SharePoint-integraattori kutsuu Drupalin ja EPiServerin kylään

Perttu Tolvanen

Disclaimer: Tämä juttu on sponsoroitu puffi tulevasta seminaarista. Saattaa toki sisältää myös ihan asiaa.

Sinisen Meteoriitin järjestämässä asiakasseminaarissa syyskuussa kolme suosittua julkaisujärjestelmää taistelivat keskinäisestä paremmuudesta. Lavalla “taistelivat” Microsoftin SharePoint-julkaisujärjestelmä, suosittu avoimen lähdekoodin Drupal-alusta ja ruotsalainen EPiServer-web-julkaisujärjestelmä. SharePointtia taistelussa edusti Sinisen Meteoriitin konsultti Perttu Tolvanen, Drupalia edusti Mearran Vesa Palmu, EPiServeriä maajohtaja Kalle Bäckman.

Nyt seminaari järjestetään uusintana 1.12.2011 Helsingissä ravintola Bläkissä. Tilaisuus on suunnattu asiakasorganisaatioille ja on maksuton aamiaistilaisuus. Ilmoittaudu seminaariin Meteoriitin sivustolla olevien ohjeiden mukaisesti.

Syyskuun seminaarin slaidit ovat selattavissa verkossa. Drupalia edustanut Vesa Palmu on myös blogannut aiheesta englanniksi ja kääntänyt slaidit englanniksi. Slaidit ovatkin poikkeuksellisen tuhtia tavaraa, koska materiaalista on haluttu tehdä kattava katsaus valittujen julkaisujärjestelmien keskeisiin eroihin.

Esityksessä vertaillaan järjestelmiä mm. Suomessa tarjolla olevan

 • palvelutarjonnan,
 • tukipalveluiden,
 • hostingin,
 • kehittäjien lukumäärän,
 • kokonaishintojen,
 • ekosysteemin ja
 • tulevaisuuden suunnitelmien kautta.

Lisäksi järjestelmät “ottavat yhteen” seitsemässä valitussa skenaariossa:

 1. viestinnälliset verkkosivustot,
 2. laajat, monikieliset verkkosivustot,
 3. verkkokaupat,
 4. asiakaspalvelukanavat (B2C extranetit),
 5. kumppaniyhteistyön kanavat (B2B extranetit),
 6. yhteisöpalvelut, erilaiset “Facebook-kloonit”) ja
 7. intranetit.

Skenaariovertailun tavoitteena on havainnollistaa eri järjestelmien hyvin erilaisia soveltuvuusalueita.

Seminaarin ensimmäinen toteutus sai erittäin hyvää palautetta yleisöltä. Yleisö myös osallistui aktiivisesti kysymyksien kautta, ja näin aamupäivän aikana käsiteltiin paljon muitakin kysymyksiä kuin slaideissa oleva materiaali kertoo. Seminaarin toisessa näytöksessä on tarkoitus pureutua vieläkin syvemmin mm. ympärillä olevien ekosysteemien ja järjestelmien web-julkaisuominaisuuksien vertailuun. Jos organisaatiossasi on web-projekti ja siihen liittyvä julkaisujärjestelmävalinta lähestymässä, niin nyt kannattaa ilmoittautua seminaariin!

Ilmoittaudu seminaariin.

 1. Jari Pullinen says:

  Seminaariin otetaan vielä n. 10 osallistujaa. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten olkaapa nopeita. t:Jari/SiMe

 2. Santtu Laine says:

  Voisivat muutkin toimittajat ottaa mallia ja astua avoimin kortein samalle lavalle kilpailijoiden kanssa. Vaikka omien tuotteiden myynti onkin tärkeää, niin asiakkaille tulisi kutenkin tarjota aidosti asiakkaan tarpeita parhaiten tukeva ratkaisu. Avoimuutta kehiin ja parempia tuotoksia asiakkaille! Santtu/SiMe