Maaseutuverkosto.fi – verkostoitumisalusta

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Redandblue toteutti EU:n maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden ja Luonnonvarakeskus Luken koordinoiman osaamisverkoston AgriHubin yhteisen verkostoitumisalustan, jonne pääset kirjoittamalla selaimeen www.maaseutuverkosto.fi tai www.agrihubi.fi. Verkkosivuston lähtökohtana oli vuorovaikutteisuus sekä maatalouden eri toimijoiden, kuten tutkijoiden, yrittäjien, kyläyhdistysten, viljelijöiden ja virkamiesten, yhteen saattaminen sekä tiedon jakaminen eri toimijoiden välillä.

”Maatilayritysten osaamisverkosto AgriHubin käynnistämiseksi oli tärkeää luoda avoin ja vuorovaikutusta tukeva verkostoalusta, joka mahdollistaa uusimman tiedon ja osaamisen liikkumisen nopeasti maatilayrittäjien ja muiden toimijoiden välillä. Kunnianhimoisella aikataululla julkaistu verkostoalusta saatiin lanseerattua suunnitellusti maaliskuussa”, kertoo AgriHubin koordinaattori Susanna Lahnamäki-Kivelä.

Verkkopalvelun tavoitteet

Projektin alussa toteutettiin kolme konseptointityöpajaa sekä tekninen määrittelytyöpaja, joiden avulla verkkopalvelulle määriteltiin muun muassa projektin tavoitteet, tekniset reunaehdot ja visuaalinen ilme. Konseptoinnin lähtökohtana oli Ruokaviraston tuottama vaatimusmäärittely, jota täydennettiin vuorovaikutteisten työpajojen avulla.

Yhteisen alustan tavoitteiksi nousivat:

Nopeasti päivittyvää tietoa maaseudun toimijoille – tiedon jakamista ja uuden oppimista.
Kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa voi keskustella, jakaa tapahtumia ja tietoa sekä luoda tapaamisia eri teemojen ympärille.
Tutkimustiedon ja tutkimuksen tuominen lähemmäs muita toimijoita.
Helppoa verkostoitumista eri toimijoiden välille.

Ratkaisuna verkostoitumis- ja keskustelualusta

Verkkopalveluun toteutettiin helppo kirjautuminen ja oman profiilin luominen, jonka jälkeen sivustolle pääsee tuottamaan sisältöä, kommentoimaan asioita ja osallistumaan keskusteluihin.

Verkostoitumisalusta sisältää:

– Keskustelualueen ja mahdollisuuden perustaa uusia keskusteluryhmiä.
– Blogilinkkien jakamisen, teematreffien tai tapahtumien luomisen.
– Matalan kynnys luoda videotapaamisia erilaisten aiheiden ja teemojen ympärille teematreffien avulla.
– Ruokaviraston rahoittamien hankkeiden tuonti verkkoalustalle.
– Hankkeiden ylläpitäjien mahdollisuus päivittää ja kertoa hankkeen etenemisestä

Projektin eteneminen

Verkkopalveluprojekti aloitettiin kolmella konseptointityöpajalla marraskuun alussa 2021. Ensimmäinen versio julkaistiin jo helmikuun lopussa 2022, joten projekti eteni vauhdilla suunnittelusta tekniseen toteutukseen. Nyt on käynnissä projektin toinen vaihe, jossa integroidaan Ruokaviraston Hyrrä-järjestelmästä hankkeet verkkopalveluun. Näin hankkeiden etenemistä ja viestintää voi jatkossa päivittää uudelle verkkopalvelualustalle.

”Yhteistyö kumppaneiden, maaseutuverkoston ja Redandbluen kanssa sujui jämäkän projektinhallinnan ansiosta hyvin. Kehitystyö jatkuu ja tiedämme AgriHubin olevan myös kansainvälisesti kiinnostava edelläkävijä tällaisen maatalouden kohtaamispaikan luomisessa. Sille on näinä aikoina kova kysyntä, jotta saadaan koottua alan olemassa olevat resurssit yhteen kestävän ja kannattavan maa- ja puutarhatalouden tueksi.” Susanna Lahnamäki-Kivelä kommentoi.

Palvelun käyttöönotto

Verkkopalvelu lanseerattiin 28.2.2022, jonka jälkeen sekä Ruokavirasto että Luonnonvarakeskus on järjestänyt omia ja yhteisiä alustatapaamisia, esittelytilaisuuksia ja viestinyt uudesta palvelusta ahkerasti verkostoissaan. Toukokuun alussa 2022 verkkopalveluun on

– rekisteröitynyt 432 käyttäjää
– perustettu 30 keskusteluryhmää
– jaettu 88 tapahtumaa ja 15 blogilinkkiä
– järjestetty 8 teematreffit.

Verkkopalvelun jatkokehitys ja analytiikka

Verkkopalvelun kehitystä jatketaan yhdessä Ruokaviraston ja Luonnonvarakeskuksen kanssa. Projektin aikana on noussut useita ideoita ja hankkeita, joita lähdetään toteuttamaan projektin toisen vaiheen jälkeen. Käyttäjien seurantaa palvelussa analysoidaan Matomo-palvelun avulla.

Mikä on Matomo?

Matomo on turvallinen ja yksityisyyttä varjeleva web-analytiikan ohjelmisto. Se on GDPR-vaatimusten mukainen vaihtoehto Google Analyticsille, jonka data voidaan pitää 100% asiakkaan omissa käsissä, omilla servereillä. Helposti käyttöön otettavassa pilviversiossa data tallentuu turvallisesti saksalaisille servereille. Turvallisuus ja muokattavuus tekevätkin Matomosta julkisen hallinnon suosiman järjestelmän, jota maailmalla käyttävät mm. Nasa ja Yhdistyneet kansakunnat.


Sinua voisi kiinnostaa myös

Visit Kuhmo & Visit Suomussalmi sivustot

Tekijä: Trimedia Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Uudet sivustot luonnon, historian ja kulttuurin valtakuntiin Toteutimme Kuhmolle ja Suomussalmelle kahdet täysin erilliset, oman brändi-ilmeen mukaiset, mutta tekniseltä toteutukseltaan lähes identtiset sivustot. Jatkokehityksen varhaisessa vaiheessa oli todettava, että laadukkain, kestävin ja kustannustehokkain ratkaisu olisi uudistaa sivustot täysin alusta alkaen niin teknisen kuin visuaalisen toteutuksen osalta. Uudet WordPress sivustot tekniikkaa ja ulkoasua myöten Uudistimme Visit […] Lue lisää

9Lives verkkopalvelu

Tekijä: Into-Digital Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

9Lives on yksi Suomen suurimmista hoitaja- ja avustajapalveluiden tuottajista ja yksityisten sairaankuljetuspalveluiden edelläkävijä. Vuoden 2021 lopulla 9Lives osti Stella kotipalvelut Oy:n ja kasvatti palveluvalikoimaansa kotihoidon ja henkilökohtaisen avun osalta. Palveluvalikoima on erittäin laaja ja palvelut jakautuvat eri käyttäjäryhmien välille: yksityisasiakkaille, yrityksille ja julkiselle sektorille. Into-Digital vastasi uuden verkkosivuston suunnittelusta ja toteutuksesta. Verkkosivuston tekninen toteutus tapahtui […] Lue lisää

Unihome

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Toteutimme asiakkaallemme Unihomelle todellisen avaimet-käteen toimituksen. Unihome tarjoaa majoitus- ja asumispalvelua sekä Entry-asumista helposti ja vaivattomasti Helsingissä ja Espoossa. Yritys on yliopistojen omistama, ja se on alunperin perustettu palvelemaan vaihto-opiskelijoiden ja ulkomaisten opettajien majoitustarpeita. Nykyään Unihome palvelee myös muita väliaikaista asumista tarvitsevia. Unihomen kodeissa on mahdollisuus törmätä kiinnostaviin ihmisiin, ja siellä on solmittu elinikäisiä ystävyyssuhteita […] Lue lisää

Industryhack

Tekijät: redandblue, Sivututka Oy

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Industryhack on yhteiskehittämisen menetelmiin erikoistunut asiantuntijayritys, joka auttaa löytämään oikeat kumppanit ja varmistaa sujuvan yhteistyön kehitysprojekteissa. Redandblue suunnitteli Industryhackille uuden brändi-ilmeen ja verkkosivut. Brändityön lähtökohtana oli saada mielikuva yrityksestä vastaamaan enemmän asiantuntijayritystä kuin hackatron-tyyppistä tapahtumaa, johon heidät yrityksen nimen puolesta usein sekoitetaan. Tiimityö, yhteiskehittäminen ja Industryhackin asiantuntijat olivat toivotun uuden brändin ytimessä. Uuden logon muodossa […] Lue lisää

Ehyt ry.

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja. Redandblue pääsi uudistamaan Ehyt ry:n verkkopalvelun ja rakentamaan verkkopalvelun yhteyteen verkkokauppana toimivan materiaalipankin WooCommercella. Sivustolla on paljon sisältöä erilaisille kohderyhmille. Uutisten, blogien ja materiaaipankin lisäksi sivusolla on […] Lue lisää

Protukipiste

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Protukipiste on asiantuntijajärjestö, joka edistää seksi- ja erotiikka-alalla toimivien ihmisten sekä ihmiskaupan uhrien osallisuutta ja oikeuksia. Pro-tukipiste matalan kynnyksen tuki- ja terveyspalveluja seksityössä mukana oleville ja ihmiskaupparikoksen kohteeksi joutuneille ihmisille Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Redandblue pääsi uudistamaan Protukipisteen verkkosivut jo toista kertaa. Sivuston päivityksen tavoitteena oli tehdä palvelusta AA-tason saavutettava sekä parantaa Protukipisteen löydettävyyttä verkossa. […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun