Reila Yhtiöt Oy:n verkkosivut

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: Verkkoasema Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Verkkoasema otti haltuunsa turvallisuusalalla toimivan Reila Yhtiöt OY:n markkinoinnin loppuvuodesta 2021. Yrityksen koko brändi meni uusiksi alkuvuodesta 2022 yhteistyökumppanimme MBE:n toimesta ja samalla Reilassa haluttiin uusia verkkosivut. Vanhat sivut oli kasattu kokoon nopeasti, eivätkä ne palvelleet uudistunutta brändiä. Koko Reilan tuoteportfolio – tuotenimet ja palvelukuvaukset – uudistui, samoin kuin visuaalinen ilme logosta värimaailmaan.

Pääsimme tekemään määrittelyä valmiin visuaalisen ilmeen pohjalta. Asiakkaalla oli selvä näkemys siitä, mitä he sivuille halusivat:

– uuden tuotevalikoiman piti tulla sivuilla hyvin esille
– sivujen piti olla helposti ylläpidettävät
– sivujen täytyi kestää hyvin aikaa
– sivujen tuli olla mieleenpainuvat
– sivuston visuaalisen ilmeen tuli istua tehtyyn brändiuudistukseen.

Projektin aikataulu

Aloitimme verkkosivuprojektin kick-offilla toukokuussa 2022. Kävimme asiakkaan kanssa referenssien kautta läpi minkä tyyppistä sivua he halusivat. Kiinnitimme tässä vaiheessa erityistä huomiota navigaatioon ja sivurakenteeseen, sillä hyvin suunniteltu on, jos ei nyt puoliksi, niin ainakin pitkälle tehty. Työtä helpotti se, että navigaatiota oli mietitty jo brändiuudistuksessa pitkälle.

Käyttöliittymäsuunnittelun pääsimme käynnistämään hyvissä ajoin ennen kesälomia. Rautalankojen ja visuaalisen leiskan katselmoinnin järjestimme asiakkaalle kesäkuun alussa. Kesällä sisältötiimimme kirjoitti sisältöjä näppäimet sauhuten ja teknisen tuotannon asiantuntijat koodasivat sivuja rautalankojen pohjalta. Elokuussa järjestimme välikatselmoinnin ja asiakas pääsi tarkastelemaan sisältöjä. Lopullisesti sivusto julkaistiin 1.11.2022.

Tekninen toteutus

Rakensimme verkkosivut WordPressin lohkoeditorilla. Sisällön ja tekniikan ylläpito säilyy parhaiten, kun projektissa ei lähdetä säätämään ulkopuolisilla sivunrakennuslisäosilla.

Visuaalisesti halusimme rakentaa sivuista nykyaikaisen, mutta ajattoman. Brändin ilme oli mietitty tarkasti jo aiemmin, joten pysyimme samassa linjassa. Kuvamateriaali ja videot ovat Reilan omia, eivät kuvapankista. Näin kuvamateriaali on miellyttävää ja jää mieleen.

Teimme teeman mittatilauksena visuaalisen suunnitelman mukaisesti, Verkkoaseman oman pohjateeman päälle. Rakensimme sivuille työpaikkailmoituksia varten hakutyökalun, jonka avulla työnhakija pystyy hakemaan avoimia työpaikkoja ja tekemään myös hakemuksen. Integroinnin avulla hakemus siirtyy sivuilta suoraan Reilan toiminnanohjausjärjestelmään. Järjestelmän kautta on mahdollista jättää myös avoimia hakemuksia.

Koska asiakas halusi navigaatioon koko massiivisen palveluosionsa, rakensimme sivustolle monipalstaisen navigaation. Halusimme varmistaa, että navigaatio toimisi myös siinä vaiheessa, kun materiaalia tulisi lisää.

Lopputulos

Projekti sujui alusta lähtien kaikin puolin sujuvasti. Siinä oli sopivasti haastetta, ja saimme toteuttaa sivut omalla tyylillämme. Asiakas luotti osaamiseemme ja saimme hyvän työrauhan.
Lopputulos on todella hyvä niin omasta, kuin asiakkaankin mielestä. Sivusto on hyvännäköinen, ja siitä näkee, että pohjatyöhön ja suunnitteluun on käytetty aikaa ja resursseja. Tämä olikin oikein malliesimerkki siitä, miten käyttöliittymäsuunnitteluun panostaminen vaikuttaa koko verkkosivuprojektin onnistumiseen. Alkuperäiseen leiskaan ei tarvinnut tässä tapauksessa tehdä juurikaan muutoksia. Sivusto on lähes identtinen leiskan kanssa.

Verkkiksen tiimi

Verkkosivuprojektissa työskenteli Verkkiksen päässä kuusi asiantuntijaa: Joni Norring toimi projektipäällikkönä, Minna Perälä osin projektipäällikkönä ja sen lisäksi UI/UX-suunnittelija- web-kehittäjänä sekä sisällönsyöttäjänä. Jaakko Saarenketo työskenteli web-kehittäjän roolissa ja vastasi myös sisällönsyötöstä. Mikko Niskanen ja Hanna Perkkiö tekivät sisällöt ja Venla Kärki toimi kasvupäällikön roolissa.

Pidimme palaverit pääosin Teamsin välityksellä. Ainoastaan Venla on tavannut Reilan tiimin henkilökohtaisesti Reilan toimistolla Vantaalla.


Sinua voisi kiinnostaa myös

Taloushallintoliitto

Tekijä: Verkkoasema Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Taloushallintoliitto on taloushallintoalan edunvalvoja ja suurin kouluttaja. Taloushallintoliitto kehittää jäsentensä osaamista ja tarjoaa heille työkaluja tulevaisuuteen. Se pitää huolen siitä, että jäsenillä on saatavilla alan viimeisin tieto. Taloushallintoliitolla oli visio: se halusi luoda itselleen brändiä ja kasvattaa koko taloushallintoalan tasoa ja tunnettuutta. Samalla haluttiin nostaa niin sisäisen toiminta kuin asiakkaiden palveleminen aivan uudelle tasolle. Visiota […] Lue lisää

Mipro.fi

Tekijä: Agenda Digital

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Mipro on raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys, joka vuodesta 1980 lähtien on ollut mukana kehittämässä turvallisempaa ja toimivampaa raideliikennettä, vesi- ja energiahuoltoa sekä teollisuutta. Uudistimme Mipron verkkosivut WordPressillä. Verkkosivuilla esitellään Mipron tarjoamia erilaisia palveluja ja referenssejä, kerrotaan alaan ja yritykseen liittyvistä uutisista ja ilmiöistä. Lisäksi sivustoa käytetään työntekijöiden rekrytointiin. Sivusto oli aiemmin tehty toisella […] Lue lisää

Bittium Oyj:n vuosikertomus

Tekijä: Verkkoasema Oy

Tärkein teknologia: Muu tuotepohjainen toteutus

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Olemme vastanneet pörssiyhtiö Bittium Oyj:n vuosikertomuksen teknisestä toteutuksesta jo kymmenen vuoden ajan. Sisällön vuosikertomukseen tuottaa Mint Company ja meidän vastuullamme on syöttää sisältö verkkosivulle, testata ja viimeistellä sivu sekä julkaista se ennalta määrättynä ajankohtana. Bittium voi luottaa siihen, että vuosikertomus näyttää hyvältä, on virheetön ja se julkaistaan ajallaan. Vuosikertomuksissa aikataulu on usein erittäin tiukka. Bittium ilmoittaa meille muutamaa viikkoa […] Lue lisää

Promeco

Tekijä: Verkkoasema Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Promecon verkkosivusto oli tullut tiensä päähän. Sivusto oli vanhanaikainen – se näytti vanhalta, mutta erityisesti se oli teknisesti uudistamisen tarpeessa. Myöskään verkkosivustolla ollut sisältö ei vastannut enää Promecon nykyistä liiketoimintaa.   Olemme olleet Promecon kumppani markkinoinnissa jo pidempään. Olikin luontevaa, että otimme myös verkkosivuprojektin hoitaaksemme. Uudistuksessa sivusto tuotiin visuaalisesti nykyaikaan ja koodattiin kokonaan uusiksi. Uudistuksessa otettiin […] Lue lisää

Deko.fi

Tekijä: Agenda Digital

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Verkkokauppa

Dekomarkkinointi on tarjonnut tuotteiden esillepanoratkaisuja jo yli 30 vuotta. Uudistimme Dekon verkkokaupan WordPress-pohjaiseksi verkkopalveluksi. Verkkokauppa oli aiemmin toiminut toisella teknologia- ja alustapohjalla, mutta vertailun ratkaisuksi valikoitui WordPress, joka tarjoaa avoimen lähdekoodin ”avaimet käteen” -periaatteella. Verkkokauppa toteutettiin WordPressin WooCommerce-lisäosan avulla. Erilaisia tuotteita – mainos-, myymälä- ja toimistotarvikkeita – on noin tuhat. Projekti alkoi yhteisellä kick off […] Lue lisää

Kirkon alat ry

Tekijä: Verkkoasema Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Kirkon alat ry on kirkon aloilla työskentelevien ammattiliitto. Verkkosivusto on jäsenille tärkeä kanava tiedonsaantiin ja asioiden hoitoon. Vanhalla sivustolla esimerkiksi kirjautuminen ei toiminut järkevällä tavalla, vaan sivustolla oli kaksi erillistä järjestelmää joihin kirjautua. Tämä aiheutti hämmennystä salasanojen kanssa ja epätietoisuutta asiakkaiden keskuudessa. Kirkon alat ry halusikin uudesta sivustosta mahdollisimman käyttäjäystävällisen ja tietoturvallisen. Teknisten ominaisuuksien lisäksi […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun