Plan International Suomen verkkosivut

Tekijä: Into-Digital Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 30 000–60 000 €
Palvelun tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Uusi plan.fi ei ole tavanomainen nettisivu, vaan äärimmilleen viritetty, erittäin näyttävä ja poikkeuksellisen kattavat sisällönhallintamahdollisuudet sisällään pitävä täysin räätälöity WordPress-verkkosivusto. Tarvittavat toiminnallisuudet, sisältötyypit ja sisällön esitystavat suunniteltiin huolella yhdessä Planin tiimin kanssa työpalavereissa projektin alkuvaiheissa.

Planin tavoite on edistää tyttöjen oikeuksia, joten verkkopalvelun ensisijainen tarkoitus on ohjata käyttäjiä lahjoittamaan eri muodoissa ja innostaa ihmisiä toimimaan tasa-arvon puolesta. Tätä tavoitellaan niin vahvojen CTA-ohjausten kuin erittäin laadukkaiden Planin toimintaa kuvaavien sisältöjen välityksellä.

Planin WordPress-sivusto pitää sisällään muun muassa:
– Satoja sivuja
– Lukuisia sisältötyyppejä: sivut, artikkelit, Plan-lehdet, tapahtumat, sisällöntuottajat, upotettavat sisältömoduulit, materiaalipankin, popup-sisällöt
– Yli 20 sisältömoduulia
– Sisällön taksonomian
– Näyttävän meganavigaation
– Ennakoivan ja kategorisoivan haun
– Graafityökalut
– Karttatoiminnallisuuden

Planin tarpeet uudelle verkkosivustolle olivat laajat ja kattavat, koska talon sisältä löytyy rutkasti osaamista sisällöntuotantoon. Monipuolista sisältöä haluttiin vaalia suunnittelemalla ja toteuttamalla verkkopalvelun sisällönhallintaan ratkaisuja, jotka ovat vertaansa vailla. Konepellin alla puksuttaa WordPressin Gutenberg viritettynä WordPressin Advanced Custom Fields (ACF) -lisäosalla. Erikoisuuksia Planin tuoreesta WordPress-sivustosta löytyy reilusti.

Alusta saakka oli tärkeää, että verkkosivuston käyttö on sujuvaa eri kohderyhmille, kuten lahjoittajille ja Planin toiminnasta kiinnostuneille. Myös palvelun luotettavuutta ja saavutettavuutta haluttiin korostaa. Sivusto täyttääkin WGAC 2.1:n AA-tason saavutettavuusstandardit.

Huolellisen suunnittelun ja toteutuksen myötä käyttäjän on helppo löytää kiinnostava lahjoituskohde ja sisältö vaikuttavan käyttökokemuksen ja näyttävän ulkoasun avustuksella.

Jätä kommentti