Pixelify

Tekijä: Avidly
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €
Palvelun tyyppi: Verkkokauppa

Pixelify.net on alusta suunnittelijoille, jotka tuottavat digitaalisia tuotteita ja haluavat jakaa niitä muille. Tällaisia ovat esimerkiksi fontit, logot sekä muut grafiikat.

Avidly toteutti sivuston teknisen suunnittelun ja toteutuksen WordPress-alustalle. Otimme käyttöön Easy Digital Downloads (EDD) -lisäosan, jolla mahdollistettiin verkkokauppamainen toteutus digitaalisille tuotteille.

Kirjautuneen käyttäjän on mahdollista ladata tuotteita omalle tietokoneelleen 10 kpl päivässä ja kirjautumattoman käyttäjän 1 kpl päivässä ilmaiseksi. Tämä tehtiin omana toiminnallisuutenaan, sillä tällaista ominaisuutta EDD ei sisältänyt oletuksena. Verkkopalvelu hyödyntää CDN:ää tuotteiden tarjoamiseen lataamista varten.

Tuotteiden lataamisen lisäksi kirjautuneen käyttäjän on mahdollista esittää tuotteisiin liittyviä kysymyksiä tai kirjoittaa näille arvosteluja, jotka ovat muiden sivustolla vierailevien nähtävillä.

Erityisiä kustomointeja sivuston toiminnallisuuksiin vaati myös se, että käyttäjien haluttiin tekevän kaikki suoraan sivuston julkisessa näkymässä eikä pääsyä haluttu antaa WordPressin Dashboardiin muille kun pääkäyttäjille. Myöskään WordPressin perinteisiä kirjautumis-/rekisteröitymissivuja tai Media Uploaderia ei haluttu käyttäjille näkyvän, vaan näitä varten käytettiin räätälöityjä tai EDD:n tarjoamia ratkaisuja. Teimme mm. Easy Digital Downloadsin Frontend Submissions -lisäosaa varten kustomointeja, joilla mahdollistettiin vain tietynlaisten tiedostojen lisäys sekä teimme erillisen lisäosan, jolla yliajettiin WordPressin perinteinen kuvanlisäystoiminnallisuus.

Sivuston hakua parannettiin Relevanssi-lisäosalla, sillä WordPressin perinteinen haku ei taipunut tarpeisiin.

Verkkosivusto julkaistiin vuoden 2018 alkupuolella ja sen ylläpito ja kehitys on jatkunut tämän jälkeen.

Jätä kommentti