Karjalaisen verkkopalvelu uudistui

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Facebook blokkasi uutiset Kanadassa ja pienet mediat kokivat kovimman iskun.

Karjalainen-sanomalehden verkkopalvelu uudistettiin hiljattain. Tarkempaa tietoa uudistuksen sisällöistä voi lukea tiedotteesta*.

Tiedotteen perään on kertynyt mielenkiintoinen viestiketju*. Uudistukset kun aina jakavat herkästi mielipiteitä. Karjalaisenkin tapauksessa ketjuun on kertynyt paljon “Vanhat sivut olivat parempia. Kovin on sekavaa nyt. Miksi aina muutetaan.” -tyyppisiä kommentteja. Paljon on tosin erittäin relevantteja kehitysehdotuksiakin ja hyviä havaintoja. Negatiivisten kommenttien paljous lienee aika tyypillistä.

Karjalaisen toimitus on osallistunut keskusteluketjuun aktiivisesti ja kertoo reilusti tulevaisuuden suunnitelmista. Tällainen on kuitenkin vain tulipalojen sammuttelua. Uudistuksesta ei ollut valmisteltu etukäteen käyttäjiä tarpeeksi ja tällöin negatiiviset reaktiot ovat heti silmillä. Verkkopalvelut joilla on aktiivisia käyttäjiä ovat hyvin lähellä esimerkiksi organisaation tietojärjestelmia joita käytetään päivittäin. Kaikenlaiset muutokset ihmisten päivittäisissä työkaluissa pitäisi valmistella huolella ja muutoksen taustalla olevat syyt pitäisi perustella käyttäjille huolella. Tämä taitaa vielä usein unohtua. Vai olemmeko nähneet verkkopalveluiden uudistuksia joiden 1) valmisteluun on otettu käyttäjät mukaan, joiden 2) aikataulusta tiedotetaan avoimesti ja joiden 3) julkaisu ei tule käyttäjille yllätyksenä?

(Uudistuksen vinkkaamisesta kiitokset Marjutille*.)

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun