitää kategorialistan näkyvillä), mutta kaikki WordPress.comin valmisleiskat ovat nyt enempivähempi kompromisseja joka tapauksessa, joten olkoot tämä nyt edes vähän aikaa.. :)

 5. asmunder says:

  Ja heti perään säätöä. =) Olivat ne kommentit sen verran hevonlepässä että..

  Uusi yritys siis.