Haaga-Helia Online – verkkokoulutusalusta

Tekijä: Avidly
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 30 000–60 000 €
Palvelun tyyppi: Verkkokauppa

Haaga-Helia positioi itsensä Suomen kansainvälisimmäksi korkeakouluksi. Sillä on noin 200 yhteistyökorkeakoulua ympäri maailmaa. Koulutusvientiä se on harjoittanut jo kymmenen vuotta. Kun verkossa tapahtuva opiskelu on suorastaan räjähtänyt, Haaga-Helia päätti olla kehityksessä mukana. Sitä varten tarvittiin helppokäyttöinen ja joustava alusta.

Avidly suunnitteli ja toteutti Haaga-Helia Online -verkkokoulutusalustan, jolla Haaga-Helia vie koulutusosaamistaan liike-elämän asiantuntijoille, yrityksille ja yhteistyökorkeakouluilleen ympäri maailmaa. Avidly vastasi myös verkkokurssien videoiden tuotannosta jotka kuvattiin Avidlyn Helsingin studiolla.

WordPress-pohjaisen palvelun verkkokoulutusominaisuudet toteutettiin LearnDash LMS -lisäosalla sekä verkkokurssien verkkokauppa WooCommercella. Vaikka verkkokurssit ovat toistaiseksi vain englanniksi, niin palvelu toteutettiin myös suomeksi Polylang Pro -lisäosaa hyödyntäen. Verkkokauppa palvelee sekä B2B, että B2C -asiakkaita ja ostoprosessin näkymät räätälöitiin tukemaan molempia. EU-alueen yritysten VAT-tunnuksen validointiin VIES-järjestelmästä, verojen laskentaan ja raportointiin valikoitui kartoituksen jälkeen Quaderno Saas-palvelu.

B2B-asiakkaille tarjottava laskutusmahdollisuus vaati integraation toteuttamista WooCommercen ja Haaga-Helian Dynamics 365 CRM:n välille, josta tilaustiedot lähetetään edelleen erilliseen laskutusjärjestelmään. Integraatioon vaatimuksiin ei ollut valmista ratkaisua vaan se toteutettiin räätälöitynä Dynamicsin Web APIa hyödyntäen yhdessä Elisan kanssa, joka vastasi Dynamicsin puolesta.

Projektin aikaan Haaga-Helia oli uudistamassa myös pääsivustoaan ja Haaga-Helia Onlinen visuaalinen ilme mukautettiin sukunäköiseksi sen kanssa. Palvelun saavutettavuus varmistettiin Siteimprove-palvelun sekä manuaalisen testauksen avulla.

Julkaisun jälkeen Avidly on vastannut palvelun ylläpidosta, käytön tuesta, jatkokehityksestä sekä uusien verkkokurssien videotuotannosta.

Jätä kommentti