Sairaanhoitajat.fi

Tekijä: Poutapilvi web design Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 30 000–60 000 €
Palvelun tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Sairaanhoitajat on sairaanhoitajien oma ammatillinen yhteisö, joka tekee sairaanhoitajien työn merkityksen näkyväksi ja nostaa rohkeasti sairaanhoitajien äänen yhteiskunnalliseen keskusteluun. Sairaanhoitajaliittoon kuuluu lähes 50 000 hoitotyön ammattilaista, kuten sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, kätilöitä ja ensihoitajia (AMK).

Uudistukseen lähtiessä liitolla oli monenlaisia tavoitteita. Liitto halusi antaa rohkean, modernin, tyylikkään ja hillityn kuvan asiantuntijaorganisaatiosta ja valtakunnallisesta vaikuttajasta. Sivuston haluttiin olevan väylä tuoda sairaanhoitajan ääntä ja työtä esille, sekä saada sitä kautta myös uusia jäseniä mukaan. Tärkeässä roolissa oli myös tiedonvälitys medialle, alalle, jäsenille ja sairaanhoitajille.

Projektin palvelimuotoilua tehtiin työpajojen kautta hahmottelemalla käyttäjiä, käyttäjien tarpeita, polkuja ja maaleja sekä liiton tavoitteita. Suunnittelussa panostimme käyttäjäystävällisyyteen ja lähdimme selkeyttämään sivustoa mittavasti. Lopputuloksena käyttäjien tarpeisiin perustuva palvelun etusivu on rohkea tapa esittää vain oleellinen eikä mitään turhaa.

Myös itse toteutus on laaja. Toiminnallisuuksia on paljon jäsenetujen omasta sisältötyypistä varauskalenteriin. Koska ylläpitäjiä on paljon mm. alayhdistyksissä tärkeää oli, että myös ylläpito rakennettiin mahdollisimman selkeäksi ja yksinkertaiseksi.

Rohkea konseptointi, huolellinen rakennesuunnittelu ja käyttäjälähtöinen sisällöntuotanto Poutapilven avulla mahdollistivat kokonaisuuden, joka ilahduttaa käyttäjiä ja ohjaa eteenpäin intuitiivisesti.

Jätä kommentti