Ilmainen seminaari verkkopalveluiden esteettömyydestä 12.11.2009

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Selvitys alkaa: Shopify-kumppanit Suomessa 2022.

Ihmisen ja koneen vuorovaikutuksen tutkimusta ja opetusta edistävä SIGCHI Finland ry ja YLE järjestävät seminaarin verkkopalveluiden esteettömyydestä 12.11.2009 YLEn Ison pajan auditoriossa.*

Seminaarin lähtökohdasta todetaan seminaarin esittelyssä seuraavaa:

“Lukihäiriö, ikänäkö, värisokeus, motoriset häiriöt sekä eriasteiset näkö‐ ja kuulovammat vaikuttavat siihen, miten koemme erilaiset verkkopalvelut ja miten pystymme käyttämään niitä. Miten tämä voitaisiin huomioida paremmin palvelujen ja tietokoneohjelmien suunnittelussa? Mitä itse asiassa ovat “esteettömyys” ja ”käytettävyys”?”

Seminaari pidetään Helsingissä 12.11.2009 kello 12‐16. Seminaari on ilmainen ja ilmoittautua voi lähettämällä vapaamuotoista sähköpostia osoitteeseen esteettomyys.verkossa at yle.fi. Tilaisuus pidetään YLEn Isossa pajassa joten mukaan kyllä varmasti mahtuu vaikka ennakkoilmoittautuminen jäisikin tekemättä.

Tutustu seminaarin ohjelmaan SIGCHI Finland ry:n verkkosivuilla.*

Tapahtuma lähetetään myös suorana verkossa osoitteessa http://yle.fi/esteettomyys* ja verkon välityksellä voi myös lähettää kysymyksiä ja kommentteja. Tapahtuma tulkataan viittomakielelle.

Tapahtumasta on jo keskustelua aloitettu Qaikussa* ja Qaiku toiminee myös kattavana seminaariraporttikanavana ensi torstaina – Twitterin lisäksi tietysti.

Suomessa ei ole liikaa web-ammattilaisia jotka ymmärtäisivät verkkopalveluiden saavutettavuudesta ja esteettömyydestä. Aihe ei ole myöskään helppo, joten sitäkin tärkeämpää on kehittää aihealueen osaamista alan ammattilaisten keskuudessa.

Seminaaria odotellessa kannattaa tutustua vaikka erinomaiseen Saavutettava.fi –verkkopalveluun.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Ilmainen seminaari verkkopalveluiden esteettömyydestä 12.11.2009

 1. Pirkka Rannikko

  Jep, erittäin tärkeä aihe jonka suurin osa alan toimijoista sivuuttaa. Uskallan jopa väittää (mututuntumalta), että iso osa niistäkin asiakkaista jotka osaavat vaatia toimittajalta saavutettavuuden huomioimista verkkopalvelussa, tekevät niin koska jossain ohjeessa/säädöksessä on näin käsketty. Eivät sen takia, että ihan oikeasti ymmärtäisivät mistä tässä on kyse…

  Kannattaa muuten käydä tsekkaamassa saavutettavuus osio W3C:n uusitulta sivustolta: http://www.w3.org/standards/webdesign/accessibility

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun