Uoma ja Onesta tekemään seksikkäämpiä asiointipalveluita

Perttu Tolvanen

Sisällönhallintajärjestelmiä ja sähköisen asioinnin palveluita toimittava Onesta Solutions Oy ilmoitti ostaneensa uudenlaisiin käyttöliittymäteknologioihin erikoistuneen Uoma Oy:n. Yhtiö jatkaa toimintaansa Uoma-nimellä.

Uoman erikoisalaa ovat olleet Web 2.0 -aaltoonkin liitetyt modernimmat käyttöliittymäteknologiat joilla saadaan selainsovellukset toimimaan työpöytäsovelluksien kaltaisesti. Näitä “rikkaita nettisoftia” (RIA = Rich Internet Applications) rakennetaan mm. Adobe Flexin ja erilaisten AJAX-teknologioiden avulla. Onesta on ollut Suomessa aktiivinen Open Text -yrityksen sisällönhallintajärjestelmätuotteiden (mm. LiveLink, yritysoston kautta HummingBird) hyödyntäjä. Onestan asiakkaina on erityisesti julkishallinnon organisaatioita.

Uuden yrityksen palveluksessa on noin 40 sisällönhallinnan, ohjelmistokehityksen ja käyttöliittymäsuunnittelun ammattilaista. Uudenlaisen yhdistelmän tavoitteena on tuoda markkinoille toimija joka pystyy yhdistämään edistyksellisen käyttöliittymäosaamisen, käyttöliittymäsuunnittelun ja taustalla vaikuttavien sisällönhallintateknologioiden tuntemuksen. Asiakaskohderyhmänä on mm. julkishallinto ja muut sähköisten asiointipalveluiden tarvitsijat.

Aiheet: Yrityskaupat ja yritysjärjestelyt

Tagit:

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.