HS.fi:n uudistus

nicklas

Kun Helsingin Sanomien verkkoliite muuttui HS.fi:ksi uudistui samalla koko palvelu. Ulkoasussa on siirrytty muissa pohjoismaissa suosittuun tyyliin, jossa jo etusivulta käyttäjä näkee kaikki päivän tärkeimmät uutiset. Samalla etusivu on aiempaa huomattavasti pidempi. Näyttää siltä että suomalaiset internetmediat uskaltavat pikkuhiljaa kasvattaa sivujensa pituutta ja lisätä sisältöä. Aiemmin pelättiin että liian runsaat sivut latautuisivat hitaasti modeemikäyttäjillä. Laajakaistaan siirtyminen on kuitenkin poistanut tämän esteen. On myös pelätty että käyttäjä ei osaa vierittää sivua alaspäin. Yksi syy tähän on varmaan ollut se että sivun alaosasta on puuttunut mielenkiintoinen sisältö. Myös kaupalliset paineet johtavat etusivujen pidentymiseen. Näin sivuille mahtuu enemmän mainontaa. Myös Iltalehti, Ilta-Sanomat ja Suomi24 ovat pidentäneet etusivujaan kuluneen vuoden aikana.

  1. Samuli says:

    Mikä kumman paluu alikapeisiin fixedwidth-tihrufonttileiskoihin nyt on menossa… Huono homma että tästä on tulossa trendi…

  2. HanHan says:

    Surullisinta Hesarin uudessa leiskassa on sen mattivanhasmainen tylsyys. Malli on kopsattu Tukholmasta, olisivat nyt edes maan ykköslehtenä kloonanneet vaikka Guardiania.

    Ikävä tulee niitä aikoja, jolloin Hesari oli aivan omintakeinen ulkoasunsa kanssa. Mutta ehkä kaikkien sanomalehtien on sitten oltava tuon näköisiä ollakseen uskottavia. Surullista silti.