Kotimainen podcasthakemisto betatestauksessa

Tuija Aalto

Ville Säävuoren kumppaneineen työstämä podcasthakemisto.net* on pitkän odotuksen jälkeen testaajille avoinna*. Hiljaiseloa viettää myös moni podcastaaja: etusivun “Tuoreimmat lähetykset” – näkymä paljastaa, että kotimainen indie-podcast – tarjonta on muutaman aktiivijulkaisijan varassa.

Lähes vuoden uinunut “radikaali radiokanava”, kansalaisjournalistinen Radio Verso* ilmoittaa uudistuneensa. Lapin Yliopistossa mediakasvatusta opiskelevan Jarno Ristaniemen uusi Radio Verso* lupaa tarjota vinkkejä opettajille käytännön mediakasvatuksen toteuttamiseksi. Esittelyjakso on toteutettu screencastina, mikä onkin paikallaan tulevissa jaksoissa, joissa tekijä aikoo esitellä lapsille ja nuorille suunnattuja verkkopalveluja ja antaa käytännön niksejä siitä, mitä mediakasvatuksen merkeissä luokassa voi tehdä.

Kirjoittaja vastaa YLEn podcast-palveluista ja on toinen kesäkuussa aloittaneen median uusia ulottuvuuksia luotaavan Sula Pinta – podcastin* tekijöistä. Podcasting – ilmiön pitkäikäisyyttä pohditaan kirjoittajan työblogissa: Podcasting – välivaihe nettiradion kehityksessä vai pysyvä palvelumuoto?*

[* Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Aiheet: Podcastit

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

Comments are closed.