Musiikkiala.fi

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: Mainostoimisto Sininen Härkä Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Gramex ja Teosto ovat molemmat merkittäviä toimijoita suomalaisessa musiikkikentässä. Yhdistykset pitävät huolta mm. musiikintekijöiden korvauksista, musiikinkäytön luvista, musiikin käytöstä erilaisissa tilanteissa ja tärkeän tiedon jakamisesta musiikkikentälle ja sen yli.

Tiemme kohtasivat, kun Gramex ja Teosto halusivat luoda sivuston, mikä kokoaa kaiken tärkeän tiedon ja tutkimuksen suomalaisesta musiikista yhteen paikkaan.

Miten meillä meni? Katso yhteistyön tulokset!

Projektin sisältö tiiviisti:

1. Brändisuunnittelu kokonaan uudelle brändille
2. Käyttöliittymäsuunnittelu
3. Ulkoasusuunnittelu ja prototyypin rakennus
4. Tekninen toteutus uutisfeed-integraatiolla
5. Ylläpito ja jatkokehitys
6. Sivuston lanseerauksen digimarkkinointikampanja
7. Uuden ilmeen mukaiset some-pohjat mainontaan ja orgaaniseen postaamiseen

Lähtökohta:
Mistä päättäjät ja musiikkialasta kiinnostuneet voisivat löytää ajankohtaista ja luotettavaa tietoa kootusti?

Musiikkiala.fi-sivuston alkuperäinen idea syntyi, kun huomattiin, että Suomessa ei ollut sivustoa, mikä kokoaisi koko musiikkialan tärkeän tiedon yhteen paikkaan.

Tietoa, tutkimusta, dataa ja uutisia musiikkialasta löytyi paljon eri lähteistä, mutta tieto oli repaleisena siellä täällä. Musiikkialan eri teemoista ja asioista kiinnostunut joutui tekemään ison työn saadakseen selkeän kokonaiskuvan haluamistaan teemoista. Tälle haluttiin tehdä pikaisesti jotain.

Kovien koronavuosien jälkeen myös musiikkialan kehityksestä ja sen tuomasta arvosta yhteiskunnalle oli entistä tärkeämpää viestiä. Päättäjät haluttiin saada huomaamaan ja tietämään paremmin, mikä potentiaali musiikkialalla on ja miten merkityksellinen se on ihmisille ja yhteiskunnalle.

Teosto ja Gramex ottivat sivuston ideointiin mukaan yhteensä 9 muuta musiikkialan toimijaa ja projektin tavoitteiksi asetettiin mm tällaisia asioita:

1.Luottamusta huokuva sivusto ja brändi, mikä kokoaa musiikkialan tärkeän tiedon ja tutkimuksen yhteen paikkaan
2. Rakenne ja toiminnallisuudet, mitkä mahdollistavat tiedon nopean löytymisen eri teemoista
3. Hakukonenäkyvyyden varmistaminen, jotta tietoa etsivät päätyvät sivustolle
4. Sisältöjen helppo päivittäminen, jotta tietoa saadaan sivustolle helposti lisää
5. Integraatio musiikkialan toimijoiden sivustoille, jonka avulla haetaan uutisia ja juttuja musiikkiala.fi-sivustolle automatisoidusti

Näin se tehtiin:
Vapautunut alun suunnittelu kantoi läpi projektin

Projekti starttasi työpajalla, missä lähdimme ideoimaan uuden sivuston ja brändin ydintä osallistavien tehtävien avulla. Työpaja oli erittäin onnistunut ja hullutkin ideat lentelivät pitkin neukkaria läpi workshopin. Saimme roppakaupalla loistavia ideoita suunnittelutyöhön ja koko brändin punaisen langan työstämiseen.

Pohdimme useita brändinimiä, kunnes totesimme yhteen ääneen, että tämän brändin tulee viestiä selkeyttä ja luotettavuutta.

Riisuimme pois kaiken turhan kikkailun ja brändi sai nimekseen musiikkiala.fi.

Logo ja muu visuaalisuus myös rakennettiin tämän ympärille.

Kokosimme myös musiikkiala.fi-brändin yksiin kansiin kevyen Brand Bookin muotoon ja jatkoimme projektia kohti verkkosivuston suunnittelua ja toteutusta.

Kustomoitu verkkosivustototeutus integraatioineen

Rakensimme rautalankamallit, piirsimme käyttäjäpolut, suunnittelimme toiminnallisuudet, herätimme sivuston henkiin brändin visuaalisilla elementeillä, toteutimme helppokäyttöisen wordpress-sivuston integraatioineen ja julkaisimme sen testauksien jälkeen aikataulussa.

Projektitiimi teki tiiviistä yhteistyötä koko projektin ajan ja ennalta sovitut aikataulut ja deadlinet pitivät hienosti kutinsa jokaisessa vaiheessa.

Tulokset
Suomen musiikkiala sai arvoisensa sivuston

Sivusto julkaistiin aikataulussa, mikä ilahdutti tietysti koko toteuttavaa tiimiä.

Toteutimme sivustolle myös monikanavaisen digimarkkinoinnin lanseerauskampanjan, minkä tavoitteena oli ajaa kohderyhmän jäseniä sivustolle.

Digimarkkinointikampanja onnistui hyvin ja saimme ohjattua liikennettä sivustolle kustannustehokkaasti ja onnistuimme saamaan haavimme oikean kohderyhmän jäseniä ympäri Suomen. Volyymit eivät olleet massiivisia, mutta sisältöjen parissa vietettiin parhaimmillaan aikaa useita minuutteja.

Datan perusteella käyttäjiä kiinnosti eniten musiikkialan erilaiset avainluvut kuten musiikkialan työllisyys, suosituimmat alustat musiikin kuunteluun ja musiikkialan kokonaisarvo euroissa.

Sivuston konversioprosentti uutiskirjeen tilaajista oli 3,41 %, mikä on huikea luku tämän tyyppiselle konversiolle. Sisältö oli selvästi mielenkiintoista ja sitä haluttiin saada lisää!

Jatkamme yhteistyötä kehittämällä sivustoa eteenpäin ja tuomalla sinne uusia toiminnallisuuksia sekä ominaisuuksia.


Sinua voisi kiinnostaa myös

Newsec – Larun Kehräämö

Tekijä: Avidly

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto yritysasiakkaille (B2B)

Historialliselle teollisuusmiljöölle vahva brändi ja modernit nettisivut Lauttasaaressa Kiviaidankadulla sijaitsevalle Larun Kehräämölle luotiin tunnettuuden lisäämiseksi modernit verkkosivut sekä vahva omaleimainen brändi, nimeä myöten. Lähtökohta – Lisää vuokralaisia uniikkeihin toimistotiloihin Lauttasaaressa Kiviaidankadulla sijaitseva toimistotalo omaa pitkän historian entisenä villakehräämönä. Rakennus on yksi Lauttasaaren vanhimmista, sillä toiminta rakennuksessa on alkanut jo 1950-luvulla. Nykyiset mittansa rakennus sai vuonna […] Lue lisää

Torpanpiha – verkkosivusto ja verkkokauppa

Tekijä: Mainostoimisto Sininen Härkä Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Verkkokauppa

Kasvualustan – eli mullan – myyntiin erikoistunut Torpanpiha halusi kasvattaa kuluttajaliiketoimintaa merkittävästi sekä siirtää myynnin täyspainoisesti verkon puolelle. Ratkoimme haasteen asiakkaan kanssa luomalla Torpanpihalle uuden näyttävän brändi-ilmeen, asiakkaan ostopäätöstä helpottavat verkkosivut sekä -kaupan ja toteutimme sisältövetoisen digimarkkinointikampanjan. Uudelle kasvusuunnitelmalle toimiva toteutus Torpanpihan tarina alkoi siitä, kun yrityksen emoyhtiö Tieluiska Oy tarvitsi omiin maanrakennushankkeisiin laadukasta multaa. […] Lue lisää

Boco IP verkkosivu-uudistus

Tekijä: Mainostoimisto Sininen Härkä Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Boco IP on aineettoman omaisuuden hallintaan erikoistunut patenttitoimisto. Yritys tarjoaa B2B-asiantuntijapalveluita aina yksittäisten tavaramerkkien rekisteröimisestä laajojen IPR-salkkujen hallintaan sekä IPR-strategioiden laatimiseen saakka. Suomen markkinassa yritys on merkittävä peluri ja alanjohtava toimija. Polkumme yhdistyivät, kun Boco IP:n tiimi oli tunnistanut selkeän tarpeen verkkosivustonsa uudistamiselle ja myynnin kehittämiselle. Ongelmia oli useita: liian vähän liidejä, suuri kävijöiden poistumisprosentti […] Lue lisää

Korsisaari

Tekijä: Valve

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Korsisaari-yhtiöt on lähes 100-vuotias kotimainen Nurmijärveltä peräisin oleva perheomisteinen yritys, jonka toiminta sisältää tänä päivänä muunmuassa joukkoliikennettä, tilausajoja, taksiliikennettä, sopimusasiakkuuksia ja tapahtumakuljetuksia. Yhteistyömme Korsisaaren kanssa on kestänyt jo vuosia, ja alkunsa se sai edellisen useista sivustoista koostuvan verkkopalvelukokonaisuuden ylläpidon ja kehityksen haltuunotolla. Korsisaari.fi-sivuston laajempi uudistus tuli ajankohtaiseksi syksyllä 2023, jolloin haluttiin modernisoida koko alustaratkaisu ja […] Lue lisää

TSS Prime

Tekijä: Mainostoimisto Sininen Härkä Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

TSS Prime tarjoaa seurakunnille ja julkishallinnon organisaatioille räätälöityä ohjelmistoa. Sen avulla TSS Primen asiakkaat voivat suunnitella sisäistä työtä paremmin, tehostaa tiedonhallintaa, sujuvoittaa käytännön tekemistä ja parantaa asiakaspalvelun laatua. Toteutimme TSS Primelle uudistetun brändi-ilmeen sekä myyvät ja hakukoneoptimoidut verkkosivut. Yritys perustettiin vuoden 2021 alussa yrityskaupan myötä, mutta silloin valmiina ei ollut käytännössä mitään: ei logoa, visuaalista […] Lue lisää

ZURE – Verkkosivusto

Tekijä: Mainostoimisto Sininen Härkä Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

ZURE on Microsoft Azuren käyttöön ja konsultointiin erikoistunut IT-toimija. ZUREn ja Sinisen Härän polut kohtasivat, kun ZUREn olemassa oleva sivusto ei enää vastannut sen markkinoinnin ja myynnin tarpeisiin. Lähdimme ratkomaan ongelmaa Siniselle Härälle tyypillisellä tavalla eli verkkosivu-uudistuksen kautta. Vanhat verkkosivut kasvun esteenä Vuoden 2020 lopussa ZUREn olemassa olevat verkkosivut olivat tulleet tiensä päähän ja ne […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun