Visit Jyväskylä

Tekijä: Trimedia Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: yli 60 000 €
Palvelun tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Visit Jyväskylä Region on Jyväskylän seudun virallinen matkailutaho, joka vastaa seudun matkailumarkkinoinnista ja -neuvonnasta. Visit Jyväskylä Region tarjoaa matkailijoille ja seudun asukkaille tietoa ja vinkkejä alueen käyntikohteista, tapahtumista ja muista matkailupalveluista.

Seudun suurin kaupunki Jyväskylä tunnetaan arkkitehti Alvar Aallon pääkaupunkina sekä vilkkaana liikunta- ja opiskelukaupunkina, jossa järjestetään vuosittain yli 6 000 tapahtumaa. Seudun sykähdyttävä järvi- ja metsäluonto tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia erilaisiin elämyksiin ja aktiviteetteihin. Uuden verkkosivuston lähtökohtana oli näiden elämysten ja palveluiden kattava ja näyttävä markkinointi yleisölle.

Trimedia Oy toteutti Visit Jyväskylä Regionin sivuston kokonaisvaltaisen uudistuksen. Projektin haasteena oli mm. suuri määrä vaihtelevaa sisältöä, joka haluttiin esittää selkeästi ja yhdenmukaisesti.

Vastasimme sivuston visuaalisesta ja käyttöliittymäsuunnittelusta, teknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta, laadunvarmistuksesta, saavutettavuuden auditoinnista ja toteutumisesta sekä käyttöönoton varmistamisesta. Mobiilikäytettävyys huomioitiin tarkasti jo alusta lähtien. Asiakkaalle räätälöitiin oma WordPress-teema yhteensopivaksi Gutenberg-editorin kanssa, mikä mahdollistaa vaivattoman ja intuitiivisen sisällönhallinnan.

Uusi visitjyvaskyla.fi sivusto on

* hakukoneystävällinen ja mobiilissa sujuvasti toimiva
* sisällöt ovat helposti löydettävissä
* toteutettu saavutettavuuden AA-tasolla
* nopeasti ja helposti ylläpidettävissä
* lisää seudun tunnettavuutta

Erityinen huomio saavutettavuuteen

Visitjyvaskyla.fi-sivusto on toteutettu WCAG 2.1 -kriteereihin pohjautuen saavutettavuuden AA-tasolle ja saavutettavuuden tasoon on kiinnitetty erityisen paljon huomiota niin kehitysvaiheessa kuin sivujen julkaisun jälkeen. Sivujen auditoinnissa käytämme erilaisia saavutettavuuden arviointiin sopivia työkaluja.

Tietoa laajalle kohdeyleisölle

Sivusto tarjoaa tietoa paitsi matkailijoille ja paikallisille myös ammattilaisille. Ammattilaisille kohdennettu sivusto sisältää tapahtumajärjestäjille, kokous- ja kongressijärjestäjille, medialle, matkailutoimijoille ja opiskelijoille suunnattua tietoa Visit Jyväskylä Regionin toiminnasta ja yhteistyömahdollisuuksista. Sivustouudistuksen yhteydessä myös Jyväskylä Convention Bureun -sivusto (jcb.fi) yhdistyi osaksi Visit Jyväskylä Regionin -sivustoa.

Kohdekortit ovat yksi merkittävimpiä kokonaisuuksia sivustolla. Ne sisältävät tietoa alueen yrityksistä ja palveluista, ja niitä on kahdenlaisia: maksullisia ja maksuttomia. Maksuttomissa kohdekorteissa näkyvät yrityksen ajantasaiset yhteystiedot ja karttasijainti. Maksullisissa kohdekorteissa yritysten tiedot näkyvät laajemmin, tulevat haussa paremmin esiin ja ovat omia selkeitä sisältökokonaisuuksia. Maksullisissa korteissa tietojen näyttäminen loppuu automaationa, kun maksettu näkyvyyskausi umpeutuu. Sivuston kohteille integroitiin lisäksi Tripadvisorin ulkoinen syöte, joka tuo kohteelle esimerkiksi TripAdvisorin matkailija-arvosanan.

Luo oma matkasuunnitelma

Klikkaamalla miellyttäviä kohdekortteja käyttäjä voi suunnitella oman matkansa alueelle ja poimia talteen kaikki kiinnostavat kohteet, joissa haluaa matkan aikana vierailla. Matkasuunnitelman voi ladata pdf-tiedostona tai lähettää sähköpostitse haluamaansa osoitteeseen.

Jätä kommentti