Talovisio – web-pohjainen kiinteistönhallinnan järjestelmä

Tekijä: G-Works
Tärkein teknologia: Asiakaskohtainen ohjelmointityö
Projektin budjetti: 30 000–60 000 €
Palvelun tyyppi: Web-sovellus tai asiointipalvelu

Suomen Rakennusasiantuntijat – tai pelkkä SUORAA – on korjausrakentamisen asiantuntija, jonka leipälajina ovat kiinteistöjen kuntotarkastukset ja kuntoarvioinnit. Yhteistyömme Suoraan kanssa alkoi jo vuonna 2015 sivustouudistuksella ja on jatkunut siitä lähtien hedelmällisenä ja monipuolisena.

Kuntotarkastus on kiinteistön myyjän turva ja asiakirja, jonka tulisi kulkea talon mukana isältä pojalle. Aika usein nämä, kuten myös tiedot tehdyistä remonteista, katoavat johonkin paperimappien väliin. Sähköisiä ratkaisuja on kaikenlaisia, mutta kuka niiden tunnuksia vuosikymmenten päästä enää muistaa?

SUORAA oivalsi, että pääsy talon huoltohistoriaan ja kuntotarkastustietoihin pitää jollakin tavoin kiinnittää taloon itseensä siten, että se kestää tarvittaessa vuosikymmeniä. Ratkaisu on yksinkertaisen nerokas: talon sähkökaappiin kiinnitetään QR-koodi, jonka kautta talon tiedot löytyvät. Kuka pääsee sähkökaappiin, pääsee myös tietoihin.

Talovisiosta löytyvät kaikki taloon tehdyt kuntotarkastusraportit, talon kulutuslukemat sekä talon huoltokirja. Käyttäjät voivat kirjata järjestelmään tekemänsä huollot, ja Talovisio myös ennustaa, milloin jonkin talon rakenteen tekninen käyttöikä lähestyy loppuaan.

Tässä ratkaisussa valitsimme hylätä kokonaan valmiit julkaisujärjestelmät ja työskennellä suoraan ohjelmistokehyksien päällä. Valitut kehykset olivat Laravel sekä Angular ja tarkkaan harkittu nippu erilaisia kirjastoja.

Talovision tarina alkoi vuonna 2017 MVP-raakileella, joka on vuosi vuodelta edelleen kehittynyt – ja jatkaa kehittymistään. Talovisio kuljettaa mukanaan jo tuhansien kiinteistöjen tarinaa. Isältä pojalle.

Jätä kommentti