Tampereen korkeakouluyhteisön WordPress-kotisivukoneet
Suunnittelimme ja toteutimme vuosien 2018 ja 2019 aikana Tampereen korkeakouluyhteisölle 5 kpl “kotisivukoneita” eli WordPress-multisite asennuksia. Projektissa luotiin kolme erilaista WordPress-teemaa näiden kotisivukoneiden käyttöön ja monipuoliset kustomoidut käyttäjätasot sekä integraatioita, kuten esimerkiksi HAKA-kirjautuminen.
Kotisivukoneisiin rakennetuilla yhtenäisillä teemapohjilla voi sekä pystyttää sivustoja korkeakouluyhteisön projekteja, hankkeita, tutkimuksia ja tapahtumia varten että perustaa blogeja. Kotisivukoneisiin perustetaan satoja sivustoja, mikä oli otettava huomioon suunnitteluvaiheesta lähtien. Yhtenäiset teemapohjat tarkoittavat Tampereen korkeakouluyhteisön kotisivukoneissa yleisempien ja tyypillisimpien julkaisutarpeiden mahdollisimman hyvää hallittavuutta. Ne asettavat julkaisijalle rajoitteita ohjaten häntä pitäytymään yhteisön yhtenäisessä mallissa.
Teemapohjien lisäksi uusien sivustojen pystyttämistä nopeuttaa sivustojen kloonaustoiminto, joka monistaa mallisivuston uuden sivuston pohjaksi. Toteutimme kotisivukoneisiin myös monipuoliset kustomoidut käyttäjätasot sekä vaativia integraatioita, kuten:
– HAKA-kirjautuminen
– käyttäjäroolien hallinta IAM:lla eli LDAP, josta saadaan käyttäjien sivustokohtaiset roolit
– henkilötietojen integraatio erillisestä sisältöjärjestelmästä
Haka-kirjautumista varten toteutimme Shibboleth-integraation Docker-ympäristöön, minkä teimme ensimmäisten joukossa maailmassa.
Saavutettavuuden huomioiminen oli olennainen osa projektia. Saavutettavuusauditoinnin suoritti Annanpura Oy. Saimme kokonaisuuden yleisestä saavutettavuuden tasosta erittäin hyvää palautetta.
Toimitamme Tampereen korkeakouluyhteisölle kotisivukoneiden jatkuvia palveluita. Hosting- eli käyttöpalvelut noudattavat 99,5 % palvelun käytettävyystasoa ja 2h reagointiaikaa kriittisissä ongelmatilanteissa. Vastaamme myös palvelun jatkokehityksestä ja teknisestä ylläpidosta.
Asiakaspalaute:
Yhteistyö oli sujuvaa ja kysymyksiin vastattiin nopeasti. Geniemin toteuttama hallintanäkymä on toimiva – myös vähemmän ko. julkaisujärjestelmää käyttäneet ovat kokeneet sen helpoksi. -Riikka Venetjoki, Tampereen korkeakouluyhteisö, 1/2020
(Huom. Avaa sivusto -linkin takaa löytyy esimerkki yksittäisestä sivustosta.)
[Toim. huom. Referenssi on alunperin julkaistu Geniemin nimissä. Geniem tunnetaan nykyisin Hion-nimellä.]