Helsingin Aikuisopiston verkkopalvelu

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Helsingin aikuisopisto, opiston peruskoulu ja Aktiivi-Instituutti uudistettiin ja yhdistettiin multisite-verkkopalveluksi. Helsingin aikuisopisto on yksi Suomen suurimmista yksityisistä kansalaisopistoista ja kaikille avoin oppimisen ja hyvinvoinnin keskus. Vuonna 2021 opisto järjesti yli 1400 erilaista kurssia ja koulutusta. Opistoa ylläpitää Toimihenkilöjärjestöjen Opintoliitto TJO ry ja Aktiivi-Instituutti, peruskoulu sekä työvoimakoulutus kuuluvat samaan organisaatioon.

Toteutimme Helsingin aikuisopistolle verkkopalvelu-uudistuksen, jossa yhdistettiin Helsingin aikuisopiston verkkosivusto ja Aktiivi-Instituutin verkkosivusto sekä luotiin uusi opiston peruskoulun sivusto. Kolme sivustoa toteutettiin multisitena, eli yhden asennuksen ja hallinnan taakse. Lähtökohtana uudistukselle oli yhtenäinen rakenne sivustojen välillä, moderni ilme ja hakukoneystävällinen tietorakenne.

www.helao.fi
www.aktiivi-instituutti.fi
www.helao.fi/peruskoulu

Uudistuksen tavoitteet

Helsingin aikuisopisto tarjoaa satoja erilaisia kursseja ja koulutuksia, ja uudistuksessa lähdettiinkin miettimään, miten loppukäyttäjiä palveltaisiin mahdollisimman hyvin ja uusi harrastus tai kurssi löytyisi mahdollisimman helposti. Taustalla oli myös ajatus sisältöjen optimoinnista, jotta hakukoneet osaisivat löytää entistä paremmin Helsingin aikuisopiston sivuille.

Koska taustalla toimivan TJO:n muutkin sivustot kaipasivat uudistusta, lähdettiin suunnittelemaan multisite-sivustoa Helsingin aikuisopiston lisäksi Aktiivi-Instituutille sekä opiston peruskoululle. Peruskoulun sivu sijaitsi aikaisemmin aikuisopiston alasivuna, mutta se haluttiin nyt erottaa selkeästi omaksi kokonaisuudeksi.

Ulkoasun osalta uudistuksessa haettiin raikasta, modernia ilmettä. Kaikkien sivustojen rakenne haluttiin pitää yhtenäisinä, ja sivustot eroavatkin toisistaan vain värimaailman osalta. Näin säästettiin myös kustannuksissa, kun samoja elementtejä voitiin hyödyntää kaikilla sivustoilla.

Sisältöuudistus ja sisältöjen optimointi osana projektia

Verkkopalvelukokonaisuuden suunnittelussa huomioitiin erityisesti hakukoneoptimointi. Aikaisemmin esimerkiksi Helsingin aikuisopiston kursseista ei löytynyt juurikaan tietoja verkkosivustolta, ja tämä haluttiin muuttaa uudistetuilla sivuilla. Uutta sisältöä luotiin paljon ja mm. kaikkiin kuviin lisättiin alt-tekstit. Asiakas käytti paljon aikaa sisältöjen uudistukseen ja hakukoneoptimointiin – kuvauudistusta unohtamatta. Loppukäyttäjän on nyt helpompi löytää itselle aikuisopiston kurssit niin hakukoneiden avulla kuin sivustoltakin.

Projektin prosessi eteni johdonmukaisesti

Verkkopalvelu-uudistuksen prosessi aloitettiin konseptoinnilla. Tämän jälkeen edettiin käyttöliittymäsuunnitteluun, jossa kiinnitettiin erityisen paljon huomiota navigointiin: navigointi pidettiin yhdenmukaisena jokaisella multisiten sivustolla ja uudistuksessa keskityttiin erityisesti käyttäjälähtöiseen suunnitteluun.

”Projekti eteni erittäin sujuvasti ja tiesimme asiakkaana koko ajan, missä vaiheessa ollaan. Olemme erittäin tyytyväisiä lopulliseen toteutukseen. Toiveitamme kuultiin prosessin ajan, eikä ikäviä piilokustannuksia ilmennyt.”

– Kristiina Hentunen, markkinointipäällikkö

Yhteistyö jatkuu

Verkkopalvelun uudistuksen jälkeen olemme jatkaneet Helsingin aikuisopiston kanssa yhteistyötä ja toteuttaneet mm. hakusana- ja kilpailija-analyysit. Näiden perusteella suunnittelemme ja toteutamme hakukoneoptimoinnin toimenpiteitä verkkosivustolle.

Sivuston kävijäliikenteen ja toimintojen seuraamista varten rakensimme asiakkaalle oman, yksilöllisen Google Data Studio -näkymän, johon haetaan tietoja analysointia varten. Lukujen tulkinta ja seuranta on helppoa, kun mittarit on säädetty Helsingin aikuisopiston tarpeita varten. Seurannan ja analyysien pohjalta on tarkoitus aloittaa myös hakusanamainonta.


Sinua voisi kiinnostaa myös

Kuluttaja.fi

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Verkkokauppa

Kuluttaja-lehti on Suomen suurin testaaja. Lehti testaa tuotteet puolueettomasti puolestasi, jotta saat rahoillesi parasta vastinetta. Kuluttaja-lehteä ylläpitää Kuluttajamedia ry, joka valvoo kuluttajan oikeuksia. Kuluttaja on julkaissut lehteä jo vuodesta 1967 saakka. Palvelusta löytyy myös musta lista ja lukuisia artikkeleita vuosien varrelta. Lähtökohdat Kuluttajan verkkopalvelu kaipasi uudistamista. Yhdistys oli siirtymässä Salesforce-järjestelmään, ja samalla palvelu haluttiin uudistaa. […] Lue lisää

Visit Kuhmo & Visit Suomussalmi sivustot

Tekijä: Trimedia Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Uudet sivustot luonnon, historian ja kulttuurin valtakuntiin Toteutimme Kuhmolle ja Suomussalmelle kahdet täysin erilliset, oman brändi-ilmeen mukaiset, mutta tekniseltä toteutukseltaan lähes identtiset sivustot. Jatkokehityksen varhaisessa vaiheessa oli todettava, että laadukkain, kestävin ja kustannustehokkain ratkaisu olisi uudistaa sivustot täysin alusta alkaen niin teknisen kuin visuaalisen toteutuksen osalta. Uudet WordPress sivustot tekniikkaa ja ulkoasua myöten Uudistimme Visit […] Lue lisää

Ehyt ry.

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja. Redandblue pääsi uudistamaan Ehyt ry:n verkkopalvelun ja rakentamaan verkkopalvelun yhteyteen verkkokauppana toimivan materiaalipankin WooCommercella. Sivustolla on paljon sisältöä erilaisille kohderyhmille. Uutisten, blogien ja materiaaipankin lisäksi sivusolla on […] Lue lisää

Sessak.fi valaisinverkkokauppa

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Verkkokauppa

Porvoolainen perheyritys Sessak Oy on tuonut yli kolmen vuosikymmenen ajan Suomeen uutta valoa. Kokemuksella ja asiantuntemuksella Sessak tuo markkinoille ainutlaatuista, jatkuvasti uudistuvaa muotoilua valaistukseen. Sessakilla on omaa valaisintuotantoa ja valaisimien maahantuontia. Sessakin valikoima perustuu kuukausittain vaihtuviin uutuuksiin, Sessakinomien suunnittelijoiden tuotteisiin sekä erilaisiin tiloihin räätälöityihin valaisinratkaisuihin. Sessak palvelee asiakkaita Suomessa ja Baltiassa. Kohderyhmänä ovatvalaisimien erikoisliikkeet, sisustussuunnitelijat, […] Lue lisää

9Lives verkkopalvelu

Tekijä: Into-Digital Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

9Lives on yksi Suomen suurimmista hoitaja- ja avustajapalveluiden tuottajista ja yksityisten sairaankuljetuspalveluiden edelläkävijä. Vuoden 2021 lopulla 9Lives osti Stella kotipalvelut Oy:n ja kasvatti palveluvalikoimaansa kotihoidon ja henkilökohtaisen avun osalta. Palveluvalikoima on erittäin laaja ja palvelut jakautuvat eri käyttäjäryhmien välille: yksityisasiakkaille, yrityksille ja julkiselle sektorille. Into-Digital vastasi uuden verkkosivuston suunnittelusta ja toteutuksesta. Verkkosivuston tekninen toteutus tapahtui […] Lue lisää

Scanfil

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Scanfil Oyj on pörssiin listautunut teollisuuden sopimusvalmistaja, joka palvelee globaalisti teknologiateollisuutta. Scanfil halusi määrittää brändinsä ytimen uudelleen. Työ alkoi Scanfilin uuden viestinnän kärjen määrittämisellä. Brändiuudistuksen yhteydessä uudistettiin myös uusi verkkopalvelu, joka on toteutettiin WordPress-julkaisujärjestelmälle. Verkkopalvelusta toivottiin modernia ja helppokäyttöistä niin verkkosivun käyttäjille kuin ylläpitäjillekin. Projektissa tehtiin klikkailtavat prototyypit sekä käyttöliittymä että visuaalisen suunnittelun vaiheissa. Teknisessä […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun