New York Times: Gramex mukana kansainvälisessä nettimusiikkikorvaussopimuksessa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Apu360-sovellus on kiinnostava kokeilu A-lehdiltä.

Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusjärjestö Gramex on lehtitiedon mukaan perjantaina allekirjoittanut ensimmäisenä järjestönä IFPIn (International Federation of the Phonographic Industry) uuden kansainvälisen musiikin nettijakelun korvauksia hallinnoivan lisensointisopimuksen. New York Times mainitsee asian jutussaan nettiradioiden kansainvälistymistä hankaloittavasta lisensointimallista, joka kuun alussa pakotti Pandoran sulkemaan lähetyksensä USA:n ulkopuolisilta kävijöiltä (Music Radio on the Internet Faces Thorny Royalty Issues).

Lehti lainaa Lauri Rechardtia, joka on auttanut IFPIä neuvottelemaan sopimuksen: “In actual practice, companies had two options if they wanted to remain legal,” said Lauri Rechardt, a legal consultant who helped negotiate the agreement for the federation, which represents 1,400 record companies in 70 countries. Either they limited their service to certain territories for which they had cleared the rights, Mr. Rechardt said, or they faced the physically impossible task of striking deals with hundreds of record labels.”

Rechardt sanoo New York Timesille odottavansa 40 kansallisen tekijänoikeusjärjestön USAssa, Euroopassa, Aasiassa ja Latilanalaisessa Amerikassa allekirjoittavan sopimuksen lähikuukausina.

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus LabissaVierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun