Finnair revittelee tuoreessa blogissaan

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Katleenan vinkit kuntavaaliehdokkaille.

Finnair laajensi julkista bloggaustaan* toimitusjohtajaan ja toimitusjohtaja päätti heti aloittaa räväkästi. Blogin avaus käsittelee lentäjien palkkavaatimuksia ja sen vaikutuksia yhtiön johdon toimintaan.* Harvoin näemme toimitusjohtajilta näin suoraa tekstiä. Tällaiseen blogi onkin oiva väline.

Lainaus Finnairin toimitusjohtajan blogista:

“Tässä on kyse aivan liiketoiminnan ytimestä: kenellä on oikeus päättää yhtiön omaisuuden tehokkaasta käytöstä? Mikäli tämä valta kuuluu pilottien unionille, yhtiön johto ja hallitus ovat voimattomia hoitamaan tehtäviään”

Finnairin blogeissa kommentointi on mahdollista ja RSS-syötteet löytyvät. Kyseessä onkin hyvin esimerkillinen yrityksen perustama blogikanava.

Blogissa kirjoittajia tulee olemaan useita. Kirjoituksia ovat julkaisseet ympäristöjohtaja Kati Ihamäki, tuotannonohjauksesta vastaava johtaja Ville Iho, palvelun kehittäjä Markku Remes sekä viestintäjohtaja Christer Haglund. Lehdistötiedotteen* mukaan blogiartikkeleita on ensimmäisen viikon aikana käynyt lukemassa yli kymmenen tuhatta kävijää.

Finnairissa on kirjoitettu sisäisiä blogeja jo kolmen vuoden ajan. Sisäisiä blogeja kirjoittavat nykyisin monet yhtiön asiantuntijat ja sisäiset blogit ovat osoittautuneet erittäin suosituksi vuorovaikutuskanavaksi (lähteenä Finnairin lehdistötiedote*).

Finnair on valinnut julkisen sivustonsa blogialustaksi WordPress Mu:n, joka on suositun WordPress-blogialustan yhteisöversio (Mu = MultiUser). Finnair on lisäksi päässyt mukaan WordPressin VIP -ohjelmaan, jonka avulla perustaminen on ollut edullista ja infrastruktuuri nojautuu suosittuun, kaupalliseen WordPress.com alustaan. Näin Finnairin ei ole tarvinnut sijoittaa omaan järjestelmäympäristöön eikä ylläpidostakaan tarvitse huolehtia itse. WordPress VIP -ohjelma on kuitenkin avoin vain korkean profiilin yrityksille tai yhteisöille.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun