Sanoma Magazines panostaa verkkoliiketoimintaan

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Webin tekijä maailmalla: Tommi Forsström ja New York.

Sanoma Magazines rekrytoi Dagmar Digitalin vetäjän Tuija Wikströmin* uuden verkkoliiketoimintaryhmänsä johtajaksi. Aikaisemmin ryhmään on haettu mm. verkkosovellusryhmän vetäjää ja tuottajaa.

Ensimmäiseksi uudistuvia lehtisaitteja ovat artikkelin* perusteella:

Magazinesin talliin kuuluukin melkoinen määrä erilaisia brändejä ja näiden verkkoilmentymiä. Hommaa luulisi täten uudella ryhmällä riittävän. Merkittävimpiä saitteja ovat ainakin kävijämäärien perusteella:

 • MBnet* (n. 190 000 viikkokävijää)
 • Tietokone.fi* (yli 70 000 viikkokävijää)
 • Tiede.fi (yli 50 000 viikkokävijää)
 • Vauva.fi (yli 40 000 viikkokävijää)
 • Pelit.fi* (yli 25 000 viikkokävijää)

Tosin kehitettävääkin lienee kun katsoo esimerkiksi näiden saittien kävijämääriä:

 • Cosmopolitan* (noin 12 000 viikkokävijää)
 • GTi-Magazine* (reilut 10 000 viikkokävijää)
 • Me Naiset* (reilut 8000 viikkokävijää)
 • Hyvä Terveys (reilut 7000 viikkokävijää)
 • Prosessori* (6000 viikkokävijää)
 • Gloria (5000 viikkokävijää)
 • Rakennuslehti (4000 viikkokävijää)

[Kävijämäärien lähteenä TNS Metrix* ja viikko 46]

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai koska nykyinen sisältö on jotain ihan muuta, tai sivusto on myyty eteenpäin uudelle omistajalle, joka on muuttanut konseptin toiseksi.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Sanoma Magazines panostaa verkkoliiketoimintaan

 1. […] Aikaisemminhan on jo ollut tiedossa, että Sanoma Magazines suuntaa vahvasti verkkoon ja nämä ensimmäiset palvelut ovat vasta alkua laajemmassa uudistusten sarjassa. Samalla Sanoma Magazinesilla on tavoitteena siirtyä käyttämään laajamittaisesti mm. LifeRay-portaalialustaa verkkopalveluidensa alustajärjestelmänä. LifeRay-alusta on jo aikaisemmin valittu Sanomien uusien palveluiden yhdeksi alustaratkaisuksi. Suomessa LifeRay:ta tarjoaa jo varsin laaja toimittajajoukko, mm. Logica ja SanomaData. SanomaData on myös hiljattain vahvistanut oman Internet-yksikkönsä teknologiaosastoa ja palveleekin laajasti SanomaWSOY:n eri yksiköitä, myös LifeRayn osalta. […]

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun