Heureka

Tekijä: Evermade
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: yli 60 000 €
Palvelun tyyppi: Verkkokauppa

Uudistimme tiedekeskus Heurekan verkkosivuston vuonna 2016, ja rakensimme samalla sivustolle monipuolisen verkkokaupan. WooCommercella toteutetussa verkkokaupassa myydään erilaisia lipputuotteita sekä varauspalvelun kautta tiedeleirejä- ja kursseja. Lippujen tarkistusta varten kehitimme QR-koodipohjaisen lipuntarkistusjärjestelmän. Sivustosta on myös toteutettu neljä kieliversiota.

Heurekan verkkokaupan suurin haaste oli lipunmyynti: ruuhkaisina aikoina kaupassa oli ongelmia. Asiakkaat eivät aina saaneet lippujaan, ja maksutapahtumassa tuli joskus virheviesti. Ohjeita tuli selkeyttää ja virheet minimoida, jotta asiakkaan ostokokemus olisi mahdollisimman saumaton.

Heurekalla ei myöskään ollut web-analytiikan partneria tai kunnollista mittausuunnitelmaa heureka.fi -sivustolle. Teimme heille selkeän mittaussuunnitelman ja määrittelimme asiakkaan ostopolun myynnin kasvattamiseksi. Myös yritysmyyntiä parannettiin.

Sisällön tuottaminen sivustolle oli vaikeaa, sillä sen rakenne oli sekava ja sivuston sisältömäärä kasvanut nopeasti. Sisällöntuottajalle ei ollut selkeää, mille sivuille tuottaa mitäkin tekstiä. Ratkaisuna ongelmaan uudistimme sivukartan ja informaatio- sekä sisältöarkkitehtuurin rakenteen, jotta sisällöntuottajien työ helppotuisi. Myös Everblox helpottaa merkittävästi sisällöntuottoa, sillä sisältöblokkeja voi luoda, muokata ja siirrellä helposti.

Jätä kommentti