SharePoint-integraattori kutsuu Drupalin ja EPiServerin kylään

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 13 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Valun Findkit-hakukonetuote uskoo tuovansa lisää laskutusta digitoimistoille.

Disclaimer: Tämä juttu on sponsoroitu puffi tulevasta seminaarista. Saattaa toki sisältää myös ihan asiaa.

Sinisen Meteoriitin* järjestämässä asiakasseminaarissa syyskuussa kolme suosittua julkaisujärjestelmää taistelivat keskinäisestä paremmuudesta. Lavalla “taistelivat” Microsoftin SharePoint-julkaisujärjestelmä, suosittu avoimen lähdekoodin Drupal-alusta ja ruotsalainen EPiServer-web-julkaisujärjestelmä. SharePointtia taistelussa edusti Sinisen Meteoriitin konsultti Perttu Tolvanen, Drupalia edusti Mearran Vesa Palmu, EPiServeriä maajohtaja Kalle Bäckman.

Nyt seminaari järjestetään uusintana 1.12.2011 Helsingissä ravintola Bläkissä. Tilaisuus on suunnattu asiakasorganisaatioille ja on maksuton aamiaistilaisuus. Ilmoittaudu seminaariin Meteoriitin sivustolla olevien ohjeiden mukaisesti.*

Syyskuun seminaarin slaidit ovat selattavissa verkossa. Drupalia edustanut Vesa Palmu on myös blogannut aiheesta englanniksi* ja kääntänyt slaidit englanniksi*. Slaidit ovatkin poikkeuksellisen tuhtia tavaraa, koska materiaalista on haluttu tehdä kattava katsaus valittujen julkaisujärjestelmien keskeisiin eroihin.

Esityksessä vertaillaan järjestelmiä mm. Suomessa tarjolla olevan

 • palvelutarjonnan,
 • tukipalveluiden,
 • hostingin,
 • kehittäjien lukumäärän,
 • kokonaishintojen,
 • ekosysteemin ja
 • tulevaisuuden suunnitelmien kautta.

Lisäksi järjestelmät “ottavat yhteen” seitsemässä valitussa skenaariossa:

 1. viestinnälliset verkkosivustot,
 2. laajat, monikieliset verkkosivustot,
 3. verkkokaupat,
 4. asiakaspalvelukanavat (B2C extranetit),
 5. kumppaniyhteistyön kanavat (B2B extranetit),
 6. yhteisöpalvelut, erilaiset “Facebook-kloonit”) ja
 7. intranetit.

Skenaariovertailun tavoitteena on havainnollistaa eri järjestelmien hyvin erilaisia soveltuvuusalueita.

Seminaarin ensimmäinen toteutus sai erittäin hyvää palautetta yleisöltä. Yleisö myös osallistui aktiivisesti kysymyksien kautta, ja näin aamupäivän aikana käsiteltiin paljon muitakin kysymyksiä kuin slaideissa oleva materiaali kertoo. Seminaarin toisessa näytöksessä on tarkoitus pureutua vieläkin syvemmin mm. ympärillä olevien ekosysteemien ja järjestelmien web-julkaisuominaisuuksien vertailuun. Jos organisaatiossasi on web-projekti ja siihen liittyvä julkaisujärjestelmävalinta lähestymässä, niin nyt kannattaa ilmoittautua seminaariin!

Ilmoittaudu seminaariin.*

*PS. linkkejä poistettu toimimattomina.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

2 kommenttia on “SharePoint-integraattori kutsuu Drupalin ja EPiServerin kylään”

 1. Seminaariin otetaan vielä n. 10 osallistujaa. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten olkaapa nopeita. t:Jari/SiMe

 2. Voisivat muutkin toimittajat ottaa mallia ja astua avoimin kortein samalle lavalle kilpailijoiden kanssa. Vaikka omien tuotteiden myynti onkin tärkeää, niin asiakkaille tulisi kutenkin tarjota aidosti asiakkaan tarpeita parhaiten tukeva ratkaisu. Avoimuutta kehiin ja parempia tuotoksia asiakkaille! Santtu/SiMe

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun