Isojen WordPress-monisivustojen tekijä: G-Works

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Miltton terästää digitoimistoprofiiliaan.

Toimistot-hakemistoon on tullut kevään aikana mukavasti hakemuksia ja kyselyitä. WordPress-toimistoja on tässä maassa yllättävän paljon. Suurin osa kandidaateista on kuitenkin melko pieniä ja suppealla referenssilistalla. Onneksi näitä yllättäviä poikkeuksiakin löytyy.

G-Works on digitoimisto Helsingistä, jonka referenssilistalta löytyy yllättävän isoja WordPress-kokonaisuuksia. Heidät selvästi tunnetaan parhaiten Perussuomalaisten “digiyksikkönä”, mutta tiimi on kyllä tehnyt runsaasti muitakin projekteja. Erityisesti isoista monisivusto-kokonaisuuksista heillä on vakuuttavaa kokemusta.

g-works

WordPress-liikevaihdoltaan G-Works asettuu hakemiston pienimpään 100 000 – 300 000 euron luokkaan. Muita samassa luokassa olevia toimistoja ovat mm. Into-Digital, redandblue ja Trimedia.

Kysymyksiin toimiston tähänastisesta taipaleesta ja WordPress-kokemuksesta vastasi Miikka Vento.

1) Toimistonne tähänastinen tarina lyhyesti?

“Alussa oli Excel, Notepad ja PuTTY. Silloisia työvälineitä on vaikea ajatella käytettävän enää nykyään, mutta alunperin toimintamme käynnistyi kolmen perustajan sivutoimena.

Firman alkutaipaleella toimimme usein mainostoimistojen digitoimistokumppanina – ja sellaisena meidät listattiin vielä viime vuonna Vierityspalkissakin. Sittemmin mukaan on tullut vähän taiteellisuutta ja roppakaupalla suunnitteluosaamista, emmekä enää ole vain tekninen toteuttaja.

Nykyisellään kutsumme itseämme digimainostoimistoksi ja työllistämme 11 ukkoa – suunnittelijoita, koodareita ja ylläpidon asiantuntijoita.”

2) Mikä sai teidät ryhtymään WordPress-toimistoksi?

“Alkutaipaleellamme emme olleet kovinkaan halukkaita sitoutumaan yhteen julkaisujärjestelmään, mutta WordPressin kanssa työskentely tuntui aina helpoimmalta, joten jollakin tavalla toiminta sitten uomaantui siihen. Asiakkaat pitivät WordPressin helppokäyttöisistä hallintatyökaluista ja jossakin vaiheessa tajusimme itsekin, että WordPress taipuu paljon monimutkaisempiin asioihin kuin olimme kuvitelleetkaan.”

3) Mitkä asiat näette vahvuuksinanne WordPress-toimistona?

“Integraatiot. Osaamme tehdä sellaisia integrointeja, jotka kestävät myös päivittämistä. WordPressiin on tullut pultattua kiinni kaikenlaista kertakirjautumisjärjestelmästä täysiveriseen enterprise service bus:iin.

Paljon sisältöä sylkevät sivut ovat myös vahvuutemme – on ihan eri juttu tehdä sivu, jonne tulee sisältöä minuuttien välein kuin kerran kolmessa kuukaudessa.

Lisäksi olemme tehneet ja ylläpidämme todennäköisesti suurinta WP-monisivustoa Suomessa – kunnes toisin todistetaan.

(Perussuomalaisilla on yli 180 sivustoa ja Reserviupseeriliitolla lähes 350.)

4) Minkäkokoisiin projekteihin katsotte olevanne kaikkein sopivimpia?

“Ihan viimeisen päälle hyviä olemme keskisuuriin ja eritoten teknisesti haastaviin WP-projekteihin, joissa liikutaan 15 000 – 30 000 euron budjeteissa. Projektiemme koko on kasvanut viime aikoina reilusti: aikaisemmin teimme enemmän pieniä projekteja, 5000 – 10 000 budjettiluokkaa. Alle viiden tuhannen euron projekteihin emme voi itseämme vakavalla naamalla suositella.”

5) Oletteko osallistuneet jotenkin WordPress-yhteisön toimintaan tai kehittäneet esimerkiksi omia plugareita?

“Osallistumme WordPress-yhteisön toimintaan keskustelun muodossa – ja olemme myös ilmoittaneet tietoturva-aukoista. On myös tullut tarpeita sellaisiin liitännäisiin tai toiminnallisuuksiin, joita ei ole näppärästi löytynyt, joten näppärästi olemme sitten ne itse tehneet. Toistaiseksi emme ole julkaisseet liitännäisiämme. Jatkossa on tavoitteena verkottua enemmän erityisesti alan kotimaisten toimijoiden kanssa.”

6) Millaista ylläpitoa ja jatkuvaa kehityspalvelua tarjoatte asiakkaillenne?

“WordPressistä löytyy aika usein aukkoja – toisaalta ne paikataankin ripeästi. Tästä syystä suosittelemme sellaista mallia, jossa WordPress ja liitännäiset päivitetään vähintään kahden kuukauden välein. Meiltä tällainen ratkaisu kustantaa n. 130 euroa kuussa – pitkälti sivustokokonaisuudesta riippuen.”

7) Mikä on suosittelemanne hosting-ratkaisu WordPress-sivustoille?

“Hosting kuuluu meillä ylläpidon hintaan, ja ylläpito hostingiin. Me katsomme, että kyseessä on palvelu, johon kuuluu ylläpito ja kaikki sellainen työ, mikä vaaditaan sivuston pitämiseen toimintakuntoisena. Käytämme omia, Suomessa sijaitsevia palvelimia, jotka on optimoitu nimenomaan WordPressille. Valvontaratkaisutkin on tehty WordPressiä varten, joten pystymme takaamaan tietoturvan erittäin hyvin.”

G-Worksin viimeisimpiä WordPress-toteutuksia Uudet julkaisut -palstalta:

ps-paasivu-mockup-595x332
Perussuomalaiset r.p. pääsivusto
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

ps-blogi-mockup-595x332
Perussuomalaisten blogisivusto
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

bocoip-mockup-595x332
Boco IP verkkosivu-uudistus
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

somecamp-mockup-595x332
Somecamp.fi -verkkosivusto
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: alle 10 000 €

celia-mockup
Celian verkkosivut
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

sjt-www-mockup
Saimaan Juomatehtaan verkkosivusto
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: alle 10 000 €

>> Tutustu G-Worksin referensseihin Toimistot-hakemistossa

PS. Toimistot-hakemistossa on tällä hetkellä 13 erittäin kokenutta ja osaavaa WordPress-toimistoa. >> Tutustu valikoimaan

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun