Helsingin Aikuisopiston verkkopalvelu

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Oppilaitoksen verkkopalvelu, Yrityksen sivusto kuluttajille

Helsingin aikuisopisto, opiston peruskoulu ja Aktiivi-Instituutti uudistettiin ja yhdistettiin multisite-verkkopalveluksi. Helsingin aikuisopisto on yksi Suomen suurimmista yksityisistä kansalaisopistoista ja kaikille avoin oppimisen ja hyvinvoinnin keskus. Vuonna 2021 opisto järjesti yli 1400 erilaista kurssia ja koulutusta. Opistoa ylläpitää Toimihenkilöjärjestöjen Opintoliitto TJO ry ja Aktiivi-Instituutti, peruskoulu sekä työvoimakoulutus kuuluvat samaan organisaatioon.

Toteutimme Helsingin aikuisopistolle verkkopalvelu-uudistuksen, jossa yhdistettiin Helsingin aikuisopiston verkkosivusto ja Aktiivi-Instituutin verkkosivusto sekä luotiin uusi opiston peruskoulun sivusto. Kolme sivustoa toteutettiin multisitena, eli yhden asennuksen ja hallinnan taakse. Lähtökohtana uudistukselle oli yhtenäinen rakenne sivustojen välillä, moderni ilme ja hakukoneystävällinen tietorakenne.

www.helao.fi
www.aktiivi-instituutti.fi
www.helao.fi/peruskoulu

Uudistuksen tavoitteet

Helsingin aikuisopisto tarjoaa satoja erilaisia kursseja ja koulutuksia, ja uudistuksessa lähdettiinkin miettimään, miten loppukäyttäjiä palveltaisiin mahdollisimman hyvin ja uusi harrastus tai kurssi löytyisi mahdollisimman helposti. Taustalla oli myös ajatus sisältöjen optimoinnista, jotta hakukoneet osaisivat löytää entistä paremmin Helsingin aikuisopiston sivuille.

Koska taustalla toimivan TJO:n muutkin sivustot kaipasivat uudistusta, lähdettiin suunnittelemaan multisite-sivustoa Helsingin aikuisopiston lisäksi Aktiivi-Instituutille sekä opiston peruskoululle. Peruskoulun sivu sijaitsi aikaisemmin aikuisopiston alasivuna, mutta se haluttiin nyt erottaa selkeästi omaksi kokonaisuudeksi.

Ulkoasun osalta uudistuksessa haettiin raikasta, modernia ilmettä. Kaikkien sivustojen rakenne haluttiin pitää yhtenäisinä, ja sivustot eroavatkin toisistaan vain värimaailman osalta. Näin säästettiin myös kustannuksissa, kun samoja elementtejä voitiin hyödyntää kaikilla sivustoilla.

Sisältöuudistus ja sisältöjen optimointi osana projektia

Verkkopalvelukokonaisuuden suunnittelussa huomioitiin erityisesti hakukoneoptimointi. Aikaisemmin esimerkiksi Helsingin aikuisopiston kursseista ei löytynyt juurikaan tietoja verkkosivustolta, ja tämä haluttiin muuttaa uudistetuilla sivuilla. Uutta sisältöä luotiin paljon ja mm. kaikkiin kuviin lisättiin alt-tekstit. Asiakas käytti paljon aikaa sisältöjen uudistukseen ja hakukoneoptimointiin – kuvauudistusta unohtamatta. Loppukäyttäjän on nyt helpompi löytää itselle aikuisopiston kurssit niin hakukoneiden avulla kuin sivustoltakin.

Projektin prosessi eteni johdonmukaisesti

Verkkopalvelu-uudistuksen prosessi aloitettiin konseptoinnilla. Tämän jälkeen edettiin käyttöliittymäsuunnitteluun, jossa kiinnitettiin erityisen paljon huomiota navigointiin: navigointi pidettiin yhdenmukaisena jokaisella multisiten sivustolla ja uudistuksessa keskityttiin erityisesti käyttäjälähtöiseen suunnitteluun.

”Projekti eteni erittäin sujuvasti ja tiesimme asiakkaana koko ajan, missä vaiheessa ollaan. Olemme erittäin tyytyväisiä lopulliseen toteutukseen. Toiveitamme kuultiin prosessin ajan, eikä ikäviä piilokustannuksia ilmennyt.”

– Kristiina Hentunen, markkinointipäällikkö

Yhteistyö jatkuu

Verkkopalvelun uudistuksen jälkeen olemme jatkaneet Helsingin aikuisopiston kanssa yhteistyötä ja toteuttaneet mm. hakusana- ja kilpailija-analyysit. Näiden perusteella suunnittelemme ja toteutamme hakukoneoptimoinnin toimenpiteitä verkkosivustolle.

Sivuston kävijäliikenteen ja toimintojen seuraamista varten rakensimme asiakkaalle oman, yksilöllisen Google Data Studio -näkymän, johon haetaan tietoja analysointia varten. Lukujen tulkinta ja seuranta on helppoa, kun mittarit on säädetty Helsingin aikuisopiston tarpeita varten. Seurannan ja analyysien pohjalta on tarkoitus aloittaa myös hakusanamainonta.


Sinua voisi kiinnostaa myös

Kehityspolitiikan tulosraportti 2022

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: Asiakaskohtainen ohjelmointityö

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu, Web-sovellus, mobiilisovellus tai asiointipalvelu

Ulkoministeriö tuottaa ja julkaisee Kehityspolitiikan tulosraportin neljän vuoden välein. Kehityspolitiikan tulosraportti 2022 esittelee kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön tuloksia vuosilta 2019–2021. Julkaistu tulosraportti osoittaa, että Suomen kehitysyhteistyö tuottaa tuloksia, vaikka pandemia, konfliktit ja ilmastonmuutos ovat hidastaneet myönteistä kehitystä maailmalla. Infografiikkaa, karttoja ja datatauluja Kehityspolitiikan tulosraportti toteutettiin yhtäaikaisesti printti- ja verkkoversiona. Redandblue suunnitteli printtitoteuksen edetessä elementtien ja raportin […] Lue lisää

Kaikki syövästä

Tekijä: Trimedia Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Järjestön verkkopalvelu

Erityistä: Käytettävyystestaus oikeilla loppukäyttäjillä

Toteutimme kattavan kaikkisyovasta.fi-verkkosivuston uudistuksen, joka on omistettu tarjoamaan luotettavaa tietoa, neuvontaa ja vertaistukea syöpään liittyen. Syöpäjärjestöjen Kaikki syövästä -sivustolle on koottu luotettavaa tietoa syövästä, sen hoidoista ja Syöpäjärjestöjen palveluista. Teknisesti sivusto koostuu Gutenberg-lohkoista, keskustelupalstasta, kurssikalenterista, Syöpälehdestä sekä personointi-toiminnallisuudesta. Projektin aikana teimme tiivistä yhteistyötä Syöpäjärjestöjen tiimin kanssa Exove Designin konseptoiman kokonaisuuden kehittämiseksi, keskittyen tuomaan sivuston visio […] Lue lisää

Reilu kauppa

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Järjestön verkkopalvelu

Toteutimme Reilu Kauppa ry:lle verkkopalvelun, jossa yhdistyy yhdistyksen kohderyhmien tarpeiden selkeä haltuunotto, globaali ilmeuudistus ja loppuunjalostetut tekniset kokonaisratkaisut. Lähtökohta ja tavoitteet Reilu Kauppa ry:n uuden verkkopalvelun lähtökohtana oli huomioida kuluttajien rinnalla myös muut kohderyhmät (kaupalliset kumppanit sekä media, vaikuttajat ja päättäjät) entistä paremmin ja tarjota heille helposti löydettävää ja kohdennettua sisältöä – tietoa Reilusta kaupasta […] Lue lisää

Vuoden huiput -verkkosovellus

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Järjestön verkkopalvelu, Web-sovellus, mobiilisovellus tai asiointipalvelu

Grafian järjestämä Vuoden Huiput on Suomen merkittävin luovan suunnittelun kilpailu, joka on suunnittelijoiden itsensä vuonna 1980 perustama. Vuosittain järjestettävä tapahtuma tähtää suunnittelun tason nostamiseen, luovuuden ja omaperäisyyden voimistamiseen ja suunnittelijoiden ammattitaidon kehittämiseen. Tapahtumakokonaisuuteen kuuluu kilpailu, festivaali, palkintogaala, palkittuja töitä esittelevä näyttely sekä vuosikirja. Kilpailussa on 15 sarjaa luovan suunnittelun eri osa-alueilta. Lähtökohdat Vuoden huippujen verkkosivut […] Lue lisää

Koneen Säätiön verkkopalvelu

Tekijä: redandblue

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Järjestön verkkopalvelu

Koneen Säätiö parantaa maailmaa luomalla edellytyksiä vapaalle tieteelle ja taiteelle. Koneen Säätiö tukee tieteellistä tutkimustyötä, kulttuuria ja taidetta sekä tieteen yleistajuistamista apurahoin sekä ylläpitää Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssiä Mynämäellä. Säätiön tavoitteena on olla tiede- ja taidepoliittisesti valpas tieteen ja taiteen rahoittaja, joka myös aktiivisesti etsii ja tarjoaa vaihtoehtoja valtavirralle. Selkeä ja saavutettava Koneen Säätiön […] Lue lisää

Kirjailijaliitto verkkopalvelu

Tekijä: Alfons Digital

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Järjestön verkkopalvelu

Erityistä: Käytettävyystestaus oikeilla loppukäyttäjillä

Lähtökohta Suomen kirjailijaliiton sivustouudistus tuli ajankohtaiseksi, kun vanha verkkopalvelu ei vastannut enää tämän päivän vaatimuksia ja erilaista sisällöllistä ja teknistä velkaa oli sivustolle kertynyt. Keräsimme vuorovaikutteisissa työpajoissa yhteen näkemyksiä ja ideoita visuaalisen ilmeen ja verkkosivuston uudistustyön pohjaksi. Toteutimme kokonaisvaltaisen uudistuksen, jossa verkkosivuston lisäksi uudistimme myös Kirjailijaliiton visuaalisen ilmeen. Tavoitteet Sivuston laaja sisältö on jaettu kahteen […] Lue lisää

Vierityspalkki.fi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset. Uutiskirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.


Tilaa uutiskirje.

  • 40-50 asiantuntija-artikkelia vuosittain.

    Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja. Julkaistuja artikkeleita jo yli 1000 kappaletta.


    Kaikki artikkelit

  • 150-200 julkaistua referenssicasea joka vuosi.

    Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


    Selaa toimistojen julkaisuja

  • 300-400 työpaikkailmoitusta vuosittain.

    Vuodesta 2007 toiminut ilmoituspalsta on edelleen sivuston suosituin osio. Moni asiantuntija on löytänyt useammankin työpaikan palstan kautta vuosien varrella.


    Selaa avoimia työpaikkoja

  • 31 kokenutta digitoimistoa

    on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


    Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun