Verkkokauppias markkinoi putiikkiaan blogilla

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Verkkokaupat panostavat elämyksellisyyteen.

Muotibloggaaja Minttu Paakkulainen pitää Go4itvol2 – blogin* ohessa verkkokauppaa. Tavoitteena olisi voida hankkia elanto blogiputiikista. Tampereella Rautatienkadulla bilevaatekauppaa 1988-1990 pitänyt Paakkulainen pitää nykyisiä sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia niche-kohdeyleisön tavoittamisessa huikeina. Etuna kivijalkakauppaan verkkoputiikilla on se, ettei tarvitse investoida rahaa “high street – näkyvyyteen” – näkyvyys hankitaan investoimalla omaa aikaa blogiyhteisössä toimimiseen.

Go4itvol2 on Suomen luetuimpia muotiblogeja. Tätä kirjoittaessa blogi on sijalla 6. Blogilistan luetuimmat* – listalla (tilaajia: 449, lukijoita viikossa: 4304) ja sijalla 4 . Oindexin Muoti ja tyyli* – sivustojen kategoriassa. Viikkokävijöitä* kertyy Google Analyticsin mukaan reilut 4000.

Yrittäjän tavoitteena* on vuoden sisällä kolminkertaistaa blogin kävijämäärä.

Go4it vol. 2 Shop on toteutettu Kotisivukoneella ja Paypal – maksujärjestelmällä. Markkinointiväylinä toimii Blogilistan ja muotiblogiyhteisön lisäksi Facebook sekä sähköpostimarkkinointityökaluna Constant Contact. Verkkokaupan taustajärjestelminä käytössä ovat Google docs, Google spreadsheets, Gmail ja seurannassa Google Analyticsin ja Blogilistan lisäksi Feedburner.

Go4itvol2 – blogiputiikin teknisestä toteutuksesta vastaa Paakkulaisen puoliso Kimmo Pekari. Kauppatieteiden maisteri Minna Paakkulainen opiskelee parhaillaan Tukholman yliopistossa muotitieteitä ja aikoo vuoden sisällä panna taskuunsa toiset maisterin paperit. Tukholman muotiviikoilta kattavasti raportoinut* Paakkulainen sanoo Tuhat sanaa-podcastin haastattelussa*, että pelkillä blogausmeriiteillä kutsuja muotinäytöksiin ei vielä olisi sadellut vaan vanhat kontaktit ja verkostot olivat tarpeen.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus LabissaVierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun