Yritys 2.0 -kirjaprojekti käynnistyi

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Katleenan vinkit kuntavaaliehdokkaille.

Joukko digitaalisen median ammattilaisia sekä tutkijoita on aloittanut kirjoittamaan kirjaa tulevaisuuden yhteistyömuodoista liike-elämässä. Kirjan aihepiiriin liittyvät tietysti muodikkaat Web 2.0 ym. termit, mutta johtoajatuksena ei ole selittää termejä vaan ehdottaa toimivia esimerkkejä yritystoiminnan kehittämiseksi uudenlaisten sosiaalisten medioiden avulla.

Projektissa keskeinen asia on myös kirjan tuotantoprosessi, jota voisi jopa pitää tärkeämpänä kuin itse lopputulosta. Kirja julkaistaan luku kerrallaan blogissa* ja lukijoiden toivotaan osallistuvan prosessiin. Lukujen valmistelu tapahtuu wiki-tyyppisessä Dicole*-yrityksen tarjoamassa yhteistyöympäristössä ja lukujen sisältöä tarkistetaan kommenttien mukaan. Suunniteltu julkaisutahti on noin yksi luku kuukaudessa. Projektin käynnistäjän Toni Paloheimon* mukaan “Kirjan tarkoituksena on luoda kuva tulevaisuuden menestyvästä yrityksestä, joka hyödyntää toiminnassaan kaikkia kehittyvän teknologian suomia mahdollisuuksia ja samaan aikaan ymmärtää jakamisen ja yhteistyön valtavan voiman.”

Tämän blogin aihepiiriin asia liittyy ainakin sikäli, että kyseessä on hyvin konkreettinen esimerkki yhteistoiminnasta johon hyödynnetään uusia yhteistyömuotoja ja työkaluja.  Kirjan aiheista ja etenemisestä lisää jatkossa.  Sitä ennen kannattaa tutustua johdantoon: Johdanto-luku.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun