Nerot.fi auttaa halpojen nettisivujen ostamisessa
Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Nettiauto.com uudistui ja erillinen mobiiliversio jäi vihdoin historiaan.
Nerot.fi on julkaissut Kotisivujen hintalaskurin. Hintojen muodostuminen tuskin on kovin tieteellinen prosessi, mutta siitä huolimatta laskuri antaa hyvää näkökulmaa pienten projektien maailmaan. Laskurin avulla voi myös lähettää tarjouspyynnön Nerot.fi-palvelussa oleville freelancereille.
Laskuri soveltuu parhaiten tilanteisiin, joissa rahaa on alle 10 000 euroa käytössä, ja parhaan hinnan löytäminen on se tärkein asia. Kovin hienostunutta ei laskurin toiminta ole, mutta kyllä laskuri hyviä kysymyksiä laittaa ostajan miettimään. Esimerkiksi sisällöntuotannon vastuisiin ja laajuuteen liittyviä kysymyksiä kannattaisi miettiä isompienkin projektien kohdalla jo tarjouspyyntövaiheessa.
Kaikki kohdat maksimiin asettamalla laskurilla pääsee täpärästi yli 10 000 euron, joten isoihin projekteihin laskuri ei sovellu. Myös kysymykset esim. verkkokaupasta ovat hyvin yleisellä tasolla, joten pelkästään tämän laskurin avulla ei ehkä kannata omaa projektia budjetoida.
Laskuri on kuitenkin mielenkiintoinen harjoitus Nerot.fi-palvelulta, ja antaa alan ammattilaisillekin näkökulmaa siihen paljonko verkkosivustoprojektit pienimmillään maksavat. Hyviä freelancereita on myös vaikea löytää, joten Nerot.fi voi olla yksi hyvä kanava muiden joukossa.
Räätälöidyn ja näyttävän verkkosivuston ostaminen esimerkiksi alle 5000 euron budjetilla ei ole todellakaan aivan helppoa. Kotisivukone ja monet muut pilviratkaisut tarjoavat huikeata hintalaatusuhdetta muutamalla satasella, mutta jos intohimona on saada jotain todella uniikkia, niin esimerkiksi räätälöity WordPress-sivusto vastaa yleensä paljon paremmin tarpeisiin. Vähänkin isompi digi- tai mainostoimisto kuitenkin laskuttaa yleensä näyttävästä saitista enemmän kuin sen 5000 euroa.
Osaavan freelancerin tai pienen digitoimiston kautta näyttävä lopputulos voi kuitenkin syntyä jopa parilla tonnilla.
Freelancereiden kohdalla esimerkiksi WordPressin käyttäminen julkaisujärjestelmänä myös vähentää riskiä ongelmista, joita voi syntyä, kun freelancer päättääkin siirtyä päivätöihin. Täten Nerot.fi:n kotisivujen hintalaskuri voi olla aidosti hyvä apuväline uniikin saitin saamiseksi pienellä rahalla.
Kannattaa kokeilla – etenkin jos eurot ovat ensisijainen valintaa ohjaava asia.
—
PS. Jälkikommentti: Vierityspalkissa on käyty paljon keskustelua erilaisten verkkosivustoprojektien hinnoista vuosien aikana. Hyviä vaihtoehtoja on nykyisin paljon, etenkin saas-palveluina, ja monet näistä toimivat etenkin tee-se-itse-miehille-ja-naisille – mutta jos yritys haluaa oikeasti panostaa omaan verkkosivustoonsa tehokkaana markkinointikanavana, on se kestävin suositus valita osaava digitoimisto ja toteuttaa laadukas sivusto vähintään 10 000 euron budjetilla.
Lue lisää: Hyvä tarjouspyyntö – asiantuntijan vinkit asiakkaille
PS. Jos kaipaat riippumatonta asiantuntijan näkemystä mobiili- tai verkkopalvelun jatkokehitykseen, uudistukseen tai teknologian vaihtamiseen, kannattaa tutustua North Patrolin konsultointipalveluihin. North Patrol tuntee web- ja mobiilikehityksen teknologiat ja auttaa lukuisia asiakkaitaan uudistuksissa ja erilaisten digipalveluiden jatkokehityksen suunnittelussa.