Kotimaisia web-uutuuksia: Sumpli.com

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut vero.fi nojaa tilanteisiin ja hakuun - mutta on kokonaisuutena ristiriitainen digipalvelu.

Uusi kotimainen harrastuspohjalta kasattu palvelu www.sumpli.com* avattiin muutama päivä sitten avoimeen betaan. Palvelu helpottaa useiden ihmisten tapaamisten järjestämistä. Harrastuspohjalta lähtenyt palvelu lienee hyvä esimerkki suomalaisesta, ahh, niin trendikkäästä Web 2.0 -aallosta.

Peruskonseptiltaan Sumpli on varsin tyylipuhtaasti uuden aallon mukainen web-palvelu. Sumpli ei toki edusta sitä Yahoo/Google/Skype-isojen poikien sarjaa, vaan enemmänkin sitä Web 2.0:aan olennaisesti liittyvää ruohonjuuritason liikettä. Sumpli on yhden jutun palvelu jossa on panostettu käyttöliittymän selkeyteen ja raikkaaseen ulkoasuun. Palvelu on ilmainen ja pyrkii ratkaisemaan vain yhden ongelman. Ansaintalogiikkaa ja mahdollisia lisäominaisuuksia mietittäneen vasta myöhemmin, jos palvelu menestyy. Palvelun ideakin lienee lainattu suoraan ulkomaisista vastaavista palveluista. Tämän ei pitäisi kuitenkaan uutisarvoa valtavasti heikentää, ideatasolla uniikkeja juttuja lienee tässä maailmassa aika vähän. Kyse lienee enemmän siitä kuka pystyy naulaamaan toteutuksen.

Suomalaisia versioita kaivataan kipeästi monista maailmalla menestyvistä konsepteista. Toimivien, pienten verkkopalveluiden toteuttaminen ei välttämättä enää tänään vaadi isoja tiimejä. Enemmän on kyse ajasta ja osaamisesta. Sumplinkin takaa löytyy pääasiallisesti yksi mies*. Moni suomalainen webmaster/verkkovelho voisikin keskittyä enemmän Sumplin kaltaisten palvelukonseptien toteuttamiseen eikä erinäisten Google Adsense -viritelmien ja hakukonespammin tuotantoon (tästä aiheesta lisää vaikka täällä*).

[* Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Kotimaisia web-uutuuksia: Sumpli.com

 1. Yksi palvelu joka ei ole saanut liiemmin palstatilaa on Invoiced.org -projekti, joka on kiertänyt kalliin verkkolaskuttamisen omalla web 2.0 palvelullaan. Juuri 31.8 julkaistiin uusi versio ja kesän aikana pojat ovatkin jo välittäneet päälle 100.000 euroa ilmaiseksi pienyrittäjille (?).

  Palvelussa on mm. ilmainen mahdollisuus liittää verkkokauppa tai muita ulkoisia järjestelmiä avoimen API:n kautta. Tämä on ehdottamasti “käy katsomassa” -listalla!

  Olen samaa mieltä kanssanne, että suomalaisten tulisi keskittyä enemmän tuottamaan uusia innovaatioita vanhankankeista konsepteista. Mainitsemani pavelukin on saavuttanut lyhyessä ajassa huiman suosion, eikä varmasti syyttä?

  Peukut pystyyn sumplille ja muille pinnan alla kyteville verkkopalveluille.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun