Pelikone.fi, uusi suomalainen pelisaitti

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut vero.fi nojaa tilanteisiin ja hakuun - mutta on kokonaisuutena ristiriitainen digipalvelu.

Assemblyn aikoihin julkaistu ilmaisia pelejä tarjoava Pelikone.fi* on alkanut saamaan käyttäjien suosiota ja valikoimissa alkaa olla jo melkoisesti räväköitä flash-pelejä. Saitti hakeekin kävijöitä tällä hetkellä monilla kampanjoilla, mm. Pelit-lehden ja Mikrobitin kautta.

Pelikone.fi* on yhteisösaitti jota voisi kuvailla vaikka suomalaiseksi, pelien YouTubeksi. Käyttäjät voivat ladata flash-pelejä palveluun ja muodostaa omia suosikkilistoja sekä kommentoida pelejä. Beta-vaiheessa olevalla saitilla on jatkosuunnitelmissa monenlaisia laajennuksia ja parannuksia. Helppo arvella, että YouTube-tyyppisiä lisäominaisuuksia lienee tulossa palveluun jatkossa. Vajaan kuukauden julkistettuna ollut sivusto on kerännyt tähän mennessä noin 600 erilaista peliä ja näiden innoittamana on päivittäinen liikenne jo kuulemma noussut tuhansiin kävijöihin. Tarkempien kävijätietojen julkaisuun ei valitettavasti Vierityspalkille irronnut lupaa.

Palvelun taustalla on SWelcomin* online-peliyksikkö, jonka mukaan palvelu on lähtenyt liikkeelle ihan omasta innostuksesta ja kiinnostuksesta hauskoihin “pikkupeleihin”. Alustavana konseptina on kuulemma ollut ajatus erityisesti suomalaisten peliharrastajien omasta saitista, johon voi rekisteröitymällä kerätä kätevät suosikkipelilistat eikä omia lempipelejään joudu kahlaamaan muiden bookmarkkien seasta. Palvelua ideoitaessa mukaan on tullut sitten myös ajatus pelien levityskanavasta, koska keskeisenä saitin ideana on, että pelejä ei rajoiteta oman palvelun sisälle. Pelikone tarjoaakin jokaisesta pelistä, YouTube-tyyppisesti, valmiin koodinpätkän jonka voi sitten laittaa vaikka omaan blogiin ja näin tarjota oman bloginsa/sivunsa kävijöille mahdollisuus pelata omaa lempipeliään. Jatkossa palvelusta saa kuulemma myös ulos erilaisia rss-syötteitä eri kategorioiden peleistä. Eli vaikka palvelusta on haluttu tehdä viihtyisä, niin yhtä keskeinen juttu on mahdollistaa pelien mahdollisimman laaja leviäminen sinne minne käyttäjät ne haluavat viedä. Täten kyseessä on enemmänkin itsenäisten pelikehittäjien oman markkinoinnin tueksi rakennettu yhteisösivusto ja jakelukanava. Erityisesti jakelukanavana toimiminen nostaa Pelikoneen “tavallisten” yhteisösaittien yläpuolelle. Omasta sisällöstä on uskallettu päästää rohkeasti irti. Tällaista “YouTubemaisuutta” kaipaisi monelle muullekin toimialalle.

Palvelun bisnesmalli on yksinkertainen: kaikkien flash-pelien alussa näytetään lyhyt mainos. Täten saitin tarvitse rakennella omaa yhteisöään edes kovin laajaksi, koska vaikka kaikki pelit karkaisivat sivustolta (ja pelaajat mukana), niin bisnesmallin kannalta tämä on vain hieno asia. Tällä hetkellä tosin ei ole kuulemma merkittäviä suunnitelmia palvelulla rahastamiseen ja flash-pelien alussa näytetäänkin lähinnä pelikoneen omaa mainosta. Palvelulla kuulemma kerätään tässä vaiheessa pääasiallisesti kokemusta “Web 2.0 -henkisten” yhteisösaittien toiminnasta.

Näkyvä beta-tarra logon päällä kertookin lähinnä siitä, että lisää ominaisuuksia on vielä tulossa. Pelikone.fi* on jo nykyisellään varsin viimeistelty ja hyvin toimiva. Sivustolla pelaillessa vierähtääkin helposti työaikaa enemmän kuin ehkä olisi työnantajan mielestä suotavaa.

Kirjoittaja työskentelee 2ndheadissa*, joka on osa SWelcom-liiketoimintaryhmää. SWelcom* on SanomaWSOY:n sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmä.

[* Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina, tai koska kohdesivusto ei enää ole sama palvelu mistä artikkeli alunperin kertoi.]

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Pelikone.fi, uusi suomalainen pelisaitti

 1. […] julkistettu Pelikone.fi, josta myös Vierityspalkki kirjoitti, on tarkoitus pitää erillisenä palveluna. Seuraavassa pari lainausta Marja-Leena Tuomolalta: […]

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun