Ilmainen seminaari verkkopalveluiden esteettömyydestä 12.11.2009

Perttu Tolvanen

Ihmisen ja koneen vuorovaikutuksen tutkimusta ja opetusta edistävä SIGCHI Finland ry ja YLE järjestävät seminaarin verkkopalveluiden esteettömyydestä 12.11.2009 YLEn Ison pajan auditoriossa.

Seminaarin lähtökohdasta todetaan seminaarin esittelyssä seuraavaa:

“Lukihäiriö, ikänäkö, värisokeus, motoriset häiriöt sekä eriasteiset näkö‐ ja kuulovammat vaikuttavat siihen, miten koemme erilaiset verkkopalvelut ja miten pystymme käyttämään niitä. Miten tämä voitaisiin huomioida paremmin palvelujen ja tietokoneohjelmien suunnittelussa? Mitä itse asiassa ovat “esteettömyys” ja ”käytettävyys”?”

Seminaari pidetään Helsingissä 12.11.2009 kello 12‐16. Seminaari on ilmainen ja ilmoittautua voi lähettämällä vapaamuotoista sähköpostia osoitteeseen esteettomyys.verkossa at yle.fi. Tilaisuus pidetään YLEn Isossa pajassa joten mukaan kyllä varmasti mahtuu vaikka ennakkoilmoittautuminen jäisikin tekemättä.

Tutustu seminaarin ohjelmaan SIGCHI Finland ry:n verkkosivuilla.

Tapahtuma lähetetään myös suorana verkossa osoitteessa http://yle.fi/esteettomyys ja verkon välityksellä voi myös lähettää kysymyksiä ja kommentteja. Tapahtuma tulkataan viittomakielelle.

Tapahtumasta on jo keskustelua aloitettu Qaikussa ja Qaiku toiminee myös kattavana seminaariraporttikanavana ensi torstaina – Twitterin lisäksi tietysti.

Suomessa ei ole liikaa web-ammattilaisia jotka ymmärtäisivät verkkopalveluiden saavutettavuudesta ja esteettömyydestä. Aihe ei ole myöskään helppo, joten sitäkin tärkeämpää on kehittää aihealueen osaamista alan ammattilaisten keskuudessa.

Seminaaria odotellessa kannattaa tutustua vaikka erinomaiseen Saavutettava.fi –verkkopalveluun.

Aiheet: Saavutettavuus, Tapahtumat

Tagit:

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
  1. Pirkka Rannikko says:

    Jep, erittäin tärkeä aihe jonka suurin osa alan toimijoista sivuuttaa. Uskallan jopa väittää (mututuntumalta), että iso osa niistäkin asiakkaista jotka osaavat vaatia toimittajalta saavutettavuuden huomioimista verkkopalvelussa, tekevät niin koska jossain ohjeessa/säädöksessä on näin käsketty. Eivät sen takia, että ihan oikeasti ymmärtäisivät mistä tässä on kyse…

    Kannattaa muuten käydä tsekkaamassa saavutettavuus osio W3C:n uusitulta sivustolta: http://www.w3.org/standards/webdesign/accessibility