Frantic panostaa HTML5:een ja CSS3:een

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Hankintavälkky-botti on harvinainen, hyödyllinen chatbotti.

Frantic siirtyy* kaikissa alkavissa projekteissaan HTML5:n ja CSS3:n käyttöön. Firma on pilotoinut teknologoita useissa eri tuotannoissa ja uskoo vahvasti uusien standardien voimaan.

Frantic:in seniorikehittäjä Okko Ojalan mukaan “Uudet tekniikat mahdollistavat yhä haastavampien ja kunnianhimoisempien suunnitelmien toteuttamisen. Selainvalikoiman laajentuessa standardit tulevat yhä tärkeämmiksi”.

Firman pääsuunnittelija Miemo Penttisen mukaan konseptuaaliset ideat saadaan konkreettisiksi tämän avulla nopeammin kuin koskaan ja päätelaitteiden kirjon hallinta paranee merkittävästi.

*(toim. huom. linkit muualla sijaitseviin kuviin poistettu toimimattomina)

Esimakua tulevasta on nähtävissä esim. Frantic:in uusilla verkkosivuilla. Frantic hyödyntää suuressa osaa tuotannoissaan järeisiinkin projekteihin hyvin taipuvaa Catalyst Web Framework-ratkaisua ja sen päälle kehittämiään sisällönhallintatyökaluja.

Kirjoittaja toimii strategina Frantic:issa.

*(toim. huom. linkkejä poistettu toimimattomina)

14 kommenttia on “Frantic panostaa HTML5:een ja CSS3:een”

  1. Ohhoh! Olipa mainos.

    On tämä blogi mennyt aika pahaksi omien firmojen mainostamiseksi.

  2. Toisaalta tuo kytkös sentään mainittiin kirjoituksessa.

  3. Minun ääneni myös sille, että kyseinen kirjoitus poistetaan vierityspalkin uskottavuuden säilyttämiseksi.

  4. Mainos mutta yleisellä tasolla ehkä muitakin firmoja vastaavaan päätökseen rohkaiseva mainos. Toisaalta, ei mikään järisyttävä tai ainutlaatuinen päätös.

  5. Pahoitteluni, jos tuntuu promolta.
    Artikkeli on tarkoitettu lähinnä uutiseksi kahdesta teemasta:
    1) siitä, että Open Source:n ympärillä tehdään töitä myös Drupal:in, Joomla:n ja WordPress:in ulkopuolella sekä
    2) siitä että HTML5 ja CSS3 ovat muovautumassa tärkeiksi ja olellliseksi komponenteiksi alalla. Raami tälle oli edustamani joukkueen valinnat.

    T: Tommi

  6. Sehän on vaan hyvä, jos saa vähän mainosta.

  7. Ohhoh! Olipa mainos.

    @tommi: Se, että kutsut tätä “artikkeliksi”, kertoo paljon blogin tasosta.

  8. @tommi:

    1) Blogipostauksessa ei puhuta Open Sourcesta?
    2) HTML5 on yhtä kuin web2.0:
    – HTML4 > HTML5 siirtyminen vaatii n. 2min ammattilaiselta.
    – CSS3 on ollut jo käytössä 90% CSS:ää tekevillä ammattilaisilla.

    +1 strategiselle peliliikkeelle, postaus Vierityspalkkiin saattaa tuoda firmalle jotain pöhinää.

  9. “Catalyst Web Framework-ratkaisua ja sen päälle kehittämiään sisällönhallintatyökaluja.”

    1) Kuka vielä tänä päivänä kehittää omia sisällönhallintatyökaluja (anteeksi vain kaikki muutkin cms-kehittäjät)?

    2) Minusta Perl kielii kyllä enemmän menneestä maailmasta kuin tulevasta. Joo, tokihan Perlillä voi tehdä ihan mitä vain, mutta en nyt lähtisi keulimaan, että se on “järeisiin projekteihin hyvin taipuva työkalu”. Onhan tuokin yksi malli vendor lock-inille, kun kukaan muu ei suostu koskemaan…

    3) Kuten aikaisempikin kommentoija totesi, eiköhän jotakuinkin kaikki itseään kunnioittavat webbifirmat ole aika sujut HTML5:den ja CSS3:n kanssa. Vähän kuin sanoisi, että meidän taksifirmassa asiakkaat kuljetetaan perille autoilla.

    Oman käsitykseni mukaan Frantic on hyvä firma täynnä kelpo tekijöitä, ja siksi kurjaa, että tällaisella postauksella vain tulee tarpeetonta hallaa maineelle.

  10. Ohhoh! Olipa mainos.

    @MikaM: Toivottavasti tästä ei tule hallaa Franticille. Olisi harmittavaa, mikäli yhden työntekijän toimet aiheuttaisivat isompaa harmia.

    Näkisin, että isompi haitta tulee Vierityspalkille. Kirjoittajien raju kotiinpäinveto – taas kerran – kyseenalaistaa kyllä blogin riippumattomuuden.

    Onko Suomi yksinkertaisesti niin pieni maa, että riippumattomia kirjoittajia ei löydy?

  11. Perttu Tolvanen

    Kiitoksia kaikille kommentoijille ja muita kanavia pitkin palautetta antaneille.

    Palautteen perusteella on nyt käyty toimituksen sisällä linjanvetokeskustelua tämän jutun osalta ja myös jutun poistamisesta on keskusteltu vakavasti. Ei ole mielestämme kuitenkaan blogin tai webin hengessä se, että juttuja poistetaan ja samalla myös käytyjä keskusteluita.

    Mitä tulee jutun kattavuuteen ja puolueettomuuteen, niin toimituksessa ollaan varsin samoilla linjoilla palautteen kanssa siitä, että tämä kyseinen juttu ei ollut blogissa aiemmin vallinneen linjan mukainen. Olemme tästä pahoillamme, ja olemme käydyn keskustelun pohjalta tarkentaneet toimituspolitiikkaa ja tehneet kaksi selkeätä linjausta jatkon osalta:
    1) Vierityspalkin kirjoittajat eivät tee pressitiedotteista tiivistettyjä leikkauksia blogijutuiksi ilman näkökulman laajentamista/syventämistä tai omien kommenttien lisäämistä juttuun.
    2) Vierityspalkin kirjoittajat eivät kirjoita juttuja jotka käsittelevät vain ja ainoastaan kirjoittajan pääasiallisen työnantajan tekemisiä.

    Oma mielipiteeni on, että jutun aihevalinta ja uutisarvo ovat todellisia. Esimerkiksi jutussa mainitut HTML5 ja Catalyst framework ovat mielenkiintoisia tuttavuuksia joista tullaan kirjoittamaan jatkossakin. Jutun kattavuudessa, taustoituksessa ja puolueettomuudessa on kuitenkin selviä puutteita.

    Lisäksi on mielestäni huomioitava, että vaikkakin lukijamme odottavat blogilta hyvin puolueetonta (ja jopa ei-kaupallista joskus) lähestymistä, niin yksi blogin keskeisiä tavoitteita on esitellä alan firmoja ja toimijoita – ja joskus tätä esittelyä tehdään myös puffijuttuhenkisten artikkeleiden kautta.

    Jatkon osalta voi sanoa, että Franticilta on jo tiedusteltu halukkuutta esitellä käyttämäänsä frameworkkia tarkemmin, koska kuten tässäkin ketjussa on todettu, niin Perl ja Suomessa harvinainen Catalyst-framework ei ole ihan kaikkein tyypillisin ja ongelmattomin ratkaisu.

    Joka tapauksessa lukijoilta saatu palaute on nyt otettu erittäin vakavasti ja toimituksen sisällä on vaihdettu kymmenittäin sähköpostiviestejä parin päivän aikana aiheesta. Muut toimituksen jäsenet voivat vielä tarkentaa halutessaan tätä linjanvetoa ja sitä miten toimituslinjaa on jatkossa tarkoitus skarpata.

    Kiitos omasta puolestani kaikille palautetta antaneille. Fiksua keskustelua ja perusteltua palautetta ei ole koskaan tarpeeksi. Toivon, että me pystymme parantamaan ja oppimaan tästä – ja että fiksua keskustelua riittää jatkossakin blogissa!

  12. @MikaM: Kehitämme sisällönhallintatyökaluja asiakkaiden ja heidän palveluiden tarpeisiin. Tässä viitattiin nimenomaan web frameworkin päällä tapahtuvaan räätälöityyn kehitykseen — vastakohtana valmiin CMS-tuotteen muokkaukselle. Valmiiden komponenttien ja koodin uudelleenkäytettävyyden ansiosta se on usein tehokkaampaa kuin valmiin CMS-tuotteen muokkaus haluttuun lopputulokseen.

    Tietenkin on myös sivustoja joiden tarpeet voidaan johtaa suoraan CMS järjestelmän X featurelistasta – tai sovittaa siihen. Näitäkin projekteja on ja tehdään paljon myös meillä. Oleellista on tehdä valinta lähetymistavasta.

    Turhan paljon näkee tilanteita joissa CMS järjestelmä tuntuu olevan itse asian tiellä. Verkkojulkaisun pitäisi olla helppoa ja kivaa, ts. pidetään helpot asiat helppoina ja mahdollistetaan ne vaikeat! ;-)

  13. @MikaM: Pahotteluni vielä kerran, että valitsemani tyylilaji tästä teemasta oli pressitiedotteen copy+paste ja kohteeni firma, jota edustan. Kuten tarkensin, halusin nostaa teemaa esiin, keinoja pitää vielä hioa :) Palkkia tehdään harrastepohjalta – se on hyvä tiedostaa.

    Mielestäni on todella hienoa, että välitätte siitä mitä kirjoitamme tänne. Alamme kaipaa lisää keskusteluja ja avauksia, jotta saadaa maamme digitekeminen uudelle tasolle.

    Ihan vaan vertailun vuoksi tsekatkaapas esim. Hollannin digipuljujen esittelysaittia: *(toim. huom. linkki toimimattomana). Jotta pääsisimme edes tuollaiselle alan toimijoiden esittelytasolle, paljon pitäisi vielä tehdä alamme eteen. Mutta kysymys onkin, että kuka-missä-miten-millä ajalla ja millä budjetilla.

  14. […] uudistuneesta verkkosivustosta kirjoitettiin taannoin Vierityspalkissa ja keskustelu sivuston ansioista kävi tällöin kiivaana. Aiheeseen päätettiin siksi palata […]

Kommentointi on suljettu.



Vierityspalkki.fi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset. Uutiskirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.


Tilaa uutiskirje.

  • 40-50 asiantuntija-artikkelia vuosittain.

    Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja. Julkaistuja artikkeleita jo yli 1000 kappaletta.


    Kaikki artikkelit

  • 150-200 julkaistua referenssicasea joka vuosi.

    Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


    Selaa toimistojen julkaisuja

  • 300-400 työpaikkailmoitusta vuosittain.

    Vuodesta 2007 toiminut ilmoituspalsta on edelleen sivuston suosituin osio. Moni asiantuntija on löytänyt useammankin työpaikan palstan kautta vuosien varrella.


    Selaa avoimia työpaikkoja

  • 31 kokenutta digitoimistoa

    on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


    Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun