Kotimaisia web-uutuuksia: Sumpli.com

Perttu Tolvanen

Uusi kotimainen harrastuspohjalta kasattu palvelu www.sumpli.com avattiin muutama päivä sitten avoimeen betaan. Palvelu helpottaa useiden ihmisten tapaamisten järjestämistä. Harrastuspohjalta lähtenyt palvelu lienee hyvä esimerkki suomalaisesta, ahh, niin trendikkäästä Web 2.0 -aallosta.

Peruskonseptiltaan Sumpli on varsin tyylipuhtaasti uuden aallon mukainen web-palvelu. Sumpli ei toki edusta sitä Yahoo/Google/Skype-isojen poikien sarjaa, vaan enemmänkin sitä Web 2.0:aan olennaisesti liittyvää ruohonjuuritason liikettä. Sumpli on yhden jutun palvelu jossa on panostettu käyttöliittymän selkeyteen ja raikkaaseen ulkoasuun. Palvelu on ilmainen ja pyrkii ratkaisemaan vain yhden ongelman. Ansaintalogiikkaa ja mahdollisia lisäominaisuuksia mietittäneen vasta myöhemmin, jos palvelu menestyy. Palvelun ideakin lienee lainattu suoraan ulkomaisista vastaavista palveluista. Tämän ei pitäisi kuitenkaan uutisarvoa valtavasti heikentää, ideatasolla uniikkeja juttuja lienee tässä maailmassa aika vähän. Kyse lienee enemmän siitä kuka pystyy naulaamaan toteutuksen.

Suomalaisia versioita kaivataan kipeästi monista maailmalla menestyvistä konsepteista. Toimivien, pienten verkkopalveluiden toteuttaminen ei välttämättä enää tänään vaadi isoja tiimejä. Enemmän on kyse ajasta ja osaamisesta. Sumplinkin takaa löytyy pääasiallisesti yksi mies. Moni suomalainen webmaster/verkkovelho voisikin keskittyä enemmän Sumplin kaltaisten palvelukonseptien toteuttamiseen eikä erinäisten Google Adsense -viritelmien ja hakukonespammin tuotantoon (tästä aiheesta lisää vaikka täällä).

Aiheet: Yleinen

Tagit:

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
  1. Tuukka says:

    Yksi palvelu joka ei ole saanut liiemmin palstatilaa on Invoiced.org -projekti, joka on kiertänyt kalliin verkkolaskuttamisen omalla web 2.0 palvelullaan. Juuri 31.8 julkaistiin uusi versio ja kesän aikana pojat ovatkin jo välittäneet päälle 100.000 euroa ilmaiseksi pienyrittäjille (?).

    Palvelussa on mm. ilmainen mahdollisuus liittää verkkokauppa tai muita ulkoisia järjestelmiä avoimen API:n kautta. Tämä on ehdottamasti “käy katsomassa” -listalla!

    Olen samaa mieltä kanssanne, että suomalaisten tulisi keskittyä enemmän tuottamaan uusia innovaatioita vanhankankeista konsepteista. Mainitsemani pavelukin on saavuttanut lyhyessä ajassa huiman suosion, eikä varmasti syyttä?

    Peukut pystyyn sumplille ja muille pinnan alla kyteville verkkopalveluille.