Hivpoint

Tekijä: Contrast
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 30 000–60 000 €
Palvelun tyyppi: Yrityksen sivusto

Hivpoint edistää terveyttä, hyvinvointia ja yhdenvertaisuuden toteutumista heille, joita hiv on koskettanut eniten. Hivpoint ennaltaehkäisee uusia hiv-tartuntoja ja tukee sekä hiv-tartunnan saaneita ja hivistä huolestuneita tarjoamalla testaus-, tuki- ja neuvontapalveluita hiviin ja seksuaaliterveyteen liittyen.

Hiv-säätiön projekti käynnistyi tarpeesta yhdistää kolme Hiv-säätiön ylläpitämää verkkosivustoa – miestenkesken.fi, justwearit ja hivpoint.fi, yhdeksi hivpoint.fi -sivustoksi. Uudistuksen tavoitteena oli luoda saavutettava, selkeä ja näyttävä yhtenäinen sisältörikas sivusto, jossa on panostettu erityisesti sisällön helppoon löydettävyyteen ja navigointiin.

Visuaalisen suunnittelun pohjana käytettiin Hivpointin brändiohjeistusta. Vaikka sivuston yleisilmeestä haluttiin ennen kaikkea selkeä, asiakas toivoi, että olemassa olevaa ilmettä täydennetään ripauksella elävyyttä ja leikkisyyttä. Tämä toteutettiin alkuperäistä väripalettia ja ohjeistusta kunnioittavilla visuaalisilla yksityiskohdilla, jotka suunniteltiin yksinomaan verkkosivua varten.

Räätälöity WordPress teema rakennettiin yhteensopivaksi Gutenberg-editorin kanssa. Oletuslohkojen lisäksi suunnittelimme ja toteutimme kourallisen räätälöityjä lohkoja variaatioineen. Huolellisesti määritetyt sisältötyypit yhdessä Gutenberg-editorin kanssa mahdollistavat helpon ja intuitiivisen sisällönhallinnan ja helpottavat saavutettavuuskriteerien toteutumisen myös sisällönsyöttövaiheessa.

Sivusto on suunniteltu ja toteutettu saavutettavaksi WCAG 2.1 AA standardien mukaisesti. Saavutettavuus huomioitiin luonnollisesti suunnitteluvaiheen alkumetreiltä asti aina teknisen toteutuksen testausvaiheeseen asti.

Jätä kommentti