Kekkilä-BVB

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: Evermade

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Verkkokauppa

Aloitimme yhteistyön kansainvälisen Kekkilä-BVB:n kanssa keväällä 2019 tavoitteenamme luoda selkeyttä eri sivustojen välille Kekkilän yritysfuusion pohjalta. Kokonaisvaltaisen uudistuksen tavoitteena oli selkeämpi käyttökokemus ja kustannustehokkaampi kehitys. Pyrimme löytämään ratkaisun suureen sivumäärään, joka tulee tulevaisuudessa kasvamaan entisestään.

Ensimmäisessä vaiheessa lähdimme liikkeelle uuden organisaation omasta sivusta kekkilä-bvb.comista ja teimme strategiatyötä selvittääksemme eri sivustojen tarkoituksen ja käyttäjäryhmät, jotta uusittava domainrakenne tukisi hakukonenäkyvyyttä parhaalla mahdollisella tavalla. Kekkilän aiemmat sivustot olivat visuaalisesti näyttäviä, mutta käyttäjäkokemus ja tavoitteellisuus oli jäänyt visuaalisuuden jalkoihin. Käyttäjistä kerättyä dataa ei hyödynnetty riittävän hyvin, eikä sivustolle tulevia käyttäjiä onnistuttu ohjaamaan eteenpäin.

Projektin alkuvaiheessa suurimpana haasteena oli eri sivustojen yhteensopivuus Kekkilän uudenorganisaatiorakenteen ja brändistrategian kanssa. Seitsemästä hajanaisesta sivustosta osa oli toteutettu B2B- ja osa B2C-fokuksella. Eri sivustot pyörivät eri versioilla samasta koodipohjasta, josta löytyi auditoinnin perusteella teknisiä haasteita. Halusimme muodostaa yhtenäisen, jatkuvasti kehittyvän kokonaisuuden. Koodipohjan tuli olla yhtenäinen ja sivustojen kehitys tapahtua niin, että yhden sivuston parannukset hyödyttäisivät myös muita sivustoja. Liiketoimintayksiköistä lähdimme ensin kehittämään Retail & Landscaping -sivustoja.

Projekti alkoi perusteellisella käyttäjätutkimuksella, jonka tavoitteena oli käyttäjäryhmien sekä niiden tarpeiden identifiointi ja palvelupolkujen mallinnus. Vertaamalla nykyisiä sivustoja tavoitteellisiin palvelupolkuihin voitiin helposti havaita kehittämistarpeita ja uusia palveluideoita.

Jokaisella Kekkilän sivustolla on omat tavoitteensa, jotka voivat vaihdella sivujen katselukerroista tuotteiden myyntiin, yhteydenottoihin tai jonkin tietyn tiedon löytämiseen. Tavoitteiden saavuttamista varten oli olennaista asettaa jokaiselle sivustolle luotettava mittaus ja seurata käyttäjäpolkuja jatkuvasti.

Määrittelimme sivustojen tavoitteet, kävijäryhmät sekä kanavat ja työstimme toiminnan seuraamiseksi raporttipohjan Google Data Studiolla. Sen kautta ylläpitäjät voivat seurata tavoitteiden täyttymistä ja käyttäjien toimintaa reaaliaikaisesti. Sivuston toiminnallisuuksien jatkuva testaaminen auttaa kehittämään Kekkilän sivustoa käyttäjien toiveiden mukaisesti.

Aiemmin Kekkilän sivustot palvelivat useita eri asiakasryhmiä eri sivustoilla, ja siksi sivustot kilpailivat keskenään hakukonenäkyvyydestä. Perusteellisen domain-strategian ansiosta pienemmätkin domainit palvelevat nyt eri käyttäjäryhmiä kattavan ylätason navigaation avulla. Olemme panostaneet myös sivuston orgaanisen liikenteen optimointiin, jonka avulla olemme voineet varmistaa Kekkilälle paremman hakukonenäkyvyyden sekä vastata potentiaalisten asiakkaiden hakutoiveisiin.

Toisessa vaiheessa uudistimme jälleenmyynnin ja maisemoinnin domainit yhdeksi multisite-sivustoksi käyttäen WordPress-sisällönhallintajärjestelmää ja omaa Everblox-ratkaisuamme. Multisite varmistaa, että käyttäjät voivat kirjautua kaikille sivustoille yhdestä paikasta. Sivustojen kieliversiot toteutettiin Polylang Pro -lisäosalla ja sivuston lomakkeet Salesforcella.

Kehitimme Kekkilälle myös käyttöliittymäkirjaston, jonka tarkoituksena on vähentää jatkokehityksen kuluja: Kekkilä-BVB voi hyödyntää kehitettyjä elementtejä kaikilla sivuistoillaan, sillä niiden koodipohja on yhtenäinen. Kehitimme Kekkilälle myös uuden verkkokaupan WooCommercen päälle.

Uudistimme myös Kekkilä Garden & Hasselfors Garden -jälleenmyyntisivustot yhdeksi multisiteksi, jotta sisällönhallinta helpottuisi ja tehostuisi. Design on yhdenmukainen sivusta riippumatta, mikä tekee jatkokehityksestä kustannustehokkaampaa.

Halusimme antaa Kekkilän markkinoinnille parhaat mahdolliset välineet sisällöntuotantoon. Sivuston ylläpidon ja päivityksen tuli olla mahdollisimman nopeaa ja vaivatonta. Tämä saavutettiin Everblox-työkalulla, joka räätälöitiin Kekkilän visuaaliseen brändiin sopivaksi. Sisällöntuottajat voivat nyt luoda kokonaan uusia sivuja tai muokata olemassa olevien sivujen rakennetta helposti. Tämä tekee sivuston jatkokehityksestä huomattavasti kustannustehokkaampaa, kuin aiemmin.

Multisite-kokonaisuus tekee useiden sivujen hallinnasta helppoa, sillä yhdelle sivulle kehitettyä moduulia voi käyttää myös kaikilla muilla sivuilla. Käyttöliittymäkirjasto puolestaan varmistaa, että Kekkilän ammattilaiset voivat rakentaa uusia sivustoja hyödyntämällä aiemmin luotuja rautalankamalleja. Tämä nopeuttaa merkittävästi sivustojen kehittämistä ja suunnitteluvaihetta.


Sinua voisi kiinnostaa myös

Drum

Tekijä: Evermade

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Loimme Drumille modernin ja raikkaan sivuston, joka tuo esiin viestintätoimiston asiantuntijuutta ja houkuttelee lukijoita uppoutumaan mielenkiintoisiin sisältöihin. Aiemmalla drum.fi-sivustolla ei ollut selkeää punaista lankaa. Sivusto ei vastannut Drumin brändiä eikä kannustanut lukijoita kuluttamaan sisältöjä tarpeeksi hyvin. Sivuston ilme oli vanhentunut, se oli rakenteeltaan sekava ja lisäksi sen ylläpito oli turhan työlästä.  Drumin toiveena olikin moderni, […] Lue lisää

Evac

Tekijä: Evermade

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto yritysasiakkaille (B2B)

Jo vuosikymmenten ajan Evac on ollut edelläkävijä kestävien teknologioiden ja ratkaisujen kehittämisessä. Evac tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja kestävään veden, jätteen ja jäteveden hallintaan sekä maalla että merellä. Evermade toteutti Evacin sivuston uudistuksen, huomioiden paitsi uudistuvan brändi-ilmeen, myös Evacin vastuullisen ja kestävän liiketoiminnan. Sivustouudistuksen tärkeänä tavoitteena oli ympäristöystävällisyys. Ympäristöystävällisyys ja kestävyys ohjasivat projektia On arvioitu, että vuoteen […] Lue lisää

Best Caravan

Tekijä: Evermade

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Best Caravanin aiempi verkkosivusto oli toteutettu WordPressilla, mutta käyttökokemus niin loppukäyttäjälle kuin sisällöntuottajallekin oli kehno. Tarjouduimme vastaamaan Best Caravanin verkkopalvelujen eli sivuston sekä verkkokaupan konseptoinnista, teknisestä määrittelystä ja toteutuksesta. Tutustuimme ensin Best Caravanin liiketoimintaan ja sivuston käyttäjiin ja määrittelimme sitten verkkopalvelu-uudistuksen tavoitteet, tekniset ratkaisut sekä integraatioiden toteutukset. Best Caravanin ulkoasun ja brändin päivittämisestä vastasi Ellun Kanat, […] Lue lisää

Scanoffice

Tekijä: Rajasoft Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Scanoffice Oy on Pohjoismaiden suurin uusiutuvan energian tuotteiden maahantuoja. Vuonna 1984 perustettu kotimainen perheyritys on osa Scanoffice Groupia, joka toimii Pohjoismaiden alueella. Yrityksellä on yli 2 000 jälleenmyyjää ympäri Suomen. Tehokas ja näyttävä verkkosivusto hi-tech-yritykselle Lähtökohta Rajasoft oli luonut myös Scanofficen aikaisemman verkkosivuston vuonna 2018. Yrityksen kasvun ja tuotevalikoiman laajentumisen myötä hyvin toiminut sivusto ei […] Lue lisää

Betolar

Tekijä: MEOM

Tärkein teknologia: HubSpot CMS

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto yritysasiakkaille (B2B)

Vuonna 2016 perustettu Betolar on suomalainen materiaaliteknologian yritys, jonka menetelmällä voidaan muuttaa teolliset jäte- ja sivuvirrat vähähiilisiksi rakennusmateriaaleiksi. Betolar halusi siirtää koko asiakashankinnan HubSpotin päälle. Vastasimme tähän yhteistarjouksella digimarkkinointitoimisto Hopkinsin kanssa. Hopkinsin vastuulla olivat CRM, markkinoinnin automaatio sekä SEO, kun taas me MEOMilla huolehdimme verkkosivuston suunnittelusta ja toteutuksesta. Tärkeää uuden asiakashankinnan kokonaisuuden rakentamisessa oli toimistojen […] Lue lisää

Valio.fi

Tekijä: Evermade

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 100 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Valio.fi on Suomen suosituin reseptisivusto, joka tavoittaa reilut 1,5 miljoonaa verkkosivukävijää kuukaudessa. Olemme toimineet Valion kumppanina digipalveluiden kehityksessä vuodesta 2022 saakka. Skaalautuva ratkaisu Valion globaaleihin tarpeisiin Valion aiempi sisällönhallintajärjestelmä oli useita vuosia vanha, Valiolle räätälöidysti rakennettu järjestelmä. Tilalle haluttiin moderni, käyttäjäystävällinen, helposti muokattavissa oleva järjestelmä, joka ei olisi täysin toimittajariippuvainen. Valinnaksi muodostui WordPress. Uudistuksen fokuksessa […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun