Suomen Arkkitehtiliiton SAFA verkkopalvelun uudistus

Tekijä: MEOM
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 30 000–60 000 €
Palvelun tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn verkkosivusto uudistettiin täydellisesti vastaamaan tämän päivän vaatimuksia, aktiivisesti julkisuudessa toimivan etujärjestön brändin mukaisesti. Uudistuksessa keskeistä olivat onnistunut visuaalisen ilmeen uudelleensuunnittelu, käytettävyyden parantaminen, sekä asiakkaan osalta sivuston helposti päivitettäväksi tekeminen, jonka vuoksi WordPress oli luonteva alustavalinta.

Vanhalta sivustolta uudelle siirrettävää sisältöä ja toiminnallisuuksia oli paljon, ja niitä työstettiin yhteistyössä jäsenrekisteristä vastaavan kolmannen osapuolen kanssa, samalla kun oli huolehdittava siitä, että jäsenpalveluissa ei synny katkosta. Sivustolle rakennettiin muun muassa älykäs haku, ajankohtais- ja avointen työpaikkojen syöte, tapahtumakalenteri, sekä täysin räätälöitynä kilpailukalenteri.

Iso työ tehtiin myös sivuston visuaalisen ilmeen suunnittelussa, jonka piti vastata arkkitehtien ammattikunnan korkeita vaatimuksia. Lopputuloksena on ilmava ja minimalistinen ulkoasu, jossa tekstielementeillä on myös iso rooli visuaalisuudessa.

Sisällön osalta tärkeää oli luoda selkeyttä ja käytettävyyttä, jotta laajalla sivustolla liikkuminen olisi helppoa. Olennaista oli tunnistaa mikä olisi SAFAn jäsenten ja muiden sidosryhmien kannalta tärkeää sisältöä ja miltä osin sitä tulisi muotoilla SAFAn päivittyneitä arvoja vastaavaksi viestinnäksi.

Jätä kommentti