Disney Sulakkeen asiakkaasta kilpailijaksi?

Visa

Mashable! kertoo, että Disney on ostanut lapsille suunnatun Club Penguin -virtuaalimaailman* 700 miljoonalla dollarilla. Summasta puolet maksetaan käteisellä ja loput vuoteen 2009 mennessä. Club Penguinin perustajat siirtyvät Disneyn työntekijöiksi.

Club Penguinilla on 12 miljoonaa 6-14-vuotiasta käyttäjää ja se on suora kilpailija suomalaisen Sulakkeen Habbo-palvelulle. Tämä on mielenkiintoinen käänne, sillä Sulake on myös Disneyn alihankkija: virtuaalihuvipuisto Virtual Magic Kingdom* on Sulakkeen tuotantoa. Ainakaan tällä hetkellä ei ole tiedossa, että yrityskauppa vaikuttaisi Sulakkeen ja Disneyn yhteistyökuvioihin.

Kirjoittaja on töissä Sulakkeella.

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai vanhentuneina.]

Comments are closed.