eQ Haku

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: Knowit Experience

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

eQ Toimitilat omistaa ja hallinnoi suurta määrää kiinteistöjä eri puolilla Suomea. eQ Toimitilat halusi uudistaa uusille ja nykyisille vuokralaisilleen suunnatun verkkopalvelunsa vastaamaan tämän päivän korkeimpia standardeja ja nykyisiä strategisia tavoitteitaan.

Uudistusprojekti lähti käyntiin määrittelyvaiheella, jossa samalla luotiin eQ Toimitiloille oma brändi-ilme. Työhön lähdettiin puhtaalta pöydältä. Heti määrittelyvaiheessa uuden sivuston tärkeimmäksi toiminnallisuudeksi nousi vapaiden toimitilojen haku. Niinpä koko palvelukonsepti rakentui sen ympärille. Uusi palvelu sai nimekseenkin eQ Haku.

Käyttökokemuksesta haluttiin sivustolla vierailevalle sujuva ja intuitiivinen. Pohdittiin paljon mitä tietoa käyttäjä voi hakea ja miten suodattaa hakukriteerejä, sekä miten käyttäjäpolut sivustolla etenevät loogisesti ja tehokkaasti. Jotta potentiaaliset asiakkaat löytävät palvelun helposti ja nopeasti, hakukonenäkyvyyteen panostettiin hyödyntämällä strukturoitua dataa sekä optimoimalla sisältöä avainsana-analyysien pohjalta.

Sivustosta tehtiin modulaarinen, eli ylläpitäjän on helppo päivittää ja tehdä uusia sivuja valmiiden blokkien avulla. Sivustohaku rakennettiin Algolia Search Engine’lla, joka hyödyntää koneoppimista ja toimii todella nopeasti.

eQ Haku -sivusto on vahvasti integroitu eQ -toimitilojen johtamisjärjestelmiin, jolla eQ Toimitilat yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa hallinnoivat koko toimitilakantaansa. Suurin osa koko sivuston sisällöstä tulee integraation kautta ja sivut luodaan automaattisesti integraation kautta tulevan tiedon pohjalta. Toimiva integraatio tekee sivuston hallinnasta helppoa.

“Toimitilojen johtamisjärjestelmää käyttää eQ Toimitiloilla iso tiimi päivittäin. Toimivan integraation avulla tiedot päivittyvät suoraan sivuille, eikä niitä tarvitse näpytellä julkaisujärjestelmässä itse”, Knowit Experiencen projektipäällikkönä toiminut Niko Ristola

Knowitin pääkehittäjänä projektissa toiminut Sampo Kataja sanoo, että kun datalähde on kunnossa, toimivan integraation toteuttaminen onnistuu.

“Pienenä yksityiskohtana voisin mainita dwg-pohjapiirrokset, jotka toteutimme sivustolle myös integraation kautta. Pohjakuvien näyttäminen dwg-muodossa netissä on käsittääkseni melko uniikkia.”

Sivustolle integroitiin myös Leadoo-palvelun avulla chat-toiminto, joka paitsi auttaa tarvittaessa kävijää sivustolla eteenpäin, pystyy myös tekemään alustavia hinta-arvioita toimitiloista.

“Mukana toteuttamassa oli monialainen tiimi ja siksi onnistuimme luomaan sivustolle toimivat käyttäjäpolut, jotka alkoivat heti tuottaa liidejä”, Ristola kertoo tyytyväisenä.

Leadoon kautta tulleiden liidien polut sivustolla pystytään jäljittämään ja analysoimaan myöhempää kehitystä varten.

Sivuston julkaisujärjestelmänä toimii WordPress. Sivuston käyttäjän kannalta kuitenkin olennainen asia on Jamstack-arkkitehtuuri, jonka ansiosta sivut latautuvat aina välittömästi – sivun koosta tai yhteyksistä riippumatta. Jamstackin mahdollistaman nopeuden huomaa myös kohdehakua käyttäessä.

“Vaikka toimitilahaku sisältää sadoittain vapaita tiloja, sivut latautuvat välittömästi ja näet hakutulokset niillä kriteereillä, joita olet asettanut”, Ristola sanoo.

Sivujen latautumisnopeuden lisäksi Jamstack-arkkitehtuurilla on mahdollista saavuttaa merkittäviä etuja esimerkiksi tietoturvan, skaalautuvuuden sekä kehittäjäkokemuksen ja työkalujen suhteen. Lähtökohtaisesti Jamstackilla rakennettavat sivustot ovat ekologisempia kuin monoliittiisen julkaisujärjestelmän päälle rakennetut sivustot.

Jamstack-ratkaisussa tietoa voidaan edelleen hallita julkaisujärjestelmän kautta, mutta julkaisujärjestelmän rooli on rajattu vain tiedon hallintaan ja tarjoiluun rajapintojen kautta – ei siihen miten tieto palvelussa esitetään käyttäjälle. Näkyvä sivusto (eli front-end) rakentuu omalla, irrallisella ohjelmistollaan.

Palvelun tehokkuuden ja käyttäjäkokemuksen seurantaa varten määriteltiin KPI-mittarit ja luotiin Google Data Studio dashboard, joiden pohjalta tuloksia voidaan seurata reaaliaikaisesti. Liidigeneroinnin tehokkuuden seurantaa varten rakennettiin funneliraportit sekä luotiin markkinointitiimille jatkuva datan seurannan ja käyttäjäkokemuksen optimoinnin toimintamalli.

Uusi sivusto, eqhaku.fi, näki päivänvalonsa toukokuussa 2022. Käyttäjäpolut, chat-toiminto ja hintalaskuri osoittivat toimivansa, kun ensimmäisiä liidejä alkoi pudota heti julkaisun jälkeen.

Ristola antaa vuolaasti kiitosta eQ Toimitilojen väelle ja projektia heidän päässään vetäneelle Arimo Lepälle.

“Arimo ja koko eQ:n tiimi oli todella omistautuneet tälle projektille ja heillä riitti paljon uusia ideoita. Olennaista onkin huomioida, että vaikka sivusto on nyt julki, yhteistyömme sivuston kehittämisen parissa jatkuu aktiivisena.”

eQ Toimitilojen kanssa löydettiin hyvä ja tiivis työskentelytapa, jota ohjasivat kerran viikossa pidetyt viikkopalaverit ja sprinttien jälkeen pidetyt sprint demot.

“eQ:lta sai aina nopeasti vastaukset ja heillä oli kirkas visio tehdä kunnianhimoisesti alan toimivin sivusto. Se innosti meidänkin tiimiä eteenpäin. Tällaisesta yhteistyöstä on helppo nauttia”, kehuu Ristola.

Samoilla linjoilla on Kataja.

“Se on myös kehittäjän kannalta innostavaa päästä tekemään näin toiminnallisesti rikas sivusto. Ei tule äkkiä mieleen, että olisin ollut mukana vastaavanlaisessa projektissa.”


Sinua voisi kiinnostaa myös

Technopolis

Tekijä: Knowit Experience

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Technopolisin verkkopalvelu oli viimeksi uudistettu vuonna 2015 vastaamaan sen hetken liiketoimintatavoitteita, ylläpitovaatimuksia ja teknistä ympäristöä. Viidessä vuodessa moni asia oli ehtinyt muuttua. Ala, jolla Technopolis toimii, oli kokenut muutoksia digitaalisten työnteon mallien yhä yleistyessä ja kysynnän muuttuessa. Technopolis oli yrityksenä kasvanut, laajentanut tarjontaansa ja toimintaansa uusille markkinoille. Myös verkkopalveluiden teknologiset mahdollisuudet ja tarpeet olivat ehtineet […] Lue lisää

Gofore

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Gofofe on eettisen digimaailman asiantuntija joka auttaa rakentamaan kestävää tulevaisuutta. Lähdimme toteuttamaan uutta sivustoa johon kohdistui lukuisia erilaisia toiveita. Yhteistyö on jatkunut tiiviinä julkaisun jälkeenkin, Gofofen luottaessa Duden ylläpitopalveluun. Lähtökohdat Sivusto oli jäänyt ajasta jälkeen eikä täyttänyt liiketoiminnallisia tarpeita, hallittavuus oli hankalaa ja ulkoasukin oli päässyt hieman kulahtamaan. Sivustouudistus käynnistettiin Goforella sisäisen markkinoinitiimin voimin, joka […] Lue lisää

Wise Professionals

Tekijä: Genero Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 100 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Neljä verkkosivustoa, kolme kohderyhmää, 3520 post-it-lappua ja yksi tyytyväinen asiakas Kuinka rakennetaan verkkosivustot useista yrityksistä koostuvalle yritykselle? Tekemällä kompromisseja? Ei todellakaan, vaan saamalla jokainen brändi kukkimaan saman kukoistavan sateenvarjon alla. Miksi me rakastamme tätä asiakasta Tiesimme, että Wise Professionals haastaa rekrytointialan käytäntöjä testaamalla uusia tapoja luoda ja toimittaa palveluita. Meillä oli yhteistyömme alusta alkaen kädet […] Lue lisää

Helsingin tapahtumasäätiön sivustopohja

Tekijä: Knowit Experience

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Aiemmin eri tapahtumien sivustot olivat täysin irrallaan toisistaan, sivustot oli toteutettu eri tekniikoilla, eri tahojen toimesta ja niiden laatu oli kirjavaa. Sivustojen sisältöjen ylläpito oli Helsingin tapahtumasäätiölle haastavaa, samoin kokonaisuuden hallinta. Myös sivustojen analytiikka oli […] Lue lisää

Mandatum Life

Tekijät: Hasan & Partners, Knowit Experience

Tärkein teknologia: Muu tuotepohjainen toteutus

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Verkkosivusto rakentui kolmen toimijan yhteistyönä: peruskonseptia suunnitteli Idean, sivuston käyttöliittymä sekä toteutus olivat Creunan vastuulla ja Hasan&Partners huolehti sivuston brändistä ja visuaalisuudesta. Uudelle verkkopalvelulle haluttiin keskusteleva käyttöliittymä ja sivustoa haluttiin laajentaa entistä asiakaslähtöisemmäksi. Creuna lähti suunnittelemaan, miten keskusteleva käyttöliittymä kannattaisi teknisesti toteuttaa, jotta Mandatumin olisi sitä myös helppo ylläpitää. Julkaisujärjestelmäksi valittiin Episerver DXC -pilvipalvelu. Käyttöliittymäkerroksen […] Lue lisää

Porvoon kaupunki

Tekijä: Knowit Experience

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Porvoon kaupunki on reilun 50 000 ihmisen kotipaikka. Rakensimme Porvoolle sen kaikkia toimintoja palvelevan sivustokokonaisuuden, josta on moneksi. Kaiken kaikkiaan Porvoon kaupungille toteutettiin yhdeksän sivustoa. Sivustouudistuksen isoja teemoja olivat keskitetty sisällönhallinta sekä erillissivustojen luominen kaupungin eri liikelaitoksille ja toimijoille. Aiemmin käytössä oli vain yksi pääsivusto, ja sen uudistamisen lisäksi ympärille lähdettiin nyt luomaan omia erillissivustoja. […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun