Seminaari: Ketterän verkkoprojektin johtaminen 21.3.2013

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 11 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Selvitys alkaa: Shopify-kumppanit Suomessa 2022.

Vierityspalkki.fi -blogi ja Kela järjestävät yhteisen aamupalaseminaarin torstaina 21.3.2013. Seminaari on ilmainen ja mukaan mahtuu 50-60 ensimmäistä ilmoittautujaa.

Seminaarissa kaksi organisaatiota kertoo millaisia haasteita ja onnistumisia heidän ketterään verkkoprojektiin on liittynyt. Kokemuksiaan avaavat Kela (kela.fi uudistus) ja Helsingin Sanomat (HS.fi uudistus). Seminaarissa on puheenvuorot myös teknisiltä toimittajilta (Gofore ja Houston). Näin samoihin projekteihin saadaan seminaarissa sekä asiakkaan että teknisen toteuttajan näkökulmat.

band-playing

Seminaari päättyy paneelikeskusteluun jossa tavoitteena on muodostaa ”Ketterän verkkoprojektin erityispiirteet” –taulu. Seminaarin puheenjohtaja on Vierityspalkki.fi:n päätoimittaja Perttu Tolvanen (North Patrol).

Seminaarin ohjelma:

 • 8.00-8.30 Aamupala
 • 8.30-8.40 Avauspuheenvuoro: Perttu Tolvanen, Vierityspalkki.fi / North Patrol
 • 8.40-9.00 Kela.fi -uudistuksen johtaminen. Product Ownerin näkökulma. Marika Leed, Kela.
 • 9.00-9.15 Kela.fi -uudistuksen teknisen tiimin ja scrummasterin näkökulma. Juhana Huotarinen, Gofore.
 • 9.15-9.35 HS.fi -uudistuksen johtaminen. Product ownerin näkökulma. Mikael Liljedahl, Helsingin Sanomat.
 • 9.35-9.50 HS.fi -uudistuksen teknisen tiimin ja scrummasterin näkökulma. Henri Meltaus, Houston Inc.
 • 9.50-10.00 Tauko
 • 10.00-10.30 Paneelikeskustelu: Miten ohjataan ketterää verkkoprojektia – ja miten pidetään kaikki sidosryhmät tyytyväisinä ja tietoisina projektin etenemisestä? Paneelikeskusteluun osallistuvat Marika Leed, Juhana Huotarinen, Henri Meltaus ja Karoliina Luoto (Golla). Paneelin vetäjän toimii Perttu Tolvanen.
 • 10.30-10.40 Yhteenveto ja opitut asiat
 • 10.40 Tilaisuus päättyy

Seminaariin toivotaan osallistujia niin asiakaspuolelta kuin toteutusprojekteja tekevistä yrityksistä. Etenkin jos omaan työhistoriaan on jo osunut hieman kokemuksia ketteristä projekteista, niin seminaari tarjoaa varmasti pohdittavaa siihen mitä tekisi paremmin seuraavalla kerralla.

>> Ilmoittaudu seminaariin* (päivitys 14.3.2013: seminaari on täynnä, peruutuspaikoille voi ilmoittautua)

Seminaarissa käsittelyssä olevat projektit ovat kumpikin merkittävän kokoisia verkkosivustoprojekteja. Marika Leed ja Mikael Liljedahl taustoittavat käsittelyssä olevia projekteja:

Marika Leed:

“Kela.fi-uudistus käynnistyi vuonna 2011 esiselvityksellä, joka tehtiin yhteistyössä Logican kanssa. Sen perusteella valittiin alustaksi Liferayn Open Source -versio 6.1 CE. Tavoitteeksi asetettiin nopea alustanvaihto ja käyttöliittymän uudistaminen, sillä teknologia taustalla oli vanhentunut.

Uudistusprojekti perustettiin helmikuussa 2012. Käyttöliittymä uudistettiin Deasign Oy:n kanssa responsiiviseksi keväällä. Tekninen työskentely Goforen kanssa käynnistyi elokuun alussa. Toteutuksen sprinttien kesto oli kaksi viikkoa. Sisältöprojekti valmistui aikataulussa joulukuun alkuun mennessä. Tuotantoympäristön pystytys viivästyi Kelan sisällä pari kuukautta, minkä vuoksi varsinainen julkaisu jouduttiin siirtämään vuoden 2013 puolelle.”

Mikael Liljedahl:

“HS.fi uudistus käynnistettiin 2010 syksyllä, koska sivuston tekninen alusta oli vanhentunut, konsepti ei vastannut nykypäivän tarpeita ja sivusto ei tukenut kaikkia uusia mainosmuotoja.

Projekti päätettiin tehdä mahdollisimman pienissä osissa, jotta pystyisimme reagoimaan liiketoimintaympäristön muutoksiin. Ajatus oli uudistaa HS.fi neljässä osassa kahden vuoden sisällä. Vuonna 2010 meillä ei ollut ajatustakaan muuttaa HS.fi:ta maksulliseksi osana projektia.

Toteutus tehtiin ketterin menetelmin niin, että kehitysprosessia muutettiin matkan varrella havaittujen ongelmien pohjalta. Hankkeen kaikki osat valmistuivat aikataulussa, budjetissa sekä tavoitescopessa ja kehitysmallia pystyttiin optimoimaan niin, että kehitysvauhti yli tuplaantui projektin loppuvaiheessa. Viimeinen vaihe eli HS.fi:n avoin maksumuuri toteutettiin neljässä kuukaudessa, sisältäen määrittelyn, toteutuksen, testauksen ja käyttöönoton. Kokonaishanke valmistui hieman tavoiteaikataulua nopeammin, selvästi alle tavoitebudjetin ja lopputulos on vastannut vähintään odotuksiamme.”

>> Ilmoittaudu seminaariin* (päivitys 14.3.2013: seminaari on täynnä, peruutuspaikoille voi ilmoittautua)

PS. Seminaarin ovat mahdollistaneet yhteistyössä Vierityspalkin kanssa seuraavat organisaatiot: Kela, Helsingin Sanomat, Gofore, Houston Inc ja North Patrol.

Tietoa seminaareista

Vierityspalkki.fi-blogi järjestää satunnaisesti ajankohtaisseminaareja kiinnostavista verkkomaailman aiheista. Seminaarien organisoinnista vastaa Perttu Tolvanen. Seminaarit ovat ilmaisia osallistujille. Tulevien seminaarien aiheita ovat mm. julkaisujärjestelmät Suomessa, erilaiset projektimallit ja verkkosivustojen konseptisuunnittelu. Jos olet kiinnostunut puhumaan seminaarissa tai yrityksesi haluaisi sponsoroida seminaaripaikan, niin ota yhteyttä Perttuun.

*PS. Linkkejä poistettu toimimattomina.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

5 kommenttia on “Seminaari: Ketterän verkkoprojektin johtaminen 21.3.2013”

 1. Kuuma aihe kyllä tämä. 40 ilmoittautunutta jo postituslistan kautta seminaariin. Vierityspalkin postituslistalle ilmoittautuneet kun saivat muutaman tunnin etumatkan ilmoittautumiseen. Jonkin verran paikkoja siis jäljellä vielä blogin seuraajille myös.

 2. Nyt jo rapiat 80 ilmoittautunutta. Seminaaritila vetää 70 henkeä, joten peruutuspaikoillakin on porukkaa. Mahtavaa!

  Jos semma kiinnostaa, niin laittakaa nimi vain listaan!

 3. Kaikki suoraan sisään ehtineet ovat nyt saaneet vahvistuksen sähköpostiinsa. Lisäksi joillekin peruutuspaikoille ehtineille on myös lähetetty vahvistuspyynnöt. Seminaari on tällä hetkellä täynnä ja aavistuksen ylibuukattukin, mutta peruutuspaikoille kannattaa ilmoittautua silti vieläkin.

  Jos on oikein akuutti projekti juuri tiedossa ja ehdottomasti pitäisi juuri tähän seminaariin siksi päästä, niin kannattaa kirjoittaa kuvaukseen hyvät tarinat tästä asiasta. Lupaan, että ainakin pari henkilöä pääsee virallisen peruutuspaikkalistan ohitse jos on oikein akuutti tilanne päällä omassa organisaatiossa!

  Mahtavaa, että tämä seminaari on kerännyt näin paljon kiinnostusta osakseen!

 4. Kelan Marika Leedin presentaatio löytyy verkosta SlideSharesta. Lataa esitys: slideshare.net/leedmar/kelafi-ja-kettern

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun