VisitVaasa.fi

Tekijä: Geniem Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: yli 60 000 €
Palvelun tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Uudistimme VisitVaasa.fi-sivuston vuosien 2018 ja 2019 aikana projektissa, jossa Vaasan seudun neljän eri organisaation sivustoa yhdistettiin yhdeksi kokonaisuudeksi Vaasa.fi. VisitVaasa.fi löytyy siis omana kokonaisuutenaan Vaasa.fi/koe-ja-nae -osiosta, joten toteutus on siinä mielessä tavallisista kaupunkien matkailusivustoista poikkeava. Vaasan seudun uuden verkkosivuston toteutuneina tavoitteina olivat:

– hakukoneystävällisyys
– erinomainen käytettävyys ja sisältöjen löydettävyys
– saavutettavuus ja mobiiliystävällisyys
– helppo ylläpito
– seudun tunnettuuden lisääminen ja kävijämäärän kasvattaminen
– yhteiseen palveluun sitoutuminen ja päällekkäisen tekemisen karsiminen

Toteutimme VisitVaasa.fi -sivuston yhteistyössä Vaasan kaupungin, VASEKin, Vaasan seudun matkailu Oy:n, Merenkurkun maailmanperintö ry:n ja Solita Oy:n kanssa. Julkisen kilpailutuksen kautta käynnistyneessä uudistusprojektissa vastasimme sivuston visuaalisesta ja käyttöliittymäsuunnittelusta, teknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta, laadunvarmistuksesta ja julkaisuun liittyvistä palveluista.

Vaasan matkailusivustosta vuoden 2020 paras verkkosivusto

Vuoden 2020 FWA Grand Prix’n voittaja on VisitVaasa.fi. Sivusto on tuomariston mukaan osoittanut vahvuutensa kaikilla osa-alueilla ja kuten edellä on mainittu, se on osa Vaasa.fi -WordPress -verkkopalvelua. Vaasa.fi -verkkosivusto kertoo yhtä aikaa persoonallisesta Vaasan kaupungista ja maailmanluokan vierailukohteesta.

VisitVaasa.fi on saanut kehuja muun muassa siitä, että se yhdistää taidokkaasti yhteen tiedolla palvelemisen ja kiinnostuksen herättämisen. Vaasan seudulle vierailua harkitseva saa sivustolta vastaukset kaikkiin keskeisiin kysymyksiin, mikä kasvattaa matkailijan halua päästä mahdollisimman pian Vaasaan. Sen lisäksi sivuston tekninen ylivertaisuus on ollut merkittävässä roolissa, kun FWA on valintaa vuoden parhaasta verkkosivustosta tehnyt.

Vuoden 2020 Grand Prix’n lisäksi VisitVaasa.fi -verkkosivusto voitti myös palkinnot seuraavissa kategorioissa:

– paras kuvitus
– paras tekninen toteutus
– paras käyttöliittymäsuunnittelu

Lyhyesti: VisitVaasa.fi -toteutuksen sisältö ja tärkeimmät toiminnallisuudet

Toteutuksen keskeisessä roolissa oli koko Vaasa.fi-sivuston kattava hakutoiminnallisuus. Uudistettuun hakuun tuotiin erilaisia suositteluja sekä usein etsittyä tietoa, joten haku eriytettiin kokonaan omalle hakusivulleen, jossa hakutoiminnallisuus tapahtuu. Visit Vaasan sivuston ja loppukäyttäjän kannalta koko sivuston kattava haku on hyödyllinen, kun se tarjoaa myös matkailuun liittyviä hakutuloksia ja suositteluja käyttäjän ollessa vaikkapa Vaasa.fi-etusivulla.

Mobiilikäytettävyys ja sivuston saavutettavuus huomioitiin tarkasti jo suunnitteluvaiheesta lähtien. Molemmat ovat tärkeässä roolissa myös Visit Vaasan sivustolla, kun turistit saattavat käyttää sivustoa esimerkiksi mobiililaitteella suorassa auringonpaisteessa. Sivusto on toteutettu WCAG 2.1 -kriteereihin pohjautuen saavutettavuuden AA-tasolle ja saavutettavuuden tason on auditoinut Eficode.

Visit Vaasan sivustolta löytyy muun muassa kattava ja helppokäyttöinen lista luontoreiteistä, monipuolinen atkiviteettihaku ja saavutettava toteutus mainoskarusellista, jossa muun muassa hotellit voivat mainostaa majoituksiaan.

Jätä kommentti