Avoine keskittyy järjestöjen verkkopalveluratkaisuihin

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Miltton terästää digitoimistoprofiiliaan.

Optinetin* järjestöpuoli ja rekisteritoimittaja Sebacon yhdistyvät uudeksi Avoine*-nimiseksi yritykseksi. Uusi yritys aloittaa 12 työntekijän voimin.

image

Avoine ilmoittaa liiketoiminnakseen järjestöjen sähköisten palveluiden toteuttamisen, ja täten ottaa tehtäväkseen varsin laajan sektorin. Järjestöillä tosin on usein kovin rajallinen määrä henkilökuntaa, joten kokonaispalveluita tarjoava yritys voikin olla asiakkaiden kannalta kiinnostava.

Markkinointipäällikkö Jukka Helin kommentoi Vierityspalkille uuden yrityksen toimintakenttää.

“Tavoitteenamme on yhdistää verkossa järjestön henkilökunnan ja vastuuhenkilöiden käyttämät palvelut jäsenille tarjottaviin palveluihin. Selkokielellä sanoisin sen ehkä näin: Järjestön toimintaan osallistuvalle annetaan yksi tunnus, jolla hän saa juuri itselleen tarkoitetut palvelut käyttöönsä, oli hän sitten jäsen, luottamushenkilö, kannattaja tai työntekijä. Ja nämä palvelut voivat olla liki mitä vain järjestön toimintaan liittyvää: laskutusta, raporttien hakua, keskustelua, kurssi-ilmoittautumisia, tuen hakemista, historiatietojen selaamista yms. yms.”

Esimerkkinä Helin antaa SLU:lle toteutettavat verkkopalvelukokonaisuudet:

“Esim. Olemme yhdessä SLU:n kanssa rakentaneet kokonaisuutta, johon kuuluvat esimerkiksi seurojen kotisivut, lajiliittojen ja keskusjärjestön sivut (+ extrat ja intrat), lisenssien ja jäsenyyksien hallinnassa käytetty rekisteri (esim. lisenssien ostot verkossa, henkilötietojen hallinta). Rekisteriin tallennettuja tietoja tullaan jatkossa hyödyntämään kaikissa palveluissa (esim. verkkokauppa, kertakirjautumiset, koulutuksiin ja tapahtumiin ilmoittautuminen, koulutushistoria). Lisäksi tarjoamme välineet esim. lajiliittojen ja seurojen vuosiraportointiin ja arviointiin.”

Kysyttäessä suhteesta Optinetin julkaisujärjestelmäliiketoimintaan Helin kommentoi julkaisujärjestelmäliiketoiminnan jääneen edelleen Optinetin hoidettavaksi.

“Avoine tekee edelleen läheistä yhteistyötä Optinetin kanssa. Uuteen yritykseen siirtyy Optinetin puolelta kolmen hengen verkkopalveluihin keskittynyt tiimi. Tarjoamme pääasiassa Optinetin julkaisujärjestelmän päälle rakennettuja ratkaisuja, mutta jatkossa etsimme ratkaisuja myös muista teknologioista.”

Avoinen* kilpailijoiksi järjestökentällä Jukka Helin nimeää Ambientian, Enderon*, Digian, YAP:n*, Poutapilven, Innofactorin, Sinisen Meteoriitin* ja Ch5 Finlandin*.

Järjestökentän tarpeita palveleva it-talojen joukko ei olekaan järin suuri. Syynä lienee ainakin se, että vaikka järjestöillä on keskenään kovin samankaltaisia tarpeita, niin nämä tarpeet vaativat usein erilaisia järjestelmien välisiä integrointeja. Järjestöjen budjetit eivät myöskään ole jättimäisiä, joten houkutus valita samoja ongelmia aiemminkin ratkaisseita toimittajia on suuri.

Järjestöjä palveleva it-talojen joukko on myös hiljakseen kaventunut viime vuosien aikana. Esimerkiksi Logica päätti syksyllä 2009 myydä järjestöliiketoimintansa YAP:lle* joka näin vahvistui myös merkittäväksi toimijaksi.

Onkin ilahduttavaa nähdä, että järjestöille syntyy myös erikoistunutta tarjontaa joka pyrkii kattamaan varsin laajasti järjestökentän tarpeita.

Yhdistämällä julkaisujärjestelmän, jäsenrekisterin ja muut yleiset järjestökentän vaatimat toiminnot voi hyvinkin syntyä kilpailukykyinen, erikoistunut tuotekokonaisuus. Etenkin pienille järjestöille lienee houkutus hankkia kokonaisuus yhdeltä toimittajalta – etenkin jos Avoine onnistuu paketoimaan ja toteuttamaan tästä kaikesta aidosti toimivan palvelupaketin.

PS. Avoinen uutisointia järjestötoiminnan tapahtumista voi seurata myös Twitterissä*.

(Kirjoittaja työskentelee konsulttina artikkelissa mainitussa Sinisessä Meteoriitissa.)

*Huom. Artikkelista poistettu linkkejä toimimattomina.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun