Marttaliiton verkkopalvelu

Tekijä: Valu Digital Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: yli 60 000 €
Palvelun tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Valu Digital toteutti Marttaliitolle laajan verkkopalvelu-uudistuksen. Taustalla oli tarve koota suuren järjestön toiminta verkossa yhteen paikkaan.
Mitä tehtiin?

– Kattojärjestön ja paikallisyhdistysten toiminta yhdelle sivustolle
– Verkkokauppa monikauppiasjärjestelmällä
– Monipuoliset suodatukset hakemistoihin, kuten tapahtumiin, yhdistyshakuun ja reseptihakuun
– Rajapinta ulkoiseen reseptijärjestelmään
– Usealle henkilölle oma blogi
– Keskustelupalsta
– Brändi nuorekkaaksi ja asiakasläheiseksi

Perinteikkäällä Marttaliitolla on ympäri Suomea runsaasti toimintaa, kuten tapahtumia ja kursseja.

– Yhdistimme Marttatoiminnan tasot ja hallinnon yhdeksi, näyttäväksi kokonaisuudeksi. Nyt kaikki  Marttojen palvelut ovat tarjolla valtakunnallisesti, kertoo Marttaliiton verkkouudistusta johtanut projektipäällikkö Susanne Ranta-Kiiski.

Tapahtumia, tuotemyyntiä, lahjoittamista ja jäsenasioita varten Martoille suunniteltiin monipuolinen verkkokauppa, jossa hoituu myös usean eri myyjäosapuolen kaupankäynti ja erilaiset verokannat. Verkkokauppaan toteutettiin Checkoutin ns. monikauppiasintegraatio. Näin esimerkiksi minkä tahansa paikallisen Marttapiirin kurssi-ilmoittautumiset voidaan hoitaa samassa paikassa, ja maksu ohjautuu suoraan paikalliselle järjestäjälle. Jatkossa myös sadat yhdistykset pääsevät mukaan kauppiaiksi. Lisäksi projektissa kehitettiin aktiivisesti suodatustoimintoja, joiden myötä esimerkiksi tapahtuma- ja resepti- ja artikkelihaku ovat entistä tarkempi ja kohdennetumpia. Kattava reseptihakemisto integroitiin miils-reseptitietokantaan, josta reseptit tuodaan ja päivitetään verkkopalveluun reaaliajassa.

Susanne Ranta-Kiiskin mukaan Valun työskentelyote projektissa oli tuotteliasta, joustavaa ja asiakasta kunnioittavaa. Myös Valun projektipäällikkö Harri Valkonen on tyytyväinen mittavan projektin sujumiseen ja yhteistyöhön.

– Meillä oli asiakkaan kanssa hyvä yhteishenki ja työtä oli hauskaa tehdä. Mitä omaan projektitiimiimme tulee, niin olen ylpeä heidän työpanoksestaan, Harri Valkonen toteaa.

Joustava alusta palvelee toiminnan muutosta

Marttaliiton näkökulmasta sivustouudistus on osa suurempaa, koko liiton toimintaa muuttavaa kokonaisuutta. Kun olemassa olevat toimintatavat muuttuvat, korostuu verkkotyökalujen joustavuus ja luotettavuus.

– Olen erittäin vaikuttunut WordPress-alustan joustavuudesta Marttojen tarpeisiin. Valun rakentama blokkijärjestelmä, jossa jokaisesta sivusta on mahdollista muokata omannäköisensä, on uskomattoman hienoa, vaikka se samalla asettaakin haasteensa sisällöntuotannolle. On tärkeää, että asiakas saa toimittajalta asiantuntevan ohjeistuksen alustan käyttöön, jotta mahdollisuudet hyödynnetään maksimaalisesti, Susanne Ranta-Kiiski toteaa.

Jätä kommentti