Avoine keskittyy järjestöjen verkkopalveluratkaisuihin

Perttu Tolvanen

Optinetin* järjestöpuoli ja rekisteritoimittaja Sebacon yhdistyvät uudeksi Avoine-nimiseksi yritykseksi. Uusi yritys aloittaa 12 työntekijän voimin.

image

Avoine ilmoittaa liiketoiminnakseen järjestöjen sähköisten palveluiden toteuttamisen, ja täten ottaa tehtäväkseen varsin laajan sektorin. Järjestöillä tosin on usein kovin rajallinen määrä henkilökuntaa, joten kokonaispalveluita tarjoava yritys voikin olla asiakkaiden kannalta kiinnostava.

Markkinointipäällikkö Jukka Helin kommentoi Vierityspalkille uuden yrityksen toimintakenttää.

“Tavoitteenamme on yhdistää verkossa järjestön henkilökunnan ja vastuuhenkilöiden käyttämät palvelut jäsenille tarjottaviin palveluihin. Selkokielellä sanoisin sen ehkä näin: Järjestön toimintaan osallistuvalle annetaan yksi tunnus, jolla hän saa juuri itselleen tarkoitetut palvelut käyttöönsä, oli hän sitten jäsen, luottamushenkilö, kannattaja tai työntekijä. Ja nämä palvelut voivat olla liki mitä vain järjestön toimintaan liittyvää: laskutusta, raporttien hakua, keskustelua, kurssi-ilmoittautumisia, tuen hakemista, historiatietojen selaamista yms. yms.”

Esimerkkinä Helin antaa SLU:lle toteutettavat verkkopalvelukokonaisuudet:

“Esim. Olemme yhdessä SLU:n kanssa rakentaneet kokonaisuutta, johon kuuluvat esimerkiksi seurojen kotisivut, lajiliittojen ja keskusjärjestön sivut (+ extrat ja intrat), lisenssien ja jäsenyyksien hallinnassa käytetty rekisteri (esim. lisenssien ostot verkossa, henkilötietojen hallinta). Rekisteriin tallennettuja tietoja tullaan jatkossa hyödyntämään kaikissa palveluissa (esim. verkkokauppa, kertakirjautumiset, koulutuksiin ja tapahtumiin ilmoittautuminen, koulutushistoria). Lisäksi tarjoamme välineet esim. lajiliittojen ja seurojen vuosiraportointiin ja arviointiin.”

Kysyttäessä suhteesta Optinetin julkaisujärjestelmäliiketoimintaan Helin kommentoi julkaisujärjestelmäliiketoiminnan jääneen edelleen Optinetin hoidettavaksi.

“Avoine tekee edelleen läheistä yhteistyötä Optinetin kanssa. Uuteen yritykseen siirtyy Optinetin puolelta kolmen hengen verkkopalveluihin keskittynyt tiimi. Tarjoamme pääasiassa Optinetin julkaisujärjestelmän päälle rakennettuja ratkaisuja, mutta jatkossa etsimme ratkaisuja myös muista teknologioista.”

Avoinen kilpailijoiksi järjestökentällä Jukka Helin nimeää Ambientian, Enderon*, Digian, YAP:n*, Poutapilven, Innofactorin, Sinisen Meteoriitin ja Ch5 Finlandin*.

Järjestökentän tarpeita palveleva it-talojen joukko ei olekaan järin suuri. Syynä lienee ainakin se, että vaikka järjestöillä on keskenään kovin samankaltaisia tarpeita, niin nämä tarpeet vaativat usein erilaisia järjestelmien välisiä integrointeja. Järjestöjen budjetit eivät myöskään ole jättimäisiä, joten houkutus valita samoja ongelmia aiemminkin ratkaisseita toimittajia on suuri.

Järjestöjä palveleva it-talojen joukko on myös hiljakseen kaventunut viime vuosien aikana. Esimerkiksi Logica päätti syksyllä 2009 myydä järjestöliiketoimintansa YAP:lle* joka näin vahvistui myös merkittäväksi toimijaksi.

Onkin ilahduttavaa nähdä, että järjestöille syntyy myös erikoistunutta tarjontaa joka pyrkii kattamaan varsin laajasti järjestökentän tarpeita.

Yhdistämällä julkaisujärjestelmän, jäsenrekisterin ja muut yleiset järjestökentän vaatimat toiminnot voi hyvinkin syntyä kilpailukykyinen, erikoistunut tuotekokonaisuus. Etenkin pienille järjestöille lienee houkutus hankkia kokonaisuus yhdeltä toimittajalta – etenkin jos Avoine onnistuu paketoimaan ja toteuttamaan tästä kaikesta aidosti toimivan palvelupaketin.

PS. Avoinen uutisointia järjestötoiminnan tapahtumista voi seurata myös Twitterissä*.

(Kirjoittaja työskentelee konsulttina artikkelissa mainitussa Sinisessä Meteoriitissa.)

*Huom. Artikkelista poistettu linkkejä toimimattomina.

Aiheet: Digitoimistot, Uudet yritykset, Yrityskaupat ja yritysjärjestelyt

Tagit:

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.