Maaseutuverkosto.fi – verkostoitumisalusta

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Redandblue toteutti EU:n maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden ja Luonnonvarakeskus Luken koordinoiman osaamisverkoston AgriHubin yhteisen verkostoitumisalustan, jonne pääset kirjoittamalla selaimeen www.maaseutuverkosto.fi tai www.agrihubi.fi. Verkkosivuston lähtökohtana oli vuorovaikutteisuus sekä maatalouden eri toimijoiden, kuten tutkijoiden, yrittäjien, kyläyhdistysten, viljelijöiden ja virkamiesten, yhteen saattaminen sekä tiedon jakaminen eri toimijoiden välillä.

”Maatilayritysten osaamisverkosto AgriHubin käynnistämiseksi oli tärkeää luoda avoin ja vuorovaikutusta tukeva verkostoalusta, joka mahdollistaa uusimman tiedon ja osaamisen liikkumisen nopeasti maatilayrittäjien ja muiden toimijoiden välillä. Kunnianhimoisella aikataululla julkaistu verkostoalusta saatiin lanseerattua suunnitellusti maaliskuussa”, kertoo AgriHubin koordinaattori Susanna Lahnamäki-Kivelä.

Verkkopalvelun tavoitteet

Projektin alussa toteutettiin kolme konseptointityöpajaa sekä tekninen määrittelytyöpaja, joiden avulla verkkopalvelulle määriteltiin muun muassa projektin tavoitteet, tekniset reunaehdot ja visuaalinen ilme. Konseptoinnin lähtökohtana oli Ruokaviraston tuottama vaatimusmäärittely, jota täydennettiin vuorovaikutteisten työpajojen avulla.

Yhteisen alustan tavoitteiksi nousivat:

Nopeasti päivittyvää tietoa maaseudun toimijoille – tiedon jakamista ja uuden oppimista.
Kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa voi keskustella, jakaa tapahtumia ja tietoa sekä luoda tapaamisia eri teemojen ympärille.
Tutkimustiedon ja tutkimuksen tuominen lähemmäs muita toimijoita.
Helppoa verkostoitumista eri toimijoiden välille.

Ratkaisuna verkostoitumis- ja keskustelualusta

Verkkopalveluun toteutettiin helppo kirjautuminen ja oman profiilin luominen, jonka jälkeen sivustolle pääsee tuottamaan sisältöä, kommentoimaan asioita ja osallistumaan keskusteluihin.

Verkostoitumisalusta sisältää:

– Keskustelualueen ja mahdollisuuden perustaa uusia keskusteluryhmiä.
– Blogilinkkien jakamisen, teematreffien tai tapahtumien luomisen.
– Matalan kynnys luoda videotapaamisia erilaisten aiheiden ja teemojen ympärille teematreffien avulla.
– Ruokaviraston rahoittamien hankkeiden tuonti verkkoalustalle.
– Hankkeiden ylläpitäjien mahdollisuus päivittää ja kertoa hankkeen etenemisestä

Projektin eteneminen

Verkkopalveluprojekti aloitettiin kolmella konseptointityöpajalla marraskuun alussa 2021. Ensimmäinen versio julkaistiin jo helmikuun lopussa 2022, joten projekti eteni vauhdilla suunnittelusta tekniseen toteutukseen. Nyt on käynnissä projektin toinen vaihe, jossa integroidaan Ruokaviraston Hyrrä-järjestelmästä hankkeet verkkopalveluun. Näin hankkeiden etenemistä ja viestintää voi jatkossa päivittää uudelle verkkopalvelualustalle.

”Yhteistyö kumppaneiden, maaseutuverkoston ja Redandbluen kanssa sujui jämäkän projektinhallinnan ansiosta hyvin. Kehitystyö jatkuu ja tiedämme AgriHubin olevan myös kansainvälisesti kiinnostava edelläkävijä tällaisen maatalouden kohtaamispaikan luomisessa. Sille on näinä aikoina kova kysyntä, jotta saadaan koottua alan olemassa olevat resurssit yhteen kestävän ja kannattavan maa- ja puutarhatalouden tueksi.” Susanna Lahnamäki-Kivelä kommentoi.

Palvelun käyttöönotto

Verkkopalvelu lanseerattiin 28.2.2022, jonka jälkeen sekä Ruokavirasto että Luonnonvarakeskus on järjestänyt omia ja yhteisiä alustatapaamisia, esittelytilaisuuksia ja viestinyt uudesta palvelusta ahkerasti verkostoissaan. Toukokuun alussa 2022 verkkopalveluun on

– rekisteröitynyt 432 käyttäjää
– perustettu 30 keskusteluryhmää
– jaettu 88 tapahtumaa ja 15 blogilinkkiä
– järjestetty 8 teematreffit.

Verkkopalvelun jatkokehitys ja analytiikka

Verkkopalvelun kehitystä jatketaan yhdessä Ruokaviraston ja Luonnonvarakeskuksen kanssa. Projektin aikana on noussut useita ideoita ja hankkeita, joita lähdetään toteuttamaan projektin toisen vaiheen jälkeen. Käyttäjien seurantaa palvelussa analysoidaan Matomo-palvelun avulla.

Mikä on Matomo?

Matomo on turvallinen ja yksityisyyttä varjeleva web-analytiikan ohjelmisto. Se on GDPR-vaatimusten mukainen vaihtoehto Google Analyticsille, jonka data voidaan pitää 100% asiakkaan omissa käsissä, omilla servereillä. Helposti käyttöön otettavassa pilviversiossa data tallentuu turvallisesti saksalaisille servereille. Turvallisuus ja muokattavuus tekevätkin Matomosta julkisen hallinnon suosiman järjestelmän, jota maailmalla käyttävät mm. Nasa ja Yhdistyneet kansakunnat.


Sinua voisi kiinnostaa myös

Muotitalo Lehto verkkokauppa

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Verkkokauppa

Muotitalo Lehto on yli satavuotias suomalainen perheyritys. Yrityksen historia alkaa Lahden torilta vuodesta 1913, jolloin Anni-Lydia ja Joonas Lehto aloittivat vaatteiden torikaupan. Tänä päivänä perheyritys työllistää yhteensä noin 50 työntekijää Kymenlaaksossa ja Päijät-Hämeessä. Yrityksellä on yhdeksän kivijalkamyymälää ja nyt myös verkkokauppa! Redandblue aloitti verkkokaupan toteutustyön yrityksen ekosysteemin kartoituksella. Lehdolla on käytössään kehittynyt kassajärjestelmä, jonka kautta […] Lue lisää

Unihome

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Toteutimme asiakkaallemme Unihomelle todellisen avaimet-käteen toimituksen. Unihome tarjoaa majoitus- ja asumispalvelua sekä Entry-asumista helposti ja vaivattomasti Helsingissä ja Espoossa. Yritys on yliopistojen omistama, ja se on alunperin perustettu palvelemaan vaihto-opiskelijoiden ja ulkomaisten opettajien majoitustarpeita. Nykyään Unihome palvelee myös muita väliaikaista asumista tarvitsevia. Unihomen kodeissa on mahdollisuus törmätä kiinnostaviin ihmisiin, ja siellä on solmittu elinikäisiä ystävyyssuhteita […] Lue lisää

Helsingin Kaupunkitilat verkkopalvelu

Tekijä: Barabra

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Helsingin Kaupunkitilojen toimialana on vuokraamiensa tilojen ja alueiden kehittäminen ja markkinointi. Yhtiön tehtävänä on kasvattaa Helsingin profiilia vetovoimaisemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi kaupungiksi kehittämällä Helsingin kaupunki- ja ruokakulttuuria ja tori- ja kauppahallitoimintaa, sekä näiden joustavaa ja kustannustehokasta organisointia. Helsingin Kaupunkitilojen identiteettijärjestelmä oli uudistunut ja tässä kehitystyössä oli tunnistettu verkkosivuston rooli sen jalkautukselle. Barabran rooli uudistuksessa oli vastata […] Lue lisää

Colliers – Asuntovuokraus verkosta

Tekijä: iasy Oy

Tärkein teknologia: Asiakaskohtainen ohjelmointityö

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Web-sovellus, mobiilisovellus tai asiointipalvelu

Erityistä: Testatusti tietoturvallinen palvelu

Colliers Finland Oy on johtava maailmanlaajuisesti toimiva kiinteistöomaisuudenhoitopalveluja tarjoava yritys. Colliers Finland Oy hallinnoi tuhansia eri omistajien vuokra-asuntoja Suomessa. Toteutimme Colliersille vuosia sitten WordPress-pohjaisen verkkosivuston, joka esittelee vapaat vuokra-asunnot. Sivuston kautta on voinut täyttää asuntohakemuksen. Asuntohakemukseen on voinut jättää omat kriteerit haettavista kohteista ja sen on voinut myös kohdistaa toivottuihin asuntoihin. Colliersin verkkosivuston asuntotiedot ja […] Lue lisää

Suomen Kiinteistönvälittäjät ryn sivuston uudistus

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Järjestön verkkopalvelu

Suomen Kiinteistönvälittäjät ry (SKVL) on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka missiona on turvallisen ja lainmukaisen asunnon vaihdon mahdollistaminen. SKVL:n jäsenverkoston avulla asunnon vaihtaja saa paikallisen, vastuullisen asiantuntijan avukseen ja saa kaiken tarvitsemansa lainmukaisen tiedon löytääkseen kodin turvallisesti. SKVL toimii myös lainsäädännön kehittäjänä sekä neuvonantajana ja valvoo alalla toimivien jäsenyrittäjien toimintaa eettisesti. Redandblue uudisti SKVL:n verkkosivuston, ja […] Lue lisää

Reilu kauppa

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Toteutimme Reilu Kauppa ry:lle verkkopalvelun, jossa yhdistyy yhdistyksen kohderyhmien tarpeiden selkeä haltuunotto, globaali ilmeuudistus ja loppuunjalostetut tekniset kokonaisratkaisut. Lähtökohta ja tavoitteet Reilu Kauppa ry:n uuden verkkopalvelun lähtökohtana oli huomioida kuluttajien rinnalla myös muut kohderyhmät (kaupalliset kumppanit sekä media, vaikuttajat ja päättäjät) entistä paremmin ja tarjota heille helposti löydettävää ja kohdennettua sisältöä – tietoa Reilusta kaupasta […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun