New York Times: Gramex mukana kansainvälisessä nettimusiikkikorvaussopimuksessa

Tuija Aalto

Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusjärjestö Gramex on lehtitiedon mukaan perjantaina allekirjoittanut ensimmäisenä järjestönä IFPIn (International Federation of the Phonographic Industry) uuden kansainvälisen musiikin nettijakelun korvauksia hallinnoivan lisensointisopimuksen. New York Times mainitsee asian jutussaan nettiradioiden kansainvälistymistä hankaloittavasta lisensointimallista, joka kuun alussa pakotti Pandoran sulkemaan lähetyksensä USA:n ulkopuolisilta kävijöiltä (Music Radio on the Internet Faces Thorny Royalty Issues).

Lehti lainaa Lauri Rechardtia, joka on auttanut IFPIä neuvottelemaan sopimuksen: “In actual practice, companies had two options if they wanted to remain legal,” said Lauri Rechardt, a legal consultant who helped negotiate the agreement for the federation, which represents 1,400 record companies in 70 countries. Either they limited their service to certain territories for which they had cleared the rights, Mr. Rechardt said, or they faced the physically impossible task of striking deals with hundreds of record labels.”

Rechardt sanoo New York Timesille odottavansa 40 kansallisen tekijänoikeusjärjestön USAssa, Euroopassa, Aasiassa ja Latilanalaisessa Amerikassa allekirjoittavan sopimuksen lähikuukausina.

Aiheet: Musiikki

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

Comments are closed.