Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä on paljon muutakin kuin ammattikoulu. LHKK pitää sisällään mm. sivuston lhkk.fi, Forssan ammatti-instituutin sivuston (fai.fi) ja Faktian sivuston (faktia.fi), jotka toimivat kaikki sulassa sovussa WordPressin Network-, eli Multisite-ympäristössä.

Tavoitteet

 1. Käyttäjäkokemuksen parantaminen loppukäyttäjille ja sisällöntuottajalle
 2. Saavutettavuuden parantaminen (AA-taso)
 3. Kärkikohderyhmien palveleminen
 4. Koulutus- ja kurssihaun parantaminen
 5. Täysin räätälöity, ei valmisteemaa sekä tyylikäs ja selkeä käyttöliittymä
 6. Visuaalisesti korkeatasoinen sivusto
 7. Monipuoliset hallinnointimahdollisuudet

Mitä tehtiin

Toteutimme Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymälle WordPress Multisite -ympäristön, jossa on helppo hallita useampaa WordPress-sivustoa. Sivustolle suunniteltiin yhteiset elementit instansseille siten, että instansseilla on myös omat yksilölliset tunnisteensa.

Jokainen sivusto pitää sisällään samat lohkot, mutta pienillä visuaalisilla muutoksilla verkkosivut saavat yksilöllisen ilmeen. Jokainen sivusto pitää sisällään sivustoille tärkeitä integraatioita ja yksilöllisiä toteutuksia, jotka helpottavat muunmuassa sivuston kurssitarjonnan selaamista.

 • Visuaalinen suunnittelu
 • Verkkosivujen tekninen toteutus
 • Kattavat integraatiot
 • Sisältömigraatio
 • WordPress Multisite
 • Koulutus ja kurssihaku
 • Ylläpito ja käyttötuki
 • Jatkokehitys

Lopputulos

LHKK sai kattavat verkkosivut, joissa jokainen elementti on pieniä piirteitään myöten räätälöity asiakkaan käyttötarkoitukseen. Visuaalinen ilme henkii nykyaikaisuutta ja asiantuntijuutta. Sisältöjen päivittäminen on muuttunut helpommaksi ja jopa kokonaan uusia verkkosivustoja on helppo lisätä Multisiteen jatkossakin.

Duden WordPress-ylläpito

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä luottaa Duden WordPress-ylläpitopalveluun, joka pitää sisällään WordPressin ja sen lisäosien päivitykset, verkkosivujen täydelliset automatttivarmuuskopiot ja WordPressille optimoidun tietoturvallisen palvelimen huolenpidon ja monitoroinnin.

Projektin kohokohdat

WordPress Multisite

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä koostuu kolmesta verkkosivustokokonaisuudesta. Kaikille näille rakennettiin oma sivustonsa saman jaetun koodipohjan päälle, jolloin sisällön ja tekniikan ylläpidosta saatiin vaivatonta. Kävijälle kaikki sivustot näkyvät yhtenä kokonaisuutena, vaikka ylläpitäjille sisällöt on selkeästi eroteltu eri toiminnoittain. Käyttöoikeuksia voidaan jakaa sivustokohtaisesti tai erikseen, joka tuo vapauksia sivuston hallinnointiin.

Kurssi- ja koulutushaku

Koulutuskuntayhtymän kurssitarjonta löytyy kätevästi toimivan hakutoiminnallisuuden avulla. Haun kautta on lisäksi helppo suodattaa hakijaa kiinnostavat kurssit intuitiivisen hakukäyttöliittymän avulla.

Yhteystietojen automaattinen synkronointi

Lounais-hämeen koulutuskuntayhtymällä on paljon työntekijöitä, jotka on listattu sisäisesti Microsoftin järjestelmään. Kaikkien tietojen ajan tasalla pitäminen kahdessa järjestelmässä olisi kokopäivätyö, joten toteutimme automaattisen synkronoinnin Microsoft O365 järjestelmästä hyödyntäen MS Graph -rajapintaa. Henkilöt, heidän työnkuvauksensa, yhteystiedot ja kuvat päivitetään tunnin välein sivustolle. Henkilökuntaa voi selata aakkosittain yhteystietosivulta.

Kattava hakutoiminnallisuus

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän pääsivustolla sisältöjä haetaan kaikesta tarjonnasta, kun taas esimerkiksi Faktian sivustolla haku tarjoaa tuloksia ainoastaan Faktian tarjontaa. Hakutulokset esitetään sisältötyypeittäin ryhmiteltynä ja rikastettuna kyseiseen sisältöön liittyvillä olennaisilla tiedoilla, jos löydetään esimerkiksi maksullisia kursseja.

Jobpari-työpaikat

Jobpari-työpaikat synkronoidaan automaattisesti sivustolle LikeIt-rajapintaa hyödyntämällä. Näin faktialaisten ei tarvitse ylläpitää kahta järjestelmää erikseen.

Kattavat ingeraatiot ja jatkuva kehitys

Sivustokokonaisuuksia kehitetään jatkuvassa yhteistyössä asiakkaan kanssa. Jatkokehitystyönä toteutettavia integraatioita ovat olleet muunmuassa synkronointi Visma InSchool Primus-järjestelmästä, joka hyödyntää Microsoftin Azure-rajapintaa ja WP-CLI eräajoja.

"Nopeaa toimintaa, vahvaa tekemistä, ketterää reagointia ja hurttia huumoria – niistä on yhteistyö Dudelaisten kanssa tehty! Haave käyttäjäystävällisestä multisite-toteutuksesta onnistui yli odotusten ja olemme varsin tyytyväisiä lopputulokseen."

Tanja Uusitalo, viestintäpäällikkö

Erinomainen projektinhallinta, asiakaspalvelu ja asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen


Sinua voisi kiinnostaa myös

Probot

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Lähtökohdat Vanha sivusto tarjoili tekstipohjaista ja sivupohjiin pohjautuvaa sisältöä, jota ei päässyt kunnolla muovaamaan kasvavan yrityksen jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin. Tavoitteet Tähän päivään tuotu brändiä tukeva, moderni visuaalinen ilme Sivuston rakenteen selkeytys Asiakaskokemuksen parantaminen Selkeä ja joustava sivuston hallinta Mitä tehtiin Projektin askelmerkit selviteltiin aloitustyöpajassa, jossa määritettiin Probotin uuden sivuston tavoitteet, visuaaliset toiveet, tekniset toiminnallisuudet ja […] Lue lisää

Sofioksanen.fi

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: alle 10 000 €

Projektin tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Sofi Oksanen on Suomen menestynein ja kansainvälisesti tunnetuin nykykirjailija. Hän on saanut 20 kirjallisuuspalkintoa, muun muassa Finlandian ja Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Hänen teoksiaan on käännetty yli 50 kielialueelle ja myyty maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita. Sofin verkkosivut olivat auttamattoman vanhentuneet niin tekniikan kuin ulkoasunkin puolesta. Sivuja oli hankala päivittää ja ne olivat sisällön ja rakenteen puolesta sekavat. […] Lue lisää

Tahto Group

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Tahto Group auttaa asiakkaitaan modernisoimaan heidän IT-ympäristönsä Microsoftin pilviteknologioiden avulla. Tahdolla uskotaan, että maailma on muuttunut ja IT:tä tulee tehdä ihmisille, ei IT:lle. Tahdolla oltiin tehty sivustouudistuksia sivustouudistuksien perään, eikä yksikään lopputulos koskaan oikein tuntunut onnistuvan kunnolla. Kun Tahdolla aloitti uusi kasvujohtaja ja markkinoinnin asiantuntija, päättivät he laittaa taas uuden sivustouudistuksen käyntiin. Koska Tahdon tapa […] Lue lisää

Deko.fi

Tekijä: Agenda Digital

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Verkkokauppa

Dekomarkkinointi on tarjonnut tuotteiden esillepanoratkaisuja jo yli 30 vuotta. Uudistimme Dekon verkkokaupan WordPress-pohjaiseksi verkkopalveluksi. Verkkokauppa oli aiemmin toiminut toisella teknologia- ja alustapohjalla, mutta vertailun ratkaisuksi valikoitui WordPress, joka tarjoaa avoimen lähdekoodin ”avaimet käteen” -periaatteella. Verkkokauppa toteutettiin WordPressin WooCommerce-lisäosan avulla. Erilaisia tuotteita – mainos-, myymälä- ja toimistotarvikkeita – on noin tuhat. Projekti alkoi yhteisellä kick off […] Lue lisää

Alpaknitwear.com

Tekijä: Digitoimisto Dude Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Verkkokauppa

Alpan tyylikkäät ja laadukkaat alpakan villasta valmistetut neuleet olivat herättäneet dudejen mielenkiinnon jo ennen tarjouspyyntöä, joten tähän hommaan oli erittäin helppo tarttua! Suunnittelemamme ja toteuttamamme WooCommerce-verkkokaupan avulla Alpa saa hyvän lähdön maailmanvalloitukselle. Alpakan villasta valmistetut tuotteet ovat nousseet nopeasti suomalaisten ja yritys on myös laajentanut Ruotsin markkinoille, jossa sen tuotteet on otettu hyvin vastaan. Vuosien […] Lue lisää

Mipro.fi

Tekijä: Agenda Digital

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto

Mipro on raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys, joka vuodesta 1980 lähtien on ollut mukana kehittämässä turvallisempaa ja toimivampaa raideliikennettä, vesi- ja energiahuoltoa sekä teollisuutta. Uudistimme Mipron verkkosivut WordPressillä. Verkkosivuilla esitellään Mipron tarjoamia erilaisia palveluja ja referenssejä, kerrotaan alaan ja yritykseen liittyvistä uutisista ja ilmiöistä. Lisäksi sivustoa käytetään työntekijöiden rekrytointiin. Sivusto oli aiemmin tehty toisella […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun