Ravintola.fi sivustouudistus (NoHo)

Tekijä: Geniem Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: yli 60 000 €
Palvelun tyyppi: Yrityksen sivusto

Asiakkaamme NoHo Partners Oyj:n toimiala, ravintolatoimiala, on itsessään todella monimuotoinen: valikoimaan mahtuu useanlaisia ravintoloita, joilla kaikilla on omat tarpeensa sivustoille. Ja ravintolamäärä itsessään, tätä kirjoittaessa (17.4.2020) ravintoloita ketjulla on yhteensä 250 kappaletta. Kunnioitettava määrä! Vaikka kaikki eivät omaa sivustoa tarvitsekaan, niin selvää on, että sivustopohjan tulee taipua moneen tarpeeseen.

NoHo:n tapauksessa kyseessä oli sivustohanke, jolla saataisiin katettua niin konsernin kuin yksittäisen ravintoloitsijankin toiveet täyttävä sivustokokonaisuus. Keskeisiksi elementeiksi tunnistimme hyvän jatkokehitettävyyden lisäksi myös yksinkertaisen ylläpidettävyyden ravintoloitsijoille, ravintoloiden oman brändin esiintuomisen sekä toisaalta konsernin tunnistettavuuden sivustoista.

Hankkeessa toteutimme ravintola.fi -uudistuksen ja multisite-ratkaisun yksittäisille ravintoloille.

Toimitus koostui kahdesta erillisestä projektista, jotka toteutettiin samalla toteutustiimillä osin päällekkäin. Vastasimme projekteissa vaatimusmäärittelystä, visuaalisesta ja käyttöliittymäsuunnittelusta, teknisestä suunnittelusta ja kehityksestä sekä laadunvarmistus- ja julkaisutoimenpiteistä.

Sivustokokonaisuus rakennettiin multisite-ratkaisuna WordPressin päälle hyödyntäen Geniemin kehittämää DustPress -viitekehystä. WordPressille tullut uusi editori, Gutenberg, vaati myös selvitystyötä, testausta ja riskianalyysia, jotta uskalsimme olla varmoja sen käyttöönottoon projektissa. Tuolloin vielä uusi editori oli myös asiakkaalle vieras, mutta selvitystyön pohjalta päädyimme ensimmäisten isojen suomalaisten WordPress-talojen joukossa ottamaan Gutenbergin käyttöön.

Samassa multisitessa olevat yksittäisten ravintoloiden sivustot integroituvat ravintola.fi sivustoon, joten portaali päivittyy osaltaan myös ravintolapäälliköiden omille sivuilleen tekemistä päivityksistä. Ravintola.fi/lounaat on esimerkki tällaisesta kokoomasivusta, jonne ravintola.fi -sisällönsyöttötiimi ei syötä sisältöä, vaan kaikki tieto tulee suoraan yksittäisten ravintoloiden sivustoilta (juuri nyt koronakriisin aikaan on lounassivu ymmärrettävästi hiljainen). Myös ravintolahakuun tuodaan ravintoloiden tiedot yksittäisten ravintoloiden sivustoilta.

Muutamia esimerkkejä multisite-ratkaisun sivustoista:
sinaolettahti.fi (Sinä olet tähti)
loylyhelsinki.fi (Löyly Helsinki)
salutorget.fi (Salutorget)
ravintolahook.fi (Ravintola Hook)
toolonranta.fi (Töölönranta)
ravintolanokka.fi (Ravintola Nokka)
masuasianbistro.fi (Masu Asian Bistro)

Jätä kommentti