Selkeä vaaliehdokkaan sivusto, esimerkkinä Mirko Niittumäki

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Poliitikot kipuilevat Facebookin asiakaspalvelun kanssa.

Edellinen esimerkkinä käytetty vaalisivusto herätti keskustelua varsin runsaasti niin Vierityspalkissa kuin erilaisilla keskustelufoorumeilla (esim. MuroBBS*). Täten sarjaa päätettiin jatkaa ja uudeksi kohteeksi valittiin Mirko Niittumäen vaalisivusto*. Mirko on ehdolla Porin kaupunginvaltuustoon.

Vierityspalkin alkuperäisessä artikkelissahan annettiin viisi suositusta vaaliehdokkaan sivustoprojektille. Nämä suositukset olivat:

 1. Kerro etusivulla kaikki olennainen ja linkitä etusivulta kaikille tärkeille alasivuille
 2. Muista kertoa miksi juuri sinua pitäisi äänestää – mitä tarjoat äänestäjillesi?
 3. Käytä yksiselitteisiä ja yleisiä navigointinimiä
 4. Kirjoita tekstit verkkoon hyvän verkkokirjoittamisen sääntöjä noudattaen
 5. Investoi hyvään valokuvaan ja tallenna se oikein verkkosivustoa varten

Näistä suosituksista Mirko toteuttaa erityisen hyvin kaikki viisi kohtaa. Etusivu koostaa Mirkolla kaiken olennaisen ja kertoo myös mitkä ovat ehdokkaan vaaliteemat. Sivustolla ei ole navigaatiota, koska kaikki olennainen ehdokkaasta on puristettu yhdelle sivulle. Mirkon vaalisivu ei silti ole liian esitemäinen vaan koostaa yhdelle sivulle kaikki tärkeät faktat ja ajatukset jotka ehdokas haluaa äänestäjilleen kertoa.

Ainut pieni kauneusvirhe Mirkon sivustolla ehkä on linkkityylien käyttö, koska linkit eivät erotu sivustolta kovin helposti. Videoihinkin johtavat linkit saattaa nopea vierailija tulkita vain tekstiotsikoiksi.

Videot tarjoavat hyvän korvikkeen henkilökohtaiselle kontaktille

Mirkon pääasiallinen sisältö on videoissa jotka esittelevät ehdokkaan vaaliteemat tarinoiden kautta.

Videot aukeavat tyylikkäästi vaalisivuston päälle.

Mirkon sivusto on hyvä esimerkki toteutuksesta jossa on aidosti mietitty mikä sisältö on erittäin tarpeellista ja mikä vähemmän tarpeellista. Kaikki vähemmän tarpeellinen on Mirkon sivustolta karsittu pois.

Videoiden määrä näyttäisi olevan kasvussa vaalisivustoilla. Mirkonkin tapauksessa videot tarjoavat nopean keinon tutustua ehdokkaaseen ja hänen ajatuksiinsa.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

4 kommenttia on “Selkeä vaaliehdokkaan sivusto, esimerkkinä Mirko Niittumäki”

 1. Eikö ehdokas ole Porista, ja ehdolla Porissa. Opiskelee tosin Jyväskylän yliopistossa.

 2. Tosiaan! Pahoittelut epäselvästä ilmaisusta. Nyt korjattu johdantoon asia selkeämmin.

 3. Mikael Korpela

  Mirkonkin tapauksessa videot tarjoavat nopean keinon tutustua ehdokkaaseen ja hänen ajatuksiinsa.

  Nopeudesta en tiedä, koska tekstin voi silmäillä, videota ei. Helpomman ehkä ja ihmisläheisemmän.

 4. Kiitos kommenteista! Suomenmaassa saa harvoin palautetta, varsinkaan onnistuneesta toteutuksesta. Aika vauhdilla tuli saitti ja videot väännettyä, eikä Mirkoa tällä kertaa valitettavasti valittu.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun