New York Times: Gramex mukana kansainvälisessä nettimusiikkikorvaussopimuksessa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Parhaita suomalaisia bändisivuja etsimässä.

Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusjärjestö Gramex on lehtitiedon mukaan perjantaina allekirjoittanut ensimmäisenä järjestönä IFPIn (International Federation of the Phonographic Industry) uuden kansainvälisen musiikin nettijakelun korvauksia hallinnoivan lisensointisopimuksen. New York Times mainitsee asian jutussaan nettiradioiden kansainvälistymistä hankaloittavasta lisensointimallista, joka kuun alussa pakotti Pandoran sulkemaan lähetyksensä USA:n ulkopuolisilta kävijöiltä (Music Radio on the Internet Faces Thorny Royalty Issues).

Lehti lainaa Lauri Rechardtia, joka on auttanut IFPIä neuvottelemaan sopimuksen: “In actual practice, companies had two options if they wanted to remain legal,” said Lauri Rechardt, a legal consultant who helped negotiate the agreement for the federation, which represents 1,400 record companies in 70 countries. Either they limited their service to certain territories for which they had cleared the rights, Mr. Rechardt said, or they faced the physically impossible task of striking deals with hundreds of record labels.”

Rechardt sanoo New York Timesille odottavansa 40 kansallisen tekijänoikeusjärjestön USAssa, Euroopassa, Aasiassa ja Latilanalaisessa Amerikassa allekirjoittavan sopimuksen lähikuukausina.

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun