Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä on paljon muutakin kuin ammattikoulu. LHKK pitää sisällään mm. sivuston lhkk.fi, Forssan ammatti-instituutin sivuston (fai.fi) ja Faktian sivuston (faktia.fi), jotka toimivat kaikki sulassa sovussa WordPressin Network-, eli Multisite-ympäristössä.

Tavoitteet

 1. Käyttäjäkokemuksen parantaminen loppukäyttäjille ja sisällöntuottajalle
 2. Saavutettavuuden parantaminen (AA-taso)
 3. Kärkikohderyhmien palveleminen
 4. Koulutus- ja kurssihaun parantaminen
 5. Täysin räätälöity, ei valmisteemaa sekä tyylikäs ja selkeä käyttöliittymä
 6. Visuaalisesti korkeatasoinen sivusto
 7. Monipuoliset hallinnointimahdollisuudet

Mitä tehtiin

Toteutimme Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymälle WordPress Multisite -ympäristön, jossa on helppo hallita useampaa WordPress-sivustoa. Sivustolle suunniteltiin yhteiset elementit instansseille siten, että instansseilla on myös omat yksilölliset tunnisteensa.

Jokainen sivusto pitää sisällään samat lohkot, mutta pienillä visuaalisilla muutoksilla verkkosivut saavat yksilöllisen ilmeen. Jokainen sivusto pitää sisällään sivustoille tärkeitä integraatioita ja yksilöllisiä toteutuksia, jotka helpottavat muunmuassa sivuston kurssitarjonnan selaamista.

 • Visuaalinen suunnittelu
 • Verkkosivujen tekninen toteutus
 • Kattavat integraatiot
 • Sisältömigraatio
 • WordPress Multisite
 • Koulutus ja kurssihaku
 • Ylläpito ja käyttötuki
 • Jatkokehitys

Lopputulos

LHKK sai kattavat verkkosivut, joissa jokainen elementti on pieniä piirteitään myöten räätälöity asiakkaan käyttötarkoitukseen. Visuaalinen ilme henkii nykyaikaisuutta ja asiantuntijuutta. Sisältöjen päivittäminen on muuttunut helpommaksi ja jopa kokonaan uusia verkkosivustoja on helppo lisätä Multisiteen jatkossakin.

Duden WordPress-ylläpito

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä luottaa Duden WordPress-ylläpitopalveluun, joka pitää sisällään WordPressin ja sen lisäosien päivitykset, verkkosivujen täydelliset automatttivarmuuskopiot ja WordPressille optimoidun tietoturvallisen palvelimen huolenpidon ja monitoroinnin.

Projektin kohokohdat

WordPress Multisite

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä koostuu kolmesta verkkosivustokokonaisuudesta. Kaikille näille rakennettiin oma sivustonsa saman jaetun koodipohjan päälle, jolloin sisällön ja tekniikan ylläpidosta saatiin vaivatonta. Kävijälle kaikki sivustot näkyvät yhtenä kokonaisuutena, vaikka ylläpitäjille sisällöt on selkeästi eroteltu eri toiminnoittain. Käyttöoikeuksia voidaan jakaa sivustokohtaisesti tai erikseen, joka tuo vapauksia sivuston hallinnointiin.

Kurssi- ja koulutushaku

Koulutuskuntayhtymän kurssitarjonta löytyy kätevästi toimivan hakutoiminnallisuuden avulla. Haun kautta on lisäksi helppo suodattaa hakijaa kiinnostavat kurssit intuitiivisen hakukäyttöliittymän avulla.

Yhteystietojen automaattinen synkronointi

Lounais-hämeen koulutuskuntayhtymällä on paljon työntekijöitä, jotka on listattu sisäisesti Microsoftin järjestelmään. Kaikkien tietojen ajan tasalla pitäminen kahdessa järjestelmässä olisi kokopäivätyö, joten toteutimme automaattisen synkronoinnin Microsoft O365 järjestelmästä hyödyntäen MS Graph -rajapintaa. Henkilöt, heidän työnkuvauksensa, yhteystiedot ja kuvat päivitetään tunnin välein sivustolle. Henkilökuntaa voi selata aakkosittain yhteystietosivulta.

Kattava hakutoiminnallisuus

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän pääsivustolla sisältöjä haetaan kaikesta tarjonnasta, kun taas esimerkiksi Faktian sivustolla haku tarjoaa tuloksia ainoastaan Faktian tarjontaa. Hakutulokset esitetään sisältötyypeittäin ryhmiteltynä ja rikastettuna kyseiseen sisältöön liittyvillä olennaisilla tiedoilla, jos löydetään esimerkiksi maksullisia kursseja.

Jobpari-työpaikat

Jobpari-työpaikat synkronoidaan automaattisesti sivustolle LikeIt-rajapintaa hyödyntämällä. Näin faktialaisten ei tarvitse ylläpitää kahta järjestelmää erikseen.

Kattavat ingeraatiot ja jatkuva kehitys

Sivustokokonaisuuksia kehitetään jatkuvassa yhteistyössä asiakkaan kanssa. Jatkokehitystyönä toteutettavia integraatioita ovat olleet muunmuassa synkronointi Visma InSchool Primus-järjestelmästä, joka hyödyntää Microsoftin Azure-rajapintaa ja WP-CLI eräajoja.

"Nopeaa toimintaa, vahvaa tekemistä, ketterää reagointia ja hurttia huumoria – niistä on yhteistyö Dudelaisten kanssa tehty! Haave käyttäjäystävällisestä multisite-toteutuksesta onnistui yli odotusten ja olemme varsin tyytyväisiä lopputulokseen."

Tanja Uusitalo, viestintäpäällikkö

Erinomainen projektinhallinta, asiakaspalvelu ja asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen


Sinua voisi kiinnostaa myös

FC Inter Turku – verkkosivustokokonaisuuden uudistus

Tekijä: G-Works

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Lähtötilanne ja tavoitteet projektille FC Inter, yksi Veikkausliigan perinteikkäimmistä ja menestyneimmistä seuroista, pyysi G-Worksilta apua verkkosivustonsa uudistamiseksi. Heidän tavoitteensa oli päivittää sivusto, joka ei enää vastannut seuran tarpeita eikä strategiaa. Sivuston kehittämiskohteina olivat visuaalisuus, teknologia sekä sisältörakenne ja sisällön esitystapa. Pelistrategia suunnittelutyön pohjaksi Projektin alkaessa oli ensisijaisen tärkeää luoda tarkka pelistrategia. Workshopissa G-Works ja FC […] Lue lisää

Berner ammattinurmikot

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Saimme kunnian toteuttaa Bernerin ammattinurmikkotuotteiden verkkosivuston uudistuksen. Bernerin ammattinurmikkotuotteista löytyy laaja valikoima tuotteita golf-kenttien, jalkapallokenttien ja viheralueiden hoitoon sekä viherrakentamiseen. # Lähtökohdat Vanhaa sivustoa oli ajan hammas päässyt puraisemaan niin visuaalisesti kuin teknisestikin, joten uudistus oli ehdottomasti kohdillaan. Lisäksi sivustolta puuttui selkeä asiantuntija-aiheinen tieto. Ohjeet, videot ja tuotetiedot olivat usein puutteellisia tai vanhentuneita vaikean hallittavuuden […] Lue lisää

Turvaopas.fi

Tekijä: Virnex

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Palvelu taloyhtiöiden turvallisuuden parantamiseen Turvaopas.fi on innovatiivinen verkkopalvelu, joka on suunniteltu erityisesti taloyhtiöiden turvallisuuden parantamiseen. Vilkas muuttoliike ja uudet trendit, kuten Airbnb, on tullut jäädäkseen samalla kun vuokra-asumisen suosio kasvaa. Taloyhtiölle tämä tuo haasteita myös turvallisuuden näkökulmasta. Turvaopas tarjoaa ajantasaisen tiedon kaikille taloyhtiön asukkaille sekä heidän vieraille taloyhtiön turvaohjeista, sekä asukkaan omista velvollisuuksista. Palvelu tarjoaa […] Lue lisää

Eepos-oppilaitoshallinta

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Näyttävä ilme ja markkinointisivut Eepos-oppilaitoshallinnalle. Oksidian päätuote on Eepos-oppilaitoshallinta jota käyttää yli 100 suomalaista taiteen oppilaitosta. Eepos toimii lisäksi kansainvälisesti. # Lähtökohdat Oksidialla oli klassinen ongelma. Henkilökunnasta suurin osa on lahjakkaita ohjelmoinnin ammattilaisia, mutta kaikilla on kädet täynnä työtä oman tuotteen ja toiminnan parissa. Verkkosivut ovat aina olleet projekti, jota tehdään vasta kun on aivan […] Lue lisää

Helinä Rautavaaran museo

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: alle 10 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Helinä Rautavaara (1928-1998) oli persoonallinen tutkimusmatkailija, toimittaja ja keräilijä, joka kiersi väsymättä maailmaa. Museon verkkosivut olivat meille uudenlainen ja mielenkiintoinen haaste. Lähtökohdat Vanhalla sivustolla esiteltiin lähinnä näyttelyitä, eikä se antanut tarpeeksi monipuolista kuvaa museon tarjonnasta. Sivuston tekniikka oli sivupohjamaista ja staattista, joka ei tukenut sivuston sisältöä tarpeeksi hyvin. Tavoitteet Helinä Rautavaaran museolle asetettiin selkeät tavoitteet […] Lue lisää

Kiinteistölehti

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Uutissivusto, verkkolehti tai blogi

Kiinteistöliiton julkaisema Suomen Kiinteistölehti välittää alan tuoreimmat uutiset, ilmiöt ja asiantuntija-artikkelit. Uudistimme verkkolehden moderniksi kokonaisuudeksi jota on miellyttävä lukea ja joka tukee toimituksen prosesseja. # Lähtökohdat Maan johtavan taloyhtiöiden asioihin erikoistuneen median, Suomen Kiinteistölehden, sivusto oli kasvanut vuosien aikana tietomäärältään massiiviseksi paketiksi, josta oli hankala löytää kaikkea sisältöä. Myös ulkoasu oli päässyt vanhenemaan, eikä se […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun